Bijzondere overnachtingen in Nederland

Zie jij het wel zitten om een keer te overnachten in een boomhut in the middle of nowhere of wil je een gezellige en knusse overnachting in een pipowagen? Of toch een klein beetje luxe ervaren tijden je vakantie? Dat is allemaal mogelijk bij een bijzondere overnachting in Nederland. Deze verblijven zorgen ervoor dat de vakantie een ervaring wordt om nooit meer te vergeten! Op onze website vind je verschillende unieke overnachtingsmogelijkheden, verspreid over heel Nederland. 

Lees meer over bijzondere overnachtingen in Nederland
Lees meer over:

Bijzondere overnachtingen in Nederland

Zie jij het wel zitten om een keer te overnachten in een boomhut in the middle of nowhere of wil je een gezellige en knusse overnachting in een pipowagen? Of toch een klein beetje luxe ervaren tijden je vakantie? Dat is allemaal mogelijk bij een bijzondere overnachting in Nederland. Deze verblijven zorgen ervoor dat de vakantie een ervaring wordt om nooit meer te vergeten! Op onze website vind je verschillende unieke overnachtingsmogelijkheden, verspreid over heel Nederland.

Het ultieme vakantiegevoel ervaren

Een bijzondere overnachting kan je helpen bij het doorbreken van je normale routine of zelfs bij het veranderen van je levenswijze. Maar het is ook zeker geschikt wanneer je gewoon iets nieuws wilt proberen. Een hotelovernachting kan ook een unieke ervaring geven, maar bij een bijzondere accomodatiegelegenheid beleef je weer een heel ander vakantiegevoel. Je kunt dan alsnog het ultieme thuisgevoel ervaren, terwijl je toch een nieuwe omgeving verkent. Bovendien krijg je de kans om op deze manier een kant van de streek te ontdekken die je anders nooit had ervaren. Een groot voordeel is dat veel van de aangeboden bijzondere huisjes op een duurzame wijze gemaakt zijn.

Zo hebben veel vakantiehuisjes groene stroom, zonnepanelen en zijn ze goed geïsoleerd. Voor het maken van deze natuurhuisjes is veelal gebruik gemaakt van duurzame isolatiematerialen zoals minerale wol. Daarnaast bieden deze bijzondere accommodaties ook het gebruik van biologisch afbreekbare schoonmaakproducten aan. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om je eigen groente en fruit in de tuin te kweken, zoals kruiden, fruit en jam. Ideaal voor een heerlijk zelfgemaakt ontbijtje!

Niet alleen het type accommodatie of de mate van duurzaamheid zorgt ervoor dat je kunt genieten van bijzondere overnachtingen in Nederland. Ook de plek waarop deze unieke accommodatie staat kan ervoor zorgen dat de overnachting als een bijzondere beschouwd mag worden. Een natuurhuisje in the middle of nowhere zorgt bijvoorbeeld al voor een bijzondere ervaring. Even helemaal weg van het massatoerisme en ontspannen in een gebied waar je niks anders hoort dan de geluiden van de natuur zal voor velen van jullie een droom zijn die uitkomt. Ook kan een verblijf op een eiland waar je alleen met de boot kan komen, gezien worden als een bijzondere accommodatie.

Bijzondere overnachtingsmogelijkheden

Voor een overnaching in een bijzonder huisje hoef je niet ver weg. Dicht bij huis zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden in een van de unieke huisjes. Maar als je liever wat verder weg wilt, dan is dat natuurlijk ook zeker mogelijk. Veel van onze natuurhuisjes liggen midden in de natuur, ideaal om optimaal te kunnen genieten van wat de natuur te bieden heeft. Omdat de meeste huisjes niet op een druk vakantiepark liggen, kun je ’s ochtends in alle rust wakker worden door het gefluit van de vogels of door het ruizen van de zee.

Kom optimaal tot rust in een boomhut, in bijvoorbeeld De Lutte in Twente, in de provincie Overijssel. In deze bijzondere accomodatie kun je heerlijk genieten van de rust en de zonnestralen die door de bomen naar beneden neerstrijken. Hoog boven de grond wakker worden tussen de bomen zal voor iemand met hoogtevrees misschien niet de eerste keuze zijn. Toch kan dit type verblijf echt gezien worden als een unieke overnachting. Het prachtige uitzicht en de omliggende natuur zorgen ervoor dat jij in een boomhut je angsten snel vergeet. Binnen een loopafstand van 1500 meter bevinden zich een vijftal natuurgebieden, zoals De Boerskotten, Het Haagse bos, Egeria, Het Smuddebos en de Duivelshof. Ook is het mogelijk om te wandelen naar De Lutte, Oldenzaal en Losser op vijf kilometer afstand.

