Trekkershut op de Veluwe

Verblijf in een trekkershut op de Veluwe via Natuurhuisje.nl! Veel mensen vragen zich af, wat een trekkershut nu eigenlijk precies is. Een trekkershut is een houten hut. Deze hutten zijn ideaal voor een fiets- of wandelvakantie, een weekendje weg op of om met een groep op pad te gaan. Vrijwel alle trekkershutten zijn per nacht te huur en zijn eenvoudig ingericht. Je vindt in deze hutten ten minste een goed bed, hoofdkussen, zitgelegenheid, licht en elektriciteit. Het enige wat je mee hoeft te nemen naar een trekkershut is een slaapzak en kussensloop. In sommige trekkershutten zijn deze al aanwezig voor jou!

Lees meer over trekkershutten op de Veluwe
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Trekkershut op de Veluwe

Verblijf in een trekkershut op de Veluwe via Natuurhuisje.nl! Veel mensen vragen zich af, wat een trekkershut nu eigenlijk precies is. Een trekkershut is een eigenlijk een houten hut. Deze hutten zijn ideaal voor een fiets- of wandelvakantie, een weekendje weg op of om met een groep op pad te gaan. Vrijwel alle trekkershutten zijn per nacht te huur en zijn eenvoudig ingericht. Je vindt in deze hutten ten minste een goed bed, hoofdkussen, zitgelegenheid, licht en elektriciteit. Het enige wat je mee hoeft te nemen naar een trekkershut is een slaapzak en kussensloop. In sommige trekkershutten zijn deze zelfs al aanwezig voor jou!

De laatste jaren zijn er verschillende trekkershutten bijgekomen. Zo zijn er nu ook kleinere trekkershutten voor twee personen met alleen een bed en je vindt ook steeds vaker grotere trekkershutten met meer voorzieningen, zoals een toilet, keuken en steeds vaker een douche. De vormgeving van de hut is soms ook verrassend! Dat betekent dus dat je niet alleen met z’n tweetjes heel romantisch in zo’n hutje kan verblijven, maar dat kan nu ook met de hele familie! Bij de volgende familievakantie of vakantie met het gezin is een trekkershut dus zeker het overwegen waard. Een trekkershut op de Veluwe is natuurlijk altijd leuk met een groot gezelschap, omdat er van alles te doen is! Niemand hoeft zich dus maar een moment te vervelen. Behalve de natuur op de Veluwe is er nog veel meer in de omgeving te beleven. Laat je inspireren door de mooiste natuurgebieden en de leukste activiteiten die niet mogen ontbreken tijdens jullie vakantie op de Veluwe.

Geniet van de prachtige natuur op de Veluwe

De Veluwe is een natuurgebied in het midden van Nederland. In dit enorme beschermde natuurgebied heeft de natuur vrij spel. Je vindt hier de Nederlandse big five, waaronder edelherten en wilde zwijnen, die hier alle ruimte krijgen. Je vindt er zandverstuivingen, mooi kreupelhout, dichtbegroeide bossen en grote heidevelden. De Veluwe wordt ook wel het meest bekende stukje natuur van Nederland genoemd en dat is natuurlijk niet zo gek. Ieder jaar weer zijn er talloze toeristen die hier volop komen genieten van dit prachtige landschap.

Je kunt hier eindeloos wandelen of fietsen en heerlijk genieten van al het moois dat de natuur er te bieden heeft. Kies uit een van de wandel- of fietsroutes of vertrek gewoon op de bonnefooi. Als je unieke zonsopkomsten wilt meemaken of diverse wilde dieren wil spotten dan is vroeg in de ochtend de beste tijd om te vertrekken. Of kies ervoor om juist ’s avonds te gaan en geniet van de zonsondergang en nachtdieren. Ook is het er natuurlijk geweldig om een prachtige sterrenhemel te kunnen aanschouwen. Op de Veluwe vind je voornamelijk bossen en stuwwallen. Ook staat de Veluwe bekend als belangrijkste heidegebied van Nederland. Het bedraagt een totale oppervlakte van circa 15.000 hectare.

Ga je naar de Veluwe om vooral bloemen en planten te scoren dan zit je hier zeker goed! Je vindt er namelijk diverse prachtige flora en kunt dus eindeloos genieten van prachtige uitzichten. Zo vind je er onder andere de Viola Canina, de Polygala Serpyllofolia en ook de jeneverbes oftewel Juniperus Communis kun je er tegenkomen. Daarnaast zul je worden verrast door de vele en diverse vlinders die er rondvliegen en is er zelfs een kans dat je de gladde slang of poelkikker tegenkomt!

Boek jij dus een trekkershut op de Veluwe met je partner, je gezin of misschien wel met de hele familie? Dan verveel je je absoluut geen moment tijdens het ontdekken van de prachtige natuur in deze omgeving. Natuurlijk maak je af en toe een tussenstop om prachtige foto’s te maken of gewoon even lekker te picknicken. En houd je van heide, zand, vennen en bossen? Dan is de Veluwe absoluut de geschikte plek voor jou als natuurliefhebber om een bezoekje aan te brengen. Uiteraard kies je zelf of je gaat voor een lange of korte route en beslis je altijd zelf hoeveel tijd je er doorbrengt. Toch is de kans groot dat je er gerust een hele dag zal rondwandelen of fietsen, aangezien er zoveel moois te ontdekken is.

