Weekendje weg Zuid-Holland

Weekendje weg Zuid-Holland

Lees meer over Weekendje weg Zuid-Holland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Weekendje weg Zuid-Holland

Bij Zuid-Holland denk je misschien aan de grote steden die hier liggen, maar er zijn ook genoeg plekjes waar jij je heerlijk kunt terugtrekken in de natuur. Buiten de steden bestaat de provincie voornamelijk uit polderlandschappen die afgewisseld worden met waterpartijen zoals riviertjes, kanalen en plassen. Een mooie streek in Zuid-Holland is de Duin- en Bollenstreek. Verblijf je hier tijdens een weekendje weg, dan kun je genieten van weidse vergezichten over kleurrijke velden. Met een natuurhuisje verblijf je altijd midden in de natuur en vanuit jouw huisje is een mooi natuurgebied nooit ver weg. Zo kun jij je tijdens een weekendje weg prima vermaken in de natuur!

De natuur in Zuid-Holland

Buiten de steden en dorpen kun je heerlijk vertoeven in de natuur. Zuid-Holland heeft namelijk een aantal prachtige natuurgebieden. In de Duin- en Bollenstreek vind je de mooiste en kleurrijkste velden. Het noordwesten van de provincie wordt gekenmerkt door kleurrijke bloembollenvelden. Je kunt hier genieten van prachtige hyacinten, tulpen, krokussen en narcissen. Deze velden zorgen gegarandeerd voor mooie foto’s! Ben je graag aan het water dan zijn er in Zuid-Holland ook genoeg plekjes om te verblijven. Denk bijvoorbeeld aan de Kagerplassen en het Hollands Plassengebied rondom Leiderdorp. Voor vogelliefhebbers valt er genoeg te bewonderen rond deze wateren. Enkele vogels die in de waterachtige gebieden te spotten zijn, zijn de ekster, wilde eend, knobbelzwaan, grauwe gans en de Canadese gans. Rondom de wateren kun je wellicht konijnen, fazanten, hazen en reeën spotten.

Door de ligging aan de kust kun je in Zuid-Holland ook prima een strand- of duinwandeling maken. Zo kun je bijvoorbeeld over het strand en door de duinen bij Hoek van Holland wandelen, ideaal als je eventjes wilt uitwaaien. Vanuit een huisje in de buurt van Hoek van Holland kun je niet alleen wandelen in het duingebied, maar ook in het Staelduinse Bos is dit prima mogelijk. Dit langgerekte bos is zo'n 95 hectare groot en herbergt een oud bunkercomplex. Berkheide is ook een aanrader om te bezoeken. Dit duingebied heeft een afwisselend landschap waar elk stukje zijn eigen flora en fauna herbergt.

Je kunt in Zuid-Holland heerlijk wandelen en fietsen

Een weekendje weg in Zuid-Holland is ideaal voor de actieve natuurliefhebber. De provincie kent namelijk een groot netwerk aan wandel-, fiets- en vaarroutes. Liefhebbers van watersport kunnen hun hart ophalen in de Kagerplassen en het Hollands Plassengebied rondom Leiderdorp. Op deze wateren kun je prima wakeboarden, waterskiën, zeilen en windsurfen. Ook aan een van de stranden kun je je prima vermaken tijdens een weekendje weg. Zomers kun je natuurlijk lekker op het strand liggen en af en toe een afkoelende duik nemen in de Noordzee, maar ook als het weer tegenvalt kun je je op het strand vermaken. Maak dan bijvoorbeeld een heerlijk strandwandeling. Een bezoek aan de Kinderdijk met zijn typische molenlandschap is ook zeker een aanrader. Je kunt in alle seizoenen wel iets moois beleven in Zuid-Holland!

Op deze pagina hebben wij alle beschikbare vakantiehuisje voor een weekendje weg in Zuid-Holland voor jouw verzameld.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?