Luxe vakantiehuis Veluwe

De bosrijke landstreek Veluwe bevindt zich in de provincie Gelderland. Het is veruit het bekendste natuurgebied van heel het land en daarom een must-see voor alle liefhebbers van natuur. Vanuit een luxe vakantiehuis kan jong en oud alle kanten op. Cultuur, natuur en historie komen hier namelijk samen en zorgen ervoor dat je je op de Veluwe weken kunt vermaken zonder ook maar enigszins verveeld te raken. Er is veel te zien én te doen. Je vindt er dieren, rust, ruimte en tal van outdoor activiteiten. De Veluwe is één van de pareltjes van de Nederlandse natuur. Kom het zelf beleven!

Lees meer over luxe vakantiehuis veluwe
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Luxe vakantiehuis Veluwe

De bosrijke landstreek Veluwe bevindt zich in de provincie Gelderland. Het is veruit het bekendste natuurgebied van heel het land en daarom een must-see voor alle liefhebbers van natuur. Vanuit een luxe vakantiehuis kan jong en oud alle kanten op. Cultuur, natuur en historie komen hier namelijk samen en zorgen ervoor dat je je op de Veluwe weken kunt vermaken zonder ook maar enigszins verveeld te raken. Er is veel te zien én te doen. Je vindt er dieren, rust, ruimte en tal van outdoor activiteiten.

De Veluwe is een pareltje

Kortom de Veluwe is één van de mooiste pareltjes van de Nederlandse natuur. Het gebied bestaat uit zo’n 1000 km² gevarieerd natuurschoon centraal in Nederland en is daarmee ideaal voor een nachtje, weekendje of weekje weg in eigen land. De Veluwe bestaat voor het grootste deel uit uitgestrekte bossen, maar daarnaast vind je er ook tal van heidevelden, zandverstuivingen, vennen, landgoederen en kronkelende beken. Een verblijf in een luxe vakantiehuis op de Veluwe maakt jouw vakantie helemaal compleet!

Luxe is voor iedereen anders

Aangezien ‘luxe’ voor iedereen wat anders betekent, is het moeilijk aan te geven wat er nu precies zit inbegrepen bij een luxe vakantiehuisje. Vaak betekent een luxe toch wel iets wat je thuis niet hebt, en op vakantie graag wel zou willen hebben om er maximaal van te kunnen genieten. Als jij duidelijk hebt wat luxe en comfort voor jou betekent, kun je de accommodaties hierop filteren op de website van natuurhuisje. Is een sauna voor jou bijvoorbeeld de definitie van luxe? Dan kun je daar je zoektocht op afstemmen. Ook een privé zwembad betekent voor velen luxe tijdens een vakantie. Wat betekent luxe voor jou?

Ontdek de Veluwse natuur

Als je kiest voor een vakantie in Gelderland of in de Veluwe, mag een bezoekje aan het Nationaal Park de Hoge Veluwe natuurlijk niet ontbreken! Hier kun je namelijk pas echt je hart ophalen in de spectaculaire en rustgevende natuur. Dit alles kun je bijvoorbeeld prima verkennen met een wandeling of met een fijne fietstocht. Echt leuk is het om eropuit te gaan met een boswachter! Hij weet je alles te vertellen over de geschiedenis, flora en fauna van de Veluwe. Ook zal hij je meenemen op pad om dieren te spotten, zoals herten, reeën, zwijnen, vele soorten vogels en reptielen, die je anders in je eentje misschien nooit had gezien!

De prachtige bloemen op de Veluwe

Ga je naar de Veluwe om vooral bloemen en planten te scoren dan kun je hier ook zeker je lol op! Je vindt er namelijk diverse prachtige flora en kunt dus eindeloos genieten van prachtige uitzichten. Zo vind je er onder andere de Viola Canina, de Polygala Serpyllifolia en ook de jeneverbes oftewel Juniperus Communis kun je er tegenkomen. Daarnaast zul je worden verrast door de vele en diverse vlinders die er rondvliegen en is er zelfs een kans dat je de gladde slang of poelkikker tegenkomt!