Ben je samen met de kinderen op vakantie, dan is het heerlijk om te overnachten in een knusse pipowagen. Bijvoorbeeld in Kotten, in de provincie Gelderland. Met een heerlijk en vrij uitzicht over velden en bomenrijen kom je zeker tot rust in deze bijzondere accomodatie. Terwijl de kinderen buiten lekker actief bezig zijn in de speeltuin of op de skelter, kunnen jullie genieten van al het groen om je heen. En mocht je in de winter op vakantie zijn in dit unieke vakantiehuisje, dan heb je de mogelijkheid om jezelf heerlijk op te warmen bij de houtkachel. In de zomer (mocht het warme weer het toelaten) kan je een vuurtje in de vuurkorf bij de wagen maken. Deze bijzondere accomodatie bevindt zich op een privé plekje, met veel begroeiing en bosschages, waardoor er veel vogels en kleine dieren te horen en te zien zijn.

Wil je tijdens je vakantie toch net iets meer luxe dan een boomhut of een pipowagen, dan is de bijzondere accomodatie in Westergeest, in de provincie Friesland ideaal. Dit huisje staat bekend als een tinyhouse, maar heeft de luxe van glamping. Dit is een samenvoeging van twee woorden: glamorous en camping, en beschrijft een luxere vorm van kamperen. Het huisje is het voorzien van alle moderne gemakken, zodat je niets tekortkomt tijdens je vakantie. Zo kun je toch optimaal genieten van de natuur om je heen, maar hoef je niet helemaal back to basic. Friesland staat bekend om een authentiek landschap en Noord-oost Friesland staat zelfs in de top drie lijst van Lonely Planet. Dit bijzondere vakantiehuisje ligt aan het water in het intieme vakantiepark Ljeppershiem, vlakbij het dorpje Westergeest.

Natuurlijk zijn er nog veel meer bijzondere natuurhuisjes die midden in de natuur liggen. Zo kun je met z’n tweetjes op een romantische vakantie voor een overnachting in een kerkje, een knusse tiny house of een fijne tipi tent. Of kies juist voor een schip! Deze varende accomodatie vaart langs de mooiste plekken in Noord-Holland en Friesland. Ontdek de Nederlandse parels vanaf het water en kom oog in oog te staan met zeehonden die uitrusten op zandbanken in zee. Het maakt niet uit welke wensen je hebt voor je vakantie, want met zoveel keuze uit bijzondere overnachtingsmogelijkheden zit er altijd wel iets tussen dat je aandacht trekt!

Fiets- en wandeltochten

Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken! Maak een fietstocht door de vele natuurgebieden die in Nederland te vinden zijn. Een van de bekendere fietsroutes is bijvoorbeeld de Bekendelleroute in de provincie Gelderland. Het is een schitterende route vanuit Aalten en brengt je door de Gelderse Achterhoek. Je komt langs een uniek en beschermd natuurgebied, met landgoed ’t Walfort en met bossen zoals het Kloosterbos en het Bekendellebos. Je fietst op goed begaanbare, vrijwel vlakke wegen en paden, ideaal om van de natuur te kunnen genieten.

Ook Limburg heeft een zeer mooie en afwisselende route om te fietsen. De Graafschap Horne Route laat je kennismaken met het prachtige watersportgebied rond Roermond. Een aantal schilderachtige dorpjes bevinden zich op de route, zoals Melick, Sint Odiliënberg, Horn en Ool. De route is 37 kilometer lang en het is zelfs mogelijk om een klein stukje over te steken met het veer op de terugweg. Onderweg passeer je de op een heuvel gebouwde Basiliek van Sint-Wiro, te herkennen aan de twee ranke torens.

Mocht je liever te voet van de natuur willen genieten tijdens je vakantie in Nederland, dan biedt ons mooie landschap ook prachtige wandelroutes. Het maakt niet uit in welk seizoen je een bijzondere accomodatie hebt geboekt, het hele jaar door kun je de mooiste wandeltochten maken. In het Nationaal Park Utrechtse Huevelrug vind je 56 geregistreerde wandelroutes, variërend van 2 tot 21 kilometer. Voor iedere wandelaar zit er een geschikte route bij, of je nu samen of alleen op vakantie bent in Nederland.

