Bijzondere overnachtingen Nederland

Wat dacht je van een nachtje in een boomhut midden in de natuur, of een overnachting in een pipowagen? Met een bijzondere overnachting in Nederland is dit mogelijk. Onze bijzondere huisjes in Nederland geven je een unieke ervaring, om nooit meer te vergeten.

Lees meer over bijzondere overnachtingen Nederland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Bijzondere overnachtingen in Nederland

Wat dacht je van een nachtje in een boomhut midden in de natuur, of een overnachting in een pipowagen? Met een bijzondere overnachting in Nederland is dit mogelijk. Onze bijzondere huisjes in Nederland geven je een unieke ervaring, om nooit meer te vergeten. Of je nu de voorkeur hebt voor een luxe huisje of juist een eenvoudig huisje, er is meer dan genoeg keuze. Voor wat voor soort natuurhuisje je ook kiest, je brengt je vakantie altijd door in de natuur en weg van de massa.

Unieke overnachting boeken

Voor een overnachting in een bijzonder huisje hoef je niet ver weg. Dicht bij huis zijn er genoeg overnachtingsmogelijkheden in een van de unieke huisjes. Omdat de huisjes niet op een druk vakantiepark liggen, kun je ’s ochtends in alle rust wakker worden door het gefluit van de vogels of door het ruizen van de zee. Kom optimaal tot rust in een boomhut. Hoog boven de grond wakker worden tussen de bomen. Op vakantie met de kids? Dan is een knusse pipowagen een aanrader. Ze ademen nostalgie en zijn er in verschillende maten.

Luxe bijzondere overnachtingen

Voor een speciale overnachting in Nederland kun je ook voor luxe kiezen. Wat dacht je van een tiny house? Een luxe tiny house is van alle moderne gemakken voorzien, zodat je niets tekortkomt tijdens je vakantie. Zo geniet je optimaal van de natuur en rust. Of wat dacht je van een wikkelhuisje? Een Nederlands concept, waarbij het huisje is gemaakt van gerecycled karton. De huisjes hebben grote ruimen vanuit waar je zo de natuur in kijkt. In de ochtend stap je zo het terras op om te genieten van je ontbijt.

Populair voor een bijzondere overnachting in Nederland

Voor een bijzondere overnachting kun je gewoon in Nederland terecht. Of je nu in een tiny house, trekkershut, boomhut of pipowagen verblijft, de ervaring zal je altijd bijblijven. Weet je nog niet waar je heen wil voor je bijzondere overnachting? Lees dan verder over populaire regio's in Nederland:

De bijzondere nationale parken in Nederland

In Nederland zijn maar liefst 21 nationale parken te vinden. Of je nu van water houdt, bossen of heiden, je vindt het allemaal. Het zijn er te veel om op te noemen, dus hebben wij alvast een paar nationale parken voor je uitgelicht. Wat je ook kiest, overal is wel wat moois te zien!

Nationaal Park Oosterschelde

Nationaal Park Oosterschelde in Zeeland is een uniek natuurgebied waar water de hoofdrol speelt. Door de afwisseling tussen eb en vloed én door de aanwezigheid van zout en zoet water komen hier duizenden dier- en plantsoorten voor. Het gebied is dan ook een thuis, een plek om te overwinteren, een broedplek én een plek om te eten voor vele dieren. Zo komen inktvissen speciaal vanuit de Engelse kust naar de Oosterschelde om zich voort te planten. Met een beetje geluk kom je in dit park zeehonden en bruinvissen tegen. Je kunt hier vermaken met één van de leuke activiteiten die er georganiseerd worden zoals snorkelen, kajakken, fietsen of vogelen. Je kunt er ook heel goed duiken. Wie weet kom je dan wel het zeldzame zeepaardje tegen.

Nationaal Park Maasduinen

In Nationaal Park Maasduinen in Limburg vind je bos, heide, vennen en duinen van stuifzand aan de overs van de Maas. Duinen zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt bij Limburg, het ligt immers niet aan zee. Deze duinen zijn dan ook rivierduinen en doen zeker niet onder voor de strandduinen. In dit nationaal park vind je veel verschillende diersoorten, waaronder zeer zeldzame. Voorbeelden van zeer zeldzame dieren die je hier kunt vinden zijn bijvoorbeeld de gladde slang, de bever, de nachtzwaluw en de zandhagedis. Wie weet kom jij wel één of meerdere tegen tijdens jouw bijzondere overnachting in de natuur. Er zijn hier vele wandel- en fietsroutes waardoor je het park heerlijk kunt verkennen.