Fietsen over de Veluwe

Als je op zoek bent naar een activiteit tijdens je vakantie in Gelderland dan is fietsen natuurlijk sowieso een goed idee! Gelukkig zijn er op de Veluwe diverse fietsroutes beschikbaar, maar kom je er niet helemaal uit dan kun je altijd even op internet kijken. Natuurlijk kun je ook gewoon op eigen houtje vertrekken en dan de bordjes volgen of gewoon kijken waar je uitkomt. Het leuke van het volgen van een fietsroute is dat je vaak langs de mooiste bezienswaardigheden komt en de leukste plekjes gaat ontdekken. Ook zul je regelmatig een bankje of leuk plekje tegenkomen waar je even kunt uitrusten en even iets kunt drinken of eten. Als je in de middle of nowhere gaat fietsen kan het daarom wel handig zijn om zelf wat te eten en te drinken mee te nemen.

Fietsen is echt een activiteit die voor iedereen geschikt is. Of je nu samen, met het gezin of met een groep op vakantie gaat, iedereen kan het en de meesten vinden het ook leuk. Natuurlijk kunnen de allerkleinsten bij papa of mama achterop en voor degenen die niet meer zo actief zijn is een elektrische fiets een goede uitkomst! Je kunt je eigen fiets van thuis meenemen, maar tegenwoordig kun je ook bijna overal wel een fiets huren. Laat je gerust eens informeren bij de accommodatie of zoek op internet naar een fietsverhuurbedrijf in de buurt.

Met z’n tweetjes of met z’n allen een dagje uit

Niet is zo leuk als een dagje uit gaan met het gezelschap. Of dat nu is met z’n tweetjes romantisch genieten of met de hele familie. Wanneer je in Gelderland verblijft zijn ge mogelijkheden eindeloos. Zo kunnen jullie bijvoorbeeld beginnen met het bezoeken van een prachtig natuurgebied. Kies bijvoorbeeld voor een mooie wandeling met een picknick tussendoor. Of maak een ochtendwandeling en vertrek daarna met de auto naar een mooie plaats in de buurt om uitgebreid te gaan lunchen. Daarna kunnen jullie een bezoekje brengen aan het centrum van deze plaats of van een andere leuke stad in de buurt.

Natuurlijk kunnen jullie gewoon door de gezellige straatjes slenteren of een beetje winkelen. Vervolgens kunnen jullie dan een gezellig restaurant uitzoeken waar je lekker kan gaan eten. Kiezen jullie liever voor een activiteit die de hele dag kan duren? Kies dan eens voor een bezoekje naar een mooie bezienswaardigheid zoals een kasteel of een landgoed. Of breng eens een bezoekje aan een leuk pretpark of dierentuin. Dingen die tussendoor gedaan kunnen worden of als opvulling van de dag kunnen dienen zijn bijvoorbeeld: het bezoeken van een (klein) museum, een escape room boeken, naar de film gaan, een terrasje pakken of een bordspelletje spelen. Er is genoeg te doen in Gelderland, dus jullie zullen altijd wel iets kunnen vinden dat iedereen leuk vindt.

Bezienswaardigheden die je niet mag missen!

Naast rust vind je rond de Veluwe enorm veel bijzondere culinaire initiatieven, zoals lekkere restaurantjes met streekproducten en gezellig terrasjes. Ook vind je er tal van culturele hotspots, zoals het interessante Kröller-Müller Museum of het prachtige Paleis Het Loo. Ook voor mensen die wat meer actie zoeken, is de Veluwe ideaal! Je kunt er bijvoorbeeld mountainbiken en klimmen en zelfs zeilers kunnen hun hart ophalen in de Veluwe. Ook vind je er kilometer lange ruiterroutes. Natuurlijk kun je het gebied ook ontdekken op de fiets of te voet vanuit een trekkershut op de Veluwe!

Ontdek Landgoed Staverden in Gelderland

Landgoed Staverden is een prachtige bezienswaardigheid die ligt tussen Ermelo en Elspeet vlakbij de Veluwe. Je vindt er onder andere een landhuis, een oranjerie, een koetshuis en een prachtig aangelegd park. In het landschap eromheen kun je diverse wilde dieren tegenkomen en ook leven er verschillende reptielen en amfibieën. Denk bijvoorbeeld aan de adder en diverse hagedissen en salamanders. Ook komen er zelfs slangen voor! Als vogelliefhebber kun je hier ook je hart ophalen, want je vindt er onder andere de grote en kleine bonte specht, de boomvalk, torenvalk, boomklever en de nachtzwaluw.

