Vakantiepark Achterhoek

Als je aan natuurliefhebbers vraagt waar de mooiste natuur in Nederland zich bevindt, dan zullen velen de Achterhoek opnoemen. De achterhoek is het meest Oostelijke deel van de provincie Gelderland. Als je hier bent geloof je bijna niet dat je nog in Nederland bent. Ideaal dus als je op vakantie in eigen land wilt en toch nieuwe landschappen wilt zien.

Een vakantie in eigen land is niet eenzijdig of saai. Zolang je een geschikte locatie hebt gevonden kun jij heerlijk vakantie vieren in je vakantiehuisje. Het scheelt een hoop reistijd, wat vooral fijn is als je kinderen of dieren meeneemt. Daarnaast is een vakantie in eigen land ook een stuk beter voor het milieu omdat je geen verre autoreis of een vliegreis hoeft te ondernemen.

De natuur in de Achterhoek

De Achterhoek wordt gekenmerkt door uitgestrekte weilanden met houtwallen. Dit wordt het coulisselandschap genoemd. Je vindt hier stokoude bomen, kronkelende beekjes, landgoederen en veel boerderijen. Dit samen maakt het landschap onweerstaanbaar. Achter elke bocht vind je weer andere uitzichten. Bij de poelen vol kikkers hoor je in het voorjaar luidruchtige symfonieën van de boomkikkers. De achterhoek is een paradijs om tot rust te komen, maar het is ook gemaakt om actief te zijn. In zo’n prachtige omgeving wil je niet stilzitten maar wil je volop genieten van wat de natuur te bieden heeft. Het landschap rond Winterswijk is misschien wel het meest karakteristiek voor de Achterhoek. Het heeft vanwege het bijzondere karakter de status van Nationaal Landschap Winterswijk gekregen. Verder vind je in de Achterhoek de Lochemse berg met een hoogte van bijna 50 meter. Ook de heuvels van het Montferland zijn een interessante plek. Door de vele wandel- en mountainbikepaden, is dit een trekpleister voor actieve toeristen. Je vindt er mooie heuvelachtige bossen met prachtige vergezichten. Rondom de heuvels liggen kruidenrijke, door houtwallen omzoomde akkers. In de zomermaanden een lust voor het oog.

Kastelen in de Achterhoek

De Achterhoek is rijk aan kastelen en landhuizen. Het bekendst is de plek Vorden dat met acht kastelen een van de meest kastelen-rijke dorpen van Nederland is. Veel van de kastelen in de achterhoek zijn te bezoeken en soms kun je hier ook een tour doen onder begeleiding van een gids. Jaarlijks worden er op meerdere plekken ook activiteiten rondom deze kastelen gehouden, zoals middeleeuwse festivals. Mocht je daarin geïnteresseerd zijn, zoek dit van tevoren dan alvast uit. Sommige kastelen worden nog bewoond door nazaten van een baron, graaf of jonkheer, maar in de meeste gevallen zijn de kastelen overgedragen aan Gelders Landschap of Natuurmonumenten. De meeste kastelen hebben ook prachtige kasteeltuinen waar soms zelfs een restaurant is waar je even wat kunt drinken of eten. Wat ook een aanrader is, is om een kasteelroute uit te stippelen en van kasteel naar kasteel te fietsen!

Overnachten in de Achterhoek

Uiteraard wil je na een actieve dag heerlijk kunnen slapen in een vakantiehuisje. Op deze pagina vind je alle vakantiehuisjes in de Achterhoek die perfect zouden kunnen zijn voor jou! Zo kan je gemakkelijk iets vinden wat bij de grootte van je reisgezelschap past, maar ook op welke plek in de Achterhoek je het liefst zou verblijven. Alle vakantiehuisjes zijn verschillend. Er zijn hele eenvoudige huisjes midden in de natuur, maar er zijn ook grote vakantiehuizen in een omgebouwde boerderij. Doordat elk vakantiehuisje anders is, maakt het de zoektocht extra leuk. Zo kun je in Terwolde bijvoorbeeld in een voormalige dienstwoning naast een groot landhuis overnachten. Het is een erg luxe vakantiehuisje waar je echt de ervaring van wonen op een landgoed op doet. De woning ligt midden in een park met eeuwenoude bomen, stinzeplanten en vijverpartijen. In Borculo kun je verblijven in een gezellig tuinhuisje midden in de natuur. Het huisje heeft meerdere eigen terrassen zodat je altijd lekker in de zon of schaduw op het terras kunt zitten. Deze huisjes zijn slechts een greep uit het aanbod, want er staan enorm veel bijzondere vakantiehuisjes in de Achterhoek op jullie te wachten! Kijk goed wat het beste wat bij jullie past en wie weet overnachten jullie binnenkort in de prachtige achterhoek.