Perfect voor de natuurliefhebber

Heb jij dus zin in een dag genieten van natuurschoon en lekker te wandelen of te fietsen dan is de Hoge Veluwe perfect voor jou. Natuurlijk maak je af en toe een tussenstop om prachtige foto’s te maken of gewoon even lekker te picknicken. En houd je van heide, zand, vennen en bossen? Dan is de Veluwe absoluut de geschikte plek voor jou als natuurliefhebber om een bezoekje aan te brengen. Het Kootwijkerzand is trouwens het grootste stuifzandgebied van de Veluwe en meet zo’n 350 hectare. Dit is dus ook zeker een bezoekje waard.

Iedereen kan zich vermaken op de Veluwe

De Veluwe als een vakantiebestemming is voor jong en oud een ware droom. Zowel volwassenen als kinderen zullen zich hier heerlijk kunnen vermaken in de natuur, door de vele activiteiten die er mogelijk zijn. Waar volwassenen lange fietstochten kunnen maken of mountainbiketochten, kunnen kinderen boomhutten bouwen en spelen in de natuur. Met het hele gezin kunnen jullie paardrijden of heerlijk fietsen!

Je vermaakt je hier het hele jaar door

Het maakt ook niet uit of je nu naar de Veluwe wilt in de zomer of in de winter. ’s Winters is het prima vertoeven op de Veluwe, want ook dan kun je de natuur in. Het landschap zal het uiteraard anders uitzien dan in de zomer, maar zeker niet minder mooi. Ook in de winter kun je je hart ophalen in de natuur en weer volledig opladen. In de zomer staat natuurlijk alles in bloei en zijn de dieren volop te zien, wat de Veluwe een heerlijke bestemming maakt voor een geslaagde zomervakantie. Iets dat altijd geweldig is om te doen in dit gebied is natuurlijk wildlife spotten. Er is namelijk genoeg te zien. Denk bijvoorbeeld aan reeën, wilde zwijnen en vossen. Fotografen, dieren- en vogelliefhebbers kunnen hier dus zeker hun hart ophalen. Een aantal vogels die je er kunt spotten zijn onder andere blauwe koekoek, de slangenarend, de zwarte specht en de geelgors.

Wat valt er allemaal te bewonderen op de Veluwe?

In de buurt van de Veluwe is ook genoeg te beleven wat betreft bezienswaardigheden. Zo vind je er bijvoorbeeld Paleis het Loo, maar ook het Kröller Müller museum is zeker een bezoekje waard! Kunst en cultuurliefhebbers kunnen zich dus ook prima vermaken op de Veluwe. Hieronder hebben we een aantal hoogtepunten voor je op een rij gezet.

Paleis het Loo

Iedereen die graag een historisch gebouw met ouderwetse kenmerken bezoekt zit hier goed. Dit Paleis ademt geschiedenis en ook de tuinen zijn prachtig! Er zijn diverse delen die je kunt bekijken, waarvan onder andere de stallen. Hier vind je een aantal zeer bijzondere rijtuigen. Denk bijvoorbeeld aan de Cadillac Convertible Sedan die werd gekocht in 1949. Hier is tevens een mini speeltuin voor de kids. Het Paleis zelf is sinds 1975 niet meer bewoond en sinds 1984 geopend als museum. Ook kun je de prachtige tuinen dus bezoeken, waar je niet alleen maar groen aantreft, maar ook nog eens kunt genieten van zeer hoge en mooie fonteinen en tuinbeelden. De tuinbeelden bestaan onder andere uit goden en godinnen uit de Griekse mythologie en hebben als thema de groei en bloei van de tuinen. Bij deze beelden staat Venus, de godin van de liefde, centraal.