Nationaal Park de Drentsche Aa

Het Nationaal Park de Drentsche Aa ligt in Drenthe en is een verzamelnaam zo de meanderende beekjes door het landbouwlandschap. Het gebied bestaat uit zo’n 15 dorpjes en gehuchten en is daarmee geen aaneengesloten natuurgebied, wat vaak wel geval is bij een nationaal park. Het is daarom bijvoorbeeld erg leuk om hier te verblijven. Wat het gebied kenmerkt zijn meanderende beekjes, die niet door de mens zijn aangetast. Deze beekjes trekken veel bijzondere plant- en diersoorten aan. Zo vind je hier erg veel mooie vogels zoals de ijsvogel, de grauwe klauwier en de grasmus. Langs de beekjes groeien bijzondere orchideeën. Genoeg moois te bewonderen dus.

Mooie natuur in Nederland

Bijzonder overnachten in Flevoland

De natuurgebieden van Flevoland zijn uniek voor Nederland en heel West-Europa. Zo vind je hier het grootste man-made natuurpark ter wereld en één van de grootste loofbossen van Europa. Er zijn enorm veel verschillende natuurgebieden te bezoeken. De dorpen in Flevoland zijn vaak net iets anders ingericht dan in de rest van het land. Er is vaak geen duidelijke dorpskern, en er is vaak veel ruimte en groen. Twee prachtige dorpjes waar je een bijzondere overnachting kunt boeken zijn bijvoorbeeld Schokland en Urk.

Bijzonder overnachten in Noord-Brabant

Noord-Brabant kent prachtige natuur en is het hele jaar mooi. Je vindt er bossen, meanderende beekjes, heidevelden en de grootste zandverstuivingen van heel Europa. Ontdek hier de nationale parken en de vele activiteiten die je kunt ondernemen zoals fietsen en wandelen. Er zijn hier genoeg stille plekjes en dorpjes voor jouw bijzondere overnachting in de natuur. Wil je het Groene Woud bezoeken? Kijk dan eens naar een bijzondere overnachting in de buurt van Boxtel. Wil je liever het Nationaal Park de Biesbosch bezoeken? Neem dan eens een kijkje bij Drimmelen.

Bijzonder overnachten in Overijssel

In Overijssel vind je veelzijdige natuur tijdens je bijzondere overnachting. Je vind hier bijvoorbeeld moeraslandschappen, heidevelden en bossen. Tussen de polders en dijken door vind je authentieke dorpjes zoals bijvoorbeeld het beroemde en geliefde Giethoorn en de oudste polder van het land: Mastenbroek. In Overijssel vind je ook Nationaal Park Weerribben-Wieden. Kalenberg is een dorpje wat middenin dit nationale park ligt. Het dorpje Ossenzijl ligt wellicht niet in het park zelf, maar ligt op de scheiding tussen het nationale park en Friesland. Beide ideale bestemmingen om dit park te ontdekken.

Reistips voor tijdens je bijzondere overnachting

Fiets- en wandeltochten

Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken. Maak een fietstocht door de vele natuurgebieden die in Nederland te vinden zijn. Een van de bekendere fietsroutes is bijvoorbeeld de Bekendelleroute in de provincie Gelderland. Het is een schitterende route vanuit Aalten en brengt je door de Gelderse Achterhoek. Je komt langs een uniek en beschermd natuurgebied, met landgoed ’t Walfort en met bossen zoals het Kloosterbos en het Bekendellebos. Je fietst op goed begaanbare, vrijwel vlakke wegen en paden, ideaal om van de natuur te kunnen genieten.

Fruit plukken in een pluktuin

Bij Pluktuin Zeldenrust in de plaats Wapse, in de provincie Drenthe, kun jij in de zomermaanden je eigen fruit plukken. Ideaal voor een heerlijk ontbijtje in je vakantiehuisje of zomaar als een lekker tussendoortje. Ook is het mogelijk om op het terras of in de schuur zelf heerlijke dingen te proeven. Wat dacht je van een blauwe bessentaartje of ijs met verse vruchten? Of neem vers zelf geplukte bloemen mee voor een mooi boeketje op tafel in je accommodatie.

Wildplukken

Eten uit eigen tuin is natuurlijk erg hip, maar ook eten uit de natuur wordt steeds bekender. In Nederland zijn allerlei wildplukkers die je van alles kunnen vertellen over (on)kruiden die lekker, mooi en gezond zijn. Zo organiseert De Brede Moestuin in Amsterdam wildpluk wandelingen, bijvoorbeeld in de herfst. Je leert dan paddenstoelen herkennen en je komt te weten welke eetbaar zijn. Of ga langs bij de eerste open lucht supermarkt in Amsterdam, de Onkruidenier. In de periode van mei tot en met september worden er expedities en workshops georganiseerd hoe je onkruiden en planten verwerkt tot smakelijke gerechten.