Activiteiten in de Achterhoek

In de Achterhoek is zoveel te doen dat het bijna net te beschrijven is, maar toch hebben we hieronder een aantal activiteiten op een rijtje gezet die je zou kunnen ondernemen tijdens je vakantie in de Achterhoek.

Actieve bezigheden
In de Achterhoek zijn zoveel fiets- en wandelpaden dat het zonde zou zijn om heel de dag binnen te blijven. Daarnaast zijn er ook veel mountainbike routes voor zowel beginners als gevorderden. Zo kun je heerlijk een dagje buiten doorbrengen en genieten van waar de routes je heen brengen. In de Achterhoek zul je ook veel hardlopers tegenkomen, dus mocht je een rondje willen gaan rennen, vergeet dan vooral niet je hardloopschoenen in te pakken!

Zwemmen in een recreatieplas
De Achterhoek heeft meerdere recreatieplassen waar je in de zomer heerlijk de verkoeling op kunt zoeken. Zo heb je bijvoorbeeld recreatiegebied Slingeplas in Bredevoort, recreatiegebied Hilgelo in Winterswijk en recreatiegebied Hambroeksplas in Borculo. Er zijn echter nog veel meer recreatieplassen waar je uit kunt kiezen. Ook aan zwembaden is er genoeg aanbod. Zo kun je op een regenachtige dag er bijvoorbeeld voor kiezen om naar een binnenzwembad te gaan.

Tuinen bezoeken
Zowel rond de landgoederen, de kastelen en de boerenhoeves en zelfs in verschillende historische stadskernen zijn prachtige tuinen ontstaan. Dit is mogelijk doordat de Achterhoekse bodem zo vruchtbaar is. Elke tuin heeft zijn eigen stijl. Je ziet hierin de liefde voor het vak van zowel de architecten als de bewoners zelf. Gasten worden van harte verwelkomd om te komen kijken, want de Achterhoeker is trots op zijn gebied en laat het graag aan zijn gasten zien.

Wil jij binnenkort op vakantie in eigen land? Overweeg dan zeker om naar de Achterhoek te gaan. De indrukwekkende natuur en de vele mogelijkheden maken het een perfecte vakantiebestemming voor natuurliefhebbers!

Lees meer over Vakantiepark Achterhoek
Lees meer over:

Vakantiepark Achterhoek

Als je aan natuurliefhebbers vraagt waar de mooiste natuur in Nederland zich bevindt, dan zullen velen de Achterhoek opnoemen. De achterhoek is het meest Oostelijke deel van de provincie Gelderland. Als je hier bent geloof je bijna niet dat je nog in Nederland bent. Ideaal dus als je op vakantie in eigen land wilt en toch nieuwe landschappen wilt zien. Een vakantie in eigen land is niet eenzijdig of saai. Zolang je een geschikte locatie hebt gevonden kun jij heerlijk vakantie vieren in je vakantiehuisje.

De Achterhoek wordt gekenmerkt door uitgestrekte weilanden met houtwallen. Dit wordt het coulisselandschap genoemd. Je vindt hier stokoude bomen, kronkelende beekjes, landgoederen en veel boerderijen. Dit samen maakt het landschap onweerstaanbaar. Achter elke bocht vind je weer andere uitzichten. Bij de poelen vol kikkers hoor je in het voorjaar luidruchtige symfonieën van de boomkikkers. De achterhoek is een paradijs om tot rust te komen, maar het is ook gemaakt om actief te zijn. In zo’n prachtige omgeving wil je niet stilzitten maar wil je volop genieten van wat de natuur te bieden heeft. Het landschap rond Winterswijk is misschien wel het meest karakteristiek voor de Achterhoek.

Het heeft vanwege het bijzondere karakter de status van Nationaal Landschap Winterswijk gekregen. Verder vind je in de Achterhoek de Lochemse berg met een hoogte van bijna 50 meter. Ook de heuvels van het Montferland zijn een interessante plek. Door de vele wandel- en mountainbikepaden, is dit een trekpleister voor actieve toeristen. Je vindt er mooie heuvelachtige bossen met prachtige vergezichten. Rondom de heuvels liggen kruidenrijke, door houtwallen omzoomde akkers. In de zomermaanden een lust voor het oog.