Kies bijvoorbeeld voor de wandelroute Leersumse Veld in Leersum. Deze prachtige rondwandeling bestaat uit een wandelpad van 3,5 of 6 kilometer. Trek stevige wandelschoenen aan, want vlak bij de start aan de rand van Leersum moet je al flink klimmen en dalen. Deze wandelroute laat je een mix zien van heide, bos, stuifzand, stroken cultuurland en aan de noordkant van de wandeling ontmoet je de Leersumse Plassen. Het laatste stukje bewandel je door het bos, terug naar Leersum, waar zich een verrassende oude uitkijktoren bevindt. Heb je in de zomer een bijzondere accomodatie geboekt, dan kun je de heide prachtig in bloei zien staan. Op de natuurakkers vind je kleurige akkerkruiden zoals klaproos en korenbloem.

Ben je op zoek naar iets meer uitdaging tijdens je vakantie, dan is de NS-wandelroute Elsterberg zeker een aanrader. Deze route is 11 of 17,5 kilometer lang en loopt van station Rhenen naar Veenendaal West. Laat je verrassen door prachtige vergezichten over de Gelderse Vallei en wandel naar lager gelegen nat (hoogveen) gebied. Met als hoogtepunt het pareltje van dit gebied: het Egelmeer. Een grote kans dat je in dit voormalig hoogveengebied veel dieren spot. Het bijzondere aan deze wandeling is dat je veel stuwwallen, bossen en velden tegenkomt met verrassende uitzichten.

Voedsel uit de natuur

Eten uit eigen tuin is natuurlijk erg hip, maar ook eten uit de natuur wordt steeds bekender. In Nederland zijn allerlei wildplukkers die je van alles kunnen vertellen over (on)kruiden die lekker, mooi en gezond zijn. Zo organiseert De Brede Moestuin in Amsterdam wildplukwandelingen, bijvoorbeeld in de herfst. Je leert dan paddenstoelen herkennen en je komt te weten welke eetbaar zijn. Of ga langs bij de eerste openlucht supermarkt in Amsterdam, de Onkruidenier. In de periode van mei tot en met september worden er expedities en workshops georganiseerd hoe je onkruiden en planten verwerkt tot smakelijke gerechten.

De bijzondere route ‘fietsen langs Betuws groen en fruit’ laat je kennismaken met een unieke fietsroute die samengaat met eten uit de natuur. De route start in Nijmegen en de eerste stop is in de historische tuinderij Warmoes in Lent. Iedereen is hier welkom, of je nu mee wilt helpen in de tuin of om even heerlijk tot rust te komen onder een boom of in het tuincafé. Wanneer je je tocht vervolgd, kom je ook langs het landgoed Doornik. Hier kan je stoppen voor een heerlijk visje die op een bijzondere manier wordt bereid. Onderweg kan je langs de kant van de weg ook heerlijke ingrediënten vinden, bijvoorbeeld zevenblad. In het voorjaar is dit te vinden in overvloed. Wat je bijvoorbeeld met spinazie kunt, is ook mogelijk met zevenblad. Een heerlijke salade, dressing of pesto, de mogelijkheden zijn eindeloos. Niet alleen in deze regio’s worden wildplukwandelingen georganiseerd, maar tegenwoordig zijn ze door het hele land te vinden. Zo geniet je optimaal van alle facetten die de natuur te bieden heeft!

Activiteiten

Natuurlijk is er nog veel meer te doen in ons mooie land dan alleen fietsen en/of wandelen. Houd je van vogels spotten, dan kun je opzoek gaan naar de mooiste vogels. Ligt het huisje aan een meer dan kun je gaan vissen. Daarnaast behoren het bezoeken van steden en een dagje naar een pretpark, museum of dierentuin ook tot de mogelijkheden.