De Apenheul

Dit bijzondere park bevindt zich in Apeldoorn en dus in de buurt van De Veluwe. Een bezoekje aan dit apenpark is dan ook een must tijdens jouw verblijf in Gelderland. Het leuke van de Apenheul is natuurlijk het feit dat de apen los lopen! Er verblijven zo’n 300 apen met maar liefst 35 verschillende soorten. Sommige van die soorten verblijven op eilanden en andere soorten lopen dus vrij rond door bepaalde delen van het park. Als bezoeker kun je dan tussen de apen door wandelen. Je kunt dus wel zeggen dat dit echt een diervriendelijk park is. Houd je ervan om apen in hun natuurlijke habitat te bekijken? Dan is de Apenheul echt wat voor jou!

Veluwetransferium Nunspeet

Dit is een uitkijktoren van 30 meter hoog waarbij je over de Noord-Veluwe kunt kijken. Het is een initiatief van gemeente Nunspeet, provincie Gelderland en Staatsbosbeheer. De toren is gratis te beklimmen. Naast de uitkijktoren vind je een speeltuin met onder andere een schommel, klimrekken en een glijbaan. Eromheen staan diverse picknickbanken en je vindt er tevens een brasserie. Ook kun je er gebruik maken van een toeristentreintje die via het centrum van Nunspeet rijden. Breng ook zeker een bezoekje aan het bezoekerscentrum voor wat meer informatie over de Veluwe. Ernaast kunnen tevens fietsen gehuurd worden.

Waar op de Veluwe ga jij de omgeving verkennen?

Als je zoekt naar een luxe vakantiehuis op de Veluwe zijn er een aantal locaties waar je uit kunt kiezen. Hieronder zullen we er een aantal uitgebreid omschrijven. De huisjes bevinden zich uiteraard door heel Gelderland aangezien de Veluwe erg uitgestrekt ligt. Vanaf elke plaats is het zeer goed mogelijk om dagelijks een bezoekje aan het natuurgebied te brengen. De accommodaties zijn erg divers. Zo vind je bijvoorbeeld een super knus tiny house aan het water. Ook kun je kiezen uit een prachtig landhuis dat grenst aan een bos en in het bezit is van een privé zwembad. Laat je verrassen door de volgende locaties en kies snel jouw favoriete Natuurhuisje!

Epe

Epe is een gemeente en tevens een dorp in Gelderland. Het ligt in het noordoostelijke deel van de Veluwe. Je kunt er onder andere een bezoekje brengen aan het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse. Hier vind je een boerenerf met een 300 jaar oude boerderij. Je kunt er onder andere schuren, een bijenstal, een moestuin, een hooiberg en een weide met fruitbomen bekijken. Daarnaast vind je in Epe het Kasteel Cannenburch Vaassen. Dit middeleeuwse kasteel bevindt zich in een oud parkbos met weilanden en vijvers. De omgeving bestaat uit mooie fiets- en wandelroutes. Het kasteel zelf bestaat uit een slot van 3 verdiepingen. Je kunt er allerlei middeleeuwse voorwerpen bekijken, zoals porselein, schilderijen en meubels.

Oldebroek

Ook in Oldebroek kun je je prima vermaken. Aan de ene kant kun je volop terecht voor het groen van de bossen op de Veluwe. Aan de andere kant vind je het Veluwemeer en de polders. Behalve natuur en cultuur kun je hier ook prima genieten van een dagje winkelen! Als je met de kinderen op vakantie bent dan mag een bezoekje aan Speeltuin de Vogelenzang zeker niet ontbreken. Dit is een buitenspeeltuin vol met allerlei speeltoestellen. Denk bijvoorbeeld aan een zandbak, een klim- en klauter trein en schommels. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd. De kids zullen zich dus zeker geen moment vervelen.

