Glamping Veluwe

Wat is glamping eigenlijk? Glamping is helemaal in. Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar heb je geen behoefte aan een eenvoudig en ‘normaal’ vakantiehuisje en wil je ook niet de ongemakken beleven zoals met kamperen? Dan is glamping waarschijnlijk echt wat voor jou. Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur.

Lees meer over glamping veluwe
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Glamping Veluwe

Iedereen kent natuurlijk de Veluwe wel, maar heb je er wel eens overnacht in een glampingaccommodatie? Deze vorm van vakantie vieren is namelijk helemaal in! Maar wat is glamping nou precies? Deze manier van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar heb je geen behoefte aan een eenvoudig en ‘normaal’ vakantiehuisje en wil je ook niet de ongemakken beleven zoals met kamperen? Dan is glamping waarschijnlijk echt wat voor jou. Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur.

Zoals de naam al zegt is glamping een samenvoeging van de woorden ‘camping’ en ‘glamorous’, dat dus eigenlijk neerkomt op luxueus kamperen. Kies je voor glamping op de Veluwe, dan weet je dus zeker dat je kunt genieten van een luxe vakantie in de natuur. Het gebied de Veluwe is namelijk een grote, beboste landstreek in de provincie Gelderland. Het barst hier van de prachtige flora, fauna, vergezichten, landschappen en natuurgebieden.

Het gebied meet zo’n 1000 vierkante kilometer, verspreid over een regio tussen het IJsseldal, de Veluwerandmeren, de Nederrijn en de Gelderse Vallei. De Veluwe is één van de mooiste regio’s in Nederland, en daarom is het ook zeker een goed idee om hier op vakantie te gaan in een vakantiepark. De recreatiemogelijkheden zijn eindeloos in de natuur, zowel in de zomer als in de winter. Ook kent de Veluwe verschillende mooie dorpen die je kunt bezoeken voor wat afwisseling tijdens je Veluwse vakantie in een luxe tent.

Geniet van het mooie en gevarieerde landschap op de Veluwe

Tijdens je verblijf in een Natuurhuisje op de Veluwe stap je natuurlijk zo de natuur in! Begin de dag dus goed met een heerlijke ochtendwandeling. Daarnaast kun je er natuurlijk van alles gaan ontdekken. Als je wil gaan genieten van prachtige zonsopkomsten of diverse wilde dieren wil gaan spotten, dan is vroeg in de ochtend de beste tijd om te vertrekken. Of kies ervoor om juist ’s avonds te gaan en geniet van de zonsondergang en nachtdieren. Ook is het er natuurlijk geweldig om een prachtige sterrenhemel te kunnen aanschouwen. Op de Veluwe vind je voornamelijk bossen en stuwwallen. Ook staat de Veluwe bekend als belangrijkste heidegebied van Nederland. Het bedraagt een totale oppervlakte van circa 15.000 hectare.

Ga je naar de Veluwe om vooral bloemen en planten te scoren dan kun je zeker je lol op! Je vindt er namelijk diverse prachtige flora en kunt dus eindeloos genieten van prachtige uitzichten. Zo vind je er onder andere de Viola Canina, de Polygala Serpyllofolia en ook de jeneverbes oftewel Juniperus Communis kun je er tegenkomen. Daarnaast zul je worden verrast door de vele en diverse vlinders die er rondvliegen en is er zelfs een kans dat je de gladde slang of poelkikker tegenkomt!

Natuurlijk maak je af en toe een tussenstop om prachtige foto’s te maken of gewoon even lekker te picknicken. En houd je van heide, zand, vennen en bossen? Dan is de Veluwe absoluut de geschikte plek voor jou als natuurliefhebber om een bezoekje aan te brengen. Uiteraard kies je zelf of je gaat voor een lange of korte route en beslis je altijd zelf hoeveel tijd je er doorbrengt. Toch is de kans groot dat je er gerust een hele dag zal rond wandelen of fietsen, aangezien er zoveel moois te ontdekken is. Kies dus zeker eens voor een verblijf in een glampingaccommodatie van Natuurhuisje om de Veluwe eens goed te gaan ontdekken!