Zo kijk je in Vogelpark Ruinen in Drenthe je ogen uit met een divers aanbod aan vogels. In een zo goed mogelijk nagebootste, natuurlijke omgeving kun je verschillende soorten vogels ontdekken: van exotische vogels tot Nederlandse wadvogels. Centraal staat de sneeuwuil, die een belangrijke rol speelt in dit park. De uilen komen uit diverse landen en de een is nog mooier dan de ander! Spot de papegaaien, parkieten, kraanvogels en hoenders: ze laten zich vaak genoeg allemaal zien. Daarnaast kan je hier genieten van de indrukwekkende Auerhoen, de grootste Europese hoendersoort. Natuurlijk laat het Nederlands schoon zich ook goed zien, zo leeft er een grote groep Nederlandse weide- en wadvogels. Een mooie kans op de wulp, grutto, tureluur, kluut en kievit eens van dichtbij te bewonderen.

In het zuiden van Nederland, in Noord-Brabant kun je je voor een dagje in Azië wanen. Dwaal door de gigantische bamboetuin van het exotisch tuincentrum de Evenaar in Etten-Leur. Langs de route met enorme planten, palmen en Boeddhabeelden kun je ook nog eens eekhoorns spotten! In de wintermaanden is dit ook mogelijk, dan zijn deze fascinerende knaagdieren te zien in de binnen verblijven. Voor nog meer moois uit de tropen hoef je niet veel verder weg, in Someren (ook in Noord-Brabant) vind je de tropische vlindertuin Klein Costa Rica. In deze overdekte tropische vlindertuin kun je exotische vlinders, vogels, vissen, leguanen, Victoria Kroonduiven én de bijzondere Pig Nosed Turtle – een schildpas met een varkensneusje!

Heb je een bijzondere accommodatie gehuurd in Zeeland, dan ben je ook hier geen moment verveeld. Voor een geweldig uitzicht over Zeeuws-Vlaanderen is het een aanrader om de watertoren van Axel te beklimmen. De toren is 60,6 meter hoog en daarmee één van de hoogste watertorens van Nederland. Wanneer je binnenstapt in de entreehal kijk je je ogen uit, met een hoogte van 28 meter! Het is mogelijk om de toren de beklimmen tot een hoogte van 50 meter. Eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht over de prachtige tuin met waterelementen, die je natuurlijk ook kunt bewonderen met beide benen op de grond. Dit is een ideale locatie om te genieten van de heerlijke rust, ruimte en natuur. In de toren zijn daarnaast regelmatig natuurexposities te bewonderen.

Aan de andere kant van Nederland vind je Pluktuin Zeldenrust in de plaats Wapse, in de provincie Drenthe, waar ze gespecialiseerd zijn in allerlei soorten fruit. Aardbeien, blauwe bessen, frambozen, rode bessen, kruisbessen en snijbloemen, ze hebben het allemaal. In de zomermaanden ben je van harte welkom om zelf je fruit te plukken, ideaal voor een heerlijk ontbijtje in je vakantiehuisje of zomaar als een lekker tussendoortje. Ook is het mogelijk om op het terras of in de schuur zelf heerlijke dingen te proeven. Wat dacht je van een blauwe bessentaartje of ijs met verse vruchten? Of neem vers zelf geplukte bloemen mee voor een mooi boeketje op tafel in je accommodatie. Veel van de huisjes zijn tegenwoordig ook uitgerust met Wifi-internetverbinding, dus wanneer je op de plaats van bestemming bent en het weer is net iets minder of je plannen veranderen last-minute, je hebt altijd de mogelijkheid om via internet nieuwe ideeën te vinden voor een dagje uit.

Overnachten in een natuurhuisje

Of je nu de voorkeur hebt voor een luxe huisje of juist een eenvoudig huisje, er is meer dan genoeg keuze. Of je nu op zoek bent naar een boomhut met wellnessfaciliteiten, een pipowagen met bedstee, een basic tipi of een trekkershut met strak design, je vindt het allemaal op de website. Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa. Dit zorgt ervoor dat je helemaal vrij bent om je eigen plan te maken tijdens jouw bijzondere overnachting. Of je nu voor een actieve vakantie gaat of juist voor een ontspannen relaxvakantie, beide zijn mogelijk. Tijdens jouw vakantie in een natuurhuisje in Nederland draag je automatisch bij aan een groenere aarde. Voor elke geboekte nacht planten wij namelijk namens jou een boom, zodat we er samen voor zorgen dat de natuur op onze aardbol behouden blijft. Op onze website vind je tientallen bijzondere natuurhuisjes in Nederland, allen variërend in prijsklasse en luxeniveau. Zo hopen we dat er voor iedereen een geschikt huisje tussen zit! Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.

Bijzonder overnachten Veluwe