Vriendinnenweekend

Een weekendje weg met je vriendinnen moet af en toe eens kunnen. Het is het ideale moment om even te ontspannen, te genieten en leuke herinneringen te creëren. Al is het maar voor korte tijd! Of je nu tot rust wil komen, wil genieten in de natuur of op zoek naar onbekende plekjes in de omgeving. Wie een weekendje wil doorbrengen elders, zal uiteraard op zoek moeten gaan naar een geschikte accommodatie om te verblijven. Gelukkig is dat bij Natuurhuisje zo gevonden!

Lees meer over vriendinnenweekend
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vriendinnenweekend

Een weekendje weg met je vriendinnen moet af en toe eens kunnen. Het is het ideale moment om even te ontspannen, te genieten en leuke herinneringen te creëren. Al is het maar voor korte tijd! Of je nu tot rust wil komen, wil genieten in de natuur of op zoek naar onbekende plekjes in de omgeving. Wie een weekendje wil doorbrengen elders, zal uiteraard op zoek moeten gaan naar een geschikte accommodatie om te verblijven. Gelukkig is dat bij Natuurhuisje zo gevonden!

Wij beschikken over talloze mogelijkheden voor een leuk verblijf met je vriendinnen. Zo kun je bij ons kiezen uit een bungalow, een tiny house, een pipowagen, een boomhut, een yurt, tipitent, vakantieboerderij, villa, vakantiehuisje of een chalet. Eens een keer wat anders dan een standaard hotel, appartement of vakantiepark dus! Elk biedt een eigen ervaring waar je heerlijk van zal kunnen genieten. Hoe heerlijk zou het zijn om eens te kiezen voor een heerlijk appartement of juist een luxe villa om eens goed te gaan ontspannen met de meiden? Kies gerust voor een beetje extra luxe, zoals een jacuzzi, een sauna of een heerlijk bad.

Uiteraard kunnen jullie ervoor kiezen om de kinderen mee te nemen of juist niet. Met de kinderen is er altijd wel wat te beleven, maar zonder kunnen jullie heerlijk ontspannen. Ga eens een dagje naar de spa of gewoon lekker een middagje shoppen. Vergeet tussendoor niet een terrasje te pakken en ‘s avonds kunnen jullie lekker uit eten gaan. Natuurlijk kan er ook worden gekozen voor het maken van heerlijke wandelingen. Bijvoorbeeld door het bos, over de Veluwe of langs het water. Jullie kunnen zelfs wat verder weg gaan en kiezen voor een zonnig land, zoals Portugal, Kroatië of Italië. Waar gaat jullie reis naartoe?

Trek lekker de natuur in met je vriendinnen

De beste avonturen beleef je natuurlijk in de buitenlucht! Uitwaaien aan het strand is bijvoorbeeld erg goed voor de gemoedsrust en voor het vermaak van het hele gezelschap. Er is namelijk iets rustgevends aan het uitgestrekte strand en het geluid van de golven, vooral onder het genot van een lange wandeling, genietend van de uitzichten en de pure zeelucht. In Nederland zijn de stranden lang en uitgestrekt, met het groenblauwe water van de Noordzee. Ga je naar Frankrijk, Griekenland, Spanje of Portugal, dan kun je rekenen op een azuurblauwe zee, wilde golven in sommige gevallen en gouden stranden.

Toch kan het ook fijn zijn om tijdens een vriendinnenweekend niet al te ver te hoeven reizen. Je wilt immers optimaal van je tijd genieten in een relatief korte tijd. De meeste weekendjes weg vinden dan ook plaats in Nederland, België, Duitsland of in het noorden van Frankrijk, want deze bestemmingen zijn het beste te overbruggen met de auto, wat het handigste vervoersmiddel is tijdens een weekendje weg. Echter kan je ook last minute goedkope vliegtickets scoren en het vliegtuig pakken voor een lang weekendje weg onder de warme Spaanse of Portugese zon! Hier kun je dan kennismaken met totaal andere culturen en culinaire gewoontes, je zult je gegarandeerd voelen alsof op een lange zomervakantie bent! Binnen Nederland valt er ook heel wat te beleven, in een van onze Nationale Parken, op de Waddeneilanden, aan een meer of op het platteland bijvoorbeeld.

Wandelen, relaxen of sightseeën

Iets dat altijd een goed idee is, is natuurlijk om een wandeling te gaan maken. Zorg ervoor dat je alles bij je hebt, zoals eten en drinken, een fotocamera en je telefoon, en jullie zijn klaar om te gaan. Kiezen jullie echt voor een actieve wandelvakantie? Zorg dan zeker voor goede wandelschoenen- en kleding! Houd ook rekening met het weer en zorg ervoor dat je overal op voorbereid bent. In plaats van te gaan wandelen, kunnen jullie natuurlijk ook gaan fietsen. Ook ontzettend leuk is het om scooters te huren. Zo kunnen jullie langere afstanden afleggen en niemand zal moe worden. Tussendoor stop je natuurlijk op de mooiste plekjes en je rijdt zo naar die ene grote stad om een paar uurtjes te gaan winkelen.

Het is ook erg leuk om een spelletjesavond te houden. Het kan erg leuk zijn om ’s avonds met vriendinnen een spelletje pictionary of monopoly te spelen. In vele groepsaccommodaties, bungalows, vakantieboerderijen en B&B’s vind je zelfs vele spellen in de accommodatie waarvan je gebruik kunt maken! Kijk vooral eens naar de leuke steden die er in de buurt van jouw Natuurhuisje te vinden zijn. Erg leuk voor de culturele afwisseling! In het zuiden kun je kennis maken met Bourgondische steden zoals Maastricht en Den Bosch. In steden als Utrecht en Giethoorn kun je varen over de grachten. Of boek een vakantiehuis in de buurt van Amsterdam, zo kun je de grote stad met alles wat ze te bieden heeft combineren met de natuur en het strand.

Welk klimaat is geschikt voor jullie weekendje?

Tijdens je vriendinnenweekend wil je natuurlijk de allerfijnste accommodatie tot je beschikking hebben. Gelukkig hebben wij bij Natuurhuisje de mooiste exemplaren voor je verzameld, vanuit waar je gelijk naar het water kan gaan. Voor iedere type reiziger en voor ieder reisgezelschap hebben wij wel geschikte opties. Ook het weer is daarbij van belang. Bij slecht weer zoals regen of sneeuw is de kans klein dat je lekker wil gaan zwemmen of varen. Een vakantie in de lente of in de zomer is dus perfect voor jouw weekendje weg met je vriendinnen. Het hangt allemaal af van wat jullie willen gaan doen. Willen jullie vooral ontspannen en genieten op het strand? Dan moet het natuurlijk zonnig en warm zijn! Willen jullie actief bezig zijn? Dan is zon niet per se nodig en moet het ook juist niet te warm zijn. Regen is dan natuurlijk ook niet fijn.

In Nederland is het weer vooral erg wisselvallig. Kies je voor een vakantie in eigen land, dan kun je dus het beste een last minute boeken. Op die manier kun je van tevoren kijken wat het weer precies gaat doen. Juni, Juli, Augustus en September zijn de warmste maanden in ons eigen land. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een warm land als Spanje, Kroatië of Italië. Hier ben je vrijwel altijd zeker van een aangename temperatuur met veel zonuren. Je kunt daar al prima terecht vanaf Mei tot en met eind September. Kies snel jouw favoriete bestemming en accommodatie voor een heerlijk weekendje met de meiden.