Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen Almería

Almería is een zeer gevarieerde, interessante en natuurrijke regio in het zuiden van Spanje. Vanuit uw vakantiehuis kunt u de stad Almería bezoeken, maar ook één van de bijzondere natuurgebieden. Grote delen van de provincie zijn bergachtig. Ook een gedeelte van het berggebied Nationaal Park Sierra Nevada ligt in de provincie Almería. De hoofdstad van de regio is de gelijknamige plaats Almería. Vanuit uw vakantiewoning moet u deze stad zeker eens bezoeken. Het is een gezellige en levendige stad en er zijn tal van bezienswaardigheden aanwezig, waaronder een kathedraal en het Arabisch fort Alcazaba.

Natuur in Almería

Langs de kust zijn meerdere interessante zoutwatergebieden te vinden. Zo kunt u vanuit uw vakantiehuis de Cabo de Gata bezoeken, dat ten oosten van de stad Almería ligt. De zoutmeren van dit natuurgebied zitten vol met allerlei soorten vogels. Verder landinwaarts wordt het landschap al snel bergachtiger. Soms zijn de bergen begroeit met bossen, op andere plekken in de provincie Almería zijn ze steenachtig of enkel begroeit met grasvegetaties of struiken. Vanuit uw vakantiewoning kunt u schitterende wandelingen maken over de bergen, tijdens welke u vaak prachtige vergezichten over Almería heeft. Het bekendste berggebied is de Sierra Nevada. Het is een afwisselend berggebied met vele bergtoppen die boven de 3000 meter uitsteken. In de Sierra Nevada zijn meer dan 2000 soorten planten vastgesteld.

De zoutmeren van Cabo de Gata zitten altijd vol met vogels. Het is dan ook zeker de moeite waard om uw verrekijker mee te nemen als u dit gebied vanuit uw vakantiewoning bezoekt. U kunt er opvallende vogelsoorten zien, zoals de flamingo en steltkluut, en wat minder opvallende, als witkopeend, dunbekmeeuw en geoorde fuut. In Almería komen duizenden soorten planten voor, waaronder ook veel orchideeën. Zo kunt u de gele orchis, hondskruid en bijenorchis tegenkomen.

Vakantiewoningen in Almería

Wilt u graag uw vakantie doorbrengen op een mooie en rustige plaats? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze vakantiehuizen staan namelijk op mooie plekken in een landelijke omgeving. Aan de andere kant zijn de vakantiewoningen ook niet ver verwijderd van een dorps- of stadscentrum, waardoor u makkelijk uw boodschappen kunt doen. Kijkt u zelf gerust op onze website rond, en ontdek welke vakantiewoningen wij u allemaal in Almería kunnen aanbieden.

Vragen over vakantiehuizen in Almería?

Wilt u meer weten over de natuurgebieden of over de vakantiewoningen in Almería? U kunt in dat geval gerust contact met ons opnemen. Wij zullen uw vraag met plezier beantwoorden en helpen u met het vinden van een geschikte vakantiewoning in Almería.