Het landgoed en het kasteel zelf beschikken over een rijke geschiedenis. Je komt hier alles te weten over dit landgoed tijdens je bezoekje aan Landgoed Staverden. Ook kun je er terecht voor een hapje en een drankje in de Brasserie en daarna kun je nog even shoppen in het winkeltje. In de tuin word je nog verrast door prachtige beelden en diverse bloemen en planten. Dit is dus een perfect uitje om in te plannen tijdens jullie vakantie op de Veluwe.

Bezoek Paleis het Loo

Nog zoiets moois wat je absoluut niet gemist mag hebben en dat tevens te vinden is in Gelderland; Paleis het Loo. Houd je van historische gebouwen met prachtige, ouderwetse details, geschiedenis én natuur, dan kun je absoluut je hart ophalen tijdens een bezoekje aan dit Paleis. Tijdens je bezoek aan dit prachtige Paleis, zijn er diverse gedeeltes die je kunt bekijken. Je kunt ten eerste een bezoekje brengen aan het Paleis zelf, waar je diverse ingerichte kamers, zalen en prachtige details van vroeger kunt bekijken. Het Paleis zelf is sinds 1975 niet meer bewoond en sinds 1984 geopend als museum. Ook kun je de prachtige tuinen bezoeken, waar je niet alleen maar groen aantreft, maar ook nog eens kunt genieten van zeer hoge en mooie fonteinen en tuinbeelden. De tuinbeelden bestaan onder andere uit goden en godinnen uit de Griekse mythologie en hebben als thema de groei en bloei van de tuinen.

Erg bijzonder om te zien zijn ook de stallen. Hier vind je onder andere prachtige koninklijke rijtuigen, auto’s en sleden. Een prachtig topstuk in deze collectie is de Cadillac convertible sedan, die je zeker gezien moet hebben. Deze auto werd gekocht in 1949. Ook vind je er het stallencomplex waar de koninklijke paarden hebben gestaan. Het complex bood maar liefst ruimte aan 88 paarden! Er is natuurlijk ook aan de kinderen gedacht en je vindt hier dan ook een mini-speeltuin ‘Speelpaleis het Loo’. Verblijf je dus in een trekkershut op de Veluwe met z’n tweeën of met het hele gezin, dan mag een dagje aan Paleis het Loo zeker niet ontbreken.

Kies voor een trekkershut in Gelderland

Als je op zoek gaat naar een trekkershut op de Veluwe dan zul je al snel zien dat je volop keuze hebt. Alle huisjes die je bij ons kunt vinden bevinden zich sowieso in Gelderland en daarnaast ook nog eens midden in de natuur. Niet alleen kun je dus genieten van de Veluwe door uitstapjes te maken naar natuurgebieden, je verblijft er ook nog eens midden in! Stap dus zo je trekkershut uit en begin de dag met een ontspannende ochtendwandeling.

Onze unieke trekkershutten bevinden zich onder andere in Ermelo, Wenum Wiesel, Vierhouten, Emst en nog veel meer. Gelderland is de grootste provincie van Nederland, maar toch betekent dat niet dat je ver hoeft te rijden voor een bezoekje aan de Veluwe. Het maakt dus eigenlijk niet uit welke bestemming je in deze provincie kiest. Ook omdat de Veluwe centraal in de provincie liggen kun je het gemakkelijk combineren met een andere uitstapje. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan Burgers’ Zoo of het Kröller-Müller museum.

Hoe is het weer op de Veluwe?

In Nederland beschikken over een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook op de Veluwe is dat niet anders. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren.

Op de Veluwe is de lente de droogste periode van het jaar. Er is weinig sprake van invloed vanuit de zee, aangezien het landinwaarts ligt. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. In de winter is hier ook grote kans op sneeuw, vanwege de hoge ligging van de Veluwe. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om de Veluwe te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven.

Kies voor een van onze geweldige accommodaties

Nu je alles weet over trekkershutten is de kans natuurlijk groot dat je kiest voor een trekkershut op de Veluwe. Toch beschikt Natuurhuisje ook over ontzettend veel andere bijzondere accommodaties. Het leuke van een Natuurhuisje bij ons is het feit dat je altijd midden in de natuur zit, of dat nu bij een bos, naast een weiland of zelfs boven op een berg is! Ook bevinden onze accommodaties zich ver weg van het massatoerisme, wat ervoor zorgt dat je volop kunt genieten van rust en privacy.

Vind je de primitieve kant van een trekkershut leuk maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Kijk dan eens verder naar bijvoorbeeld een blokhut, een plaggenhut of een pipowagen. Ben je op zoek naar een wat luxere accommodatie op de Veluwe? Kies dan eens voor een luxe huisje zoals een luxe bed and breakfast, een luxe bungalow of een landhuis of een villa. Ook beschikken we over een aantal kleinschalige vakantieparken die nooit over meer dan 30 huisjes beschikken. Deze zijn voornamelijk erg leuk voor gezinnen met kinderen, zodat de kinderen toch vriendjes kunnen maken. Je kunt het dus zo gek niet bedenken of wij hebben het voor je. De verblijven variëren van knus en intiem tot groot en super de luxe, het is maar net wat jij wilt.