Elburg

In de buurt van Oldebroek kun je tevens een bezoekje brengen aan Museum Elburg. Het is een 15e eeuws vrouwenklooster waar je een mooie collectie kunt bekijken. In deze collectie vind je voorwerpen over de geschiedenis van Elburg. Ook zijn er regelmatig tentoonstellingen. Je kunt de voormalige kloosterpanden bekijken en daarnaast mag een bezoekje aan de kloostertuin zeker niet ontbreken. Daar geniet je tevens van een geweldig uitzicht op het klooster. Geschiedenisliefhebbers kunnen hier absoluut hun hart ophalen. Het museum is uiteraard te vinden in Elburg.

Het klimaat op de Veluwe

In principe varieert het weer door heel Nederland niet zo heel erg. Toch hoor je vaak genoeg op het weerbericht dat de temperaturen in iedere provincie wel wat verschillen. Vooral op erg warme of juist erg koude dagen kan het overal anders zijn. Zo kan het in Limburg bijvoorbeeld sneeuwen in de winter, terwijl het in Zuid-Holland gewoon droog is. Ook kan het in Limburg tijdens een hittegolf 37 graden zijn, terwijl het in Gelderland 33 graden is. Lees snel verder over het klimaat op de Veluwe.

Een gematigd klimaat

In Nederland wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook op de Veluwe is dat niet anders. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren.

De neerslag op de Veluwe

Op de Veluwe is de lente de droogste periode van het jaar. Er is weinig sprake van invloed vanuit de zee, aangezien het landinwaarts ligt. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. In de winter is hier ook grote kans op sneeuw, vanwege de hoge ligging van de Veluwe. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om de Veluwe te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven.

Wat is een luxe vakantiehuis precies?

Als je gaat zoeken naar een luxe vakantiehuis op de Veluwe zie je dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Bij ons kun je namelijk kiezen uit allerlei verschillende accommodaties. Een luxe huisje kan dus van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan een trekkershut, een bungalow, een safaritent, maar ook een luxe villa of boerderij. Hieronder geven we je een idee van de verschillende soorten huisjes die je bij ons kunt vinden. Wanneer je kiest voor een luxe huisje kan het betekenen dat er bijvoorbeeld een sauna aanwezig is. Ook kan het gaan om een privé zwembad of een jacuzzi. De extra luxe huisjes beschikken natuurlijk over dit allemaal en beschikken over een privé spa. Sommige accommodaties bieden een infraroodsauna of een sunshower.

Ben je op zoek naar een luxe vakantiehuisje met zwembad? De meeste luxe huisjes hebben een buitenzwembad, maar sommigen beschikken zelfs over een eigen binnenzwembad. Dit laatste maakt een verblijf wel erg geschikt voor in de winter, in plaats van alleen in de zomer. Vind je het belangrijk zelf te kunnen koken tijdens je verblijf? Ga dan voor een luxe zoals een uitgebreide keuken in je vakantiehuisje. Of wil je graag lekker kunnen badderen? Ga dan voor een accommodatie met privé bad of jacuzzi! Al deze factoren kunnen je verblijf comfortabeler en dus luxer maken.

Een yurt

Misschien heb je er wel eens van gehoord of misschien ook niet. Vroeger werden yurts namelijk alleen gebruikt door rondtrekkende nomaden. De nomaden gebruikten deze voor bewoning, terwijl ze rondtrokken met hun vee. Tegenwoordig is het dus ook een origineel vakantieverblijf voor toeristen! Een yurt is een traditionele ronde tent en heeft altijd een zeer gezellige uitstraling en geeft een warm gevoel. Je kunt een yurt ook wel zien als een soort tent, maar dan veel gezelliger! Verblijven in een yurt is gewoon een ervaring dat je echt een keer mee moet maken. Onze yurts bevinden zich uiteraard middenin de natuur en dit is dan ook dé perfecte manier om je één met de natuur te voelen. Bij deze manier van overnachten is de kans groot dat jouw privé sauna of jacuzzi zich ergens buiten bevindt.

Een trekkershut

Trekkershutten kenmerken zich vooