Safaritent Normandie

Safaritent Normandie

Lees meer over Safaritent Normandie

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Safaritent Normandië

Normandië is een favoriete bestemming van vele natuurliefhebbers en dat is natuurlijk niet voor niks. Een verblijf in Normandië is zeker een aanrader! Wil jij je verblijf nog net iets specialer maken, overnacht dan eens in een safaritent. Een vakantie in een safaritent is gegarandeerd een avontuurlijke vakantie midden in de natuur. Doe de voorkant van je safaritent open en zie het groene landschap, de bomen en de heuvels vanuit je tent opdoemen. Normandië wordt vaak beschreven als een grote tuin aan het water. Dit komt door de vele tuinen en parken vol met bloemen, bomen en struiken, de wisselende landschappen en de natuurparken die je hier kunt vinden.

Verken de natuur in deze prachtige Franse provincie

Als natuurliefhebber kom je volledig aan je trekken in Normandië. De kust wordt gevormd door prachtige ruige kusten met vissershuisjes en krijtrotsen. Meer landinwaarts liggen verschillende natuurparken. Een bezoek aan deze natuurparken mag je eigenlijk niet overslaan wanneer je wilt wandelen en fietsen in Normandië. Ten westen van de stad Rouen en aan de rivier de Seine ligt het Natuurpark Boucles de la Seine Normande. Dit natuurpark beschikt over zo’n 81.000 hectare en daarnaast vind je hier ook een aantal oude abdijen en het kasteel van Etelan. Er lopen verschillende wandelroutes door het park. Volg je een van deze routes dan kun je onderweg genieten van prachtige stukjes ongerepte natuur. Je kunt in dit park niet alleen terecht voor prachtige wandelingen, er zijn namelijk ook mooie fietsroutes. Tijdens een wandel- of fietstocht kom je onder andere langs de Seine en door prachtige dorpjes.

Een ander prachtig natuurpark in Normandië is het regionaal natuurpark van de Perche. Dit natuurpark bestaat uit maar liefst 182.000 hectare en is gelegen in een paardenfokkerijstreek. Het landschap bestaat uit heuvels, weides, landelijke gebieden en bossen. Ook kun je er diverse pittoreske dorpjes, boerderijen en oude landhuizen tegenkomen. Het natuurpark is dus niet alleen een must voor alle natuurliefhebbers, ook paardenliefhebbers kunnen hier hun ogen uitkijken. Je kunt hier prima op eigen houtje gaan fietsen of wandelen, maar er zijn ook verschillende routes die erg leuk zijn om te volgen. Zo is er bijvoorbeeld de toeristische route die langs de mooiste landhuizen van Perche loopt.

Trek de prachtige natuur in

Je kunt in Normandië echt volop genieten van alles wat de provincie te bieden heeft. Omdat de provincie aan zee ligt kun je hier genieten van een zon, zee en strand vakantie, waarbij je natuur en cultuur volop kunt combineren. Maak bijvoorbeeld prachtige wandelingen over mooie kliffen en langs steile krijtrotsen. Of kies voor een leuke wandel- of fietsroute waarbij je een aantal plaatsjes combineert. Als je in Normandië bent, dan mag een bezoek aan Mont Saint-Michel eigenlijk niet ontbreken. Deze imposante middeleeuwse abdij staat boven op een getijdenrotsen en is alleen via land bereikbaar als het laagwater is. Is het hoogwater, dan is het eiland volledig omringt door water, al kun je tegenwoordig wel gebruik maken van een veerdienst en loopbrug. Bekijk op deze pagina alle safaritenten in Normandië!