Op de Veluwe en in Gelderland is van alles te beleven

Natuurlijk valt er in dit prachtige gebied van alles te doen! Wat dacht je bijvoorbeeld van het gaan ontdekken van the big five? Okee, natuurlijk bestaat deze big five op de Veluwe niet uit leeuwen en neushoorns (gelukkig maar!), maar toch zijn het een paar indrukwekkende dieren, die je absoluut gespot wilt hebben tijdens je verblijf in een B&B op de Veluwe. Onze eigen big five bestaat uit: het wilde zwijn, het edelhert, de vos, de ree én natuurlijk de Schotse Hooglander. Wanneer je op eigen houtje de Veluwe gaat ontdekken is de kans natuurlijk niet heel groot dat je deze 5 dieren allemaal tegenkomt. Laat je daarom dus eerst goed informeren door de boswachter of trek er extra vroeg in de ochtend op uit en wees zo stil mogelijk!

Daarnaast mag ook zeker een bezoekje aan Paleis het Loo niet ontbreken. Dit is namelijk een ontzettend bekend en mooi paleis in Gelderland. Iedereen die houdt van historische gebouwen met prachtige, ouderwetse details, geschiedenis én natuur, moet hier een keer geweest zijn! Momenteel zijn ze bezig met het verbouwen en het vernieuwen van het Paleis zelf en deze zal medio 2021 weer geopend worden. De stallen en de tuinen zijn in ieder geval alweer te bezoeken, dus als het weer meezit is dat ook absoluut een bezoekje waard!

Tijdens je bezoek aan dit prachtige Paleis, zijn er diverse gedeeltes die je kunt bekijken. Je kunt ten eerste een bezoekje brengen aan het Paleis zelf, waar je diverse ingerichte kamers, zalen en prachtige details van vroeger kunt bekijken. Het Paleis zelf is sinds 1975 niet meer bewoond en sinds 1984 geopend als museum. Ook kun je dus de prachtige tuinen bezoeken, waar je niet alleen maar groen aantreft, maar ook nog eens kunt genieten van zeer hoge en mooie fonteinen en tuinbeelden. De tuinbeelden bestaan onder andere uit goden en godinnen uit de Griekse mythologie en hebben als thema de groei en bloei van de tuinen. Bij deze beelden staat Venus, de godin van de liefde, centraal.

Het Hollandse klimaat

De glamping tenten zijn natuurlijk van alle luxe voorzien en ook bestand tegen diverse weersomstandigheden. In principe maakt het dus niet uit in welk seizoen je gaat. In de lente en de zomer kunnen jullie heerlijk met z’n allen buiten eten en genieten, terwijl je in de winter lekker bij de open haard of kachel kunt zitten. Met een beetje geluk valt er ook nog wat sneeuw! Al is die kans in Nederland helaas wel erg klein… Wist je eigenlijk dat de zomers in Nederland steeds warmer worden? In Augustus 2020 was er zelfs sprake van een hittegolf die maar liefst 8 dagen duurde! In Limburg liepen de temperaturen hierbij op tot wel 38 graden. In bijvoorbeeld Groningen was dit een aantal graden minder. De winters zijn echter zeer mild en een echt pak sneeuw hebben we in Nederland al een tijdje niet meer mogen meemaken.

Wees dus vooral niet bang dat je met slecht weer niet kunt gaan glampen. Ook dat is namelijk geen enkel probleem! Kijk van tevoren goed wat jouw glampingtent allemaal te bieden heeft. Sommige zijn zo luxe dat ze bijvoorbeeld zelfs een jacuzzi hebben! Dan is het bijvoorbeeld heerlijk om daar lekker in de herfst of zelfs in de winter te verblijven. Laat je snel verrassen door het grote aanbod en wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijke glamping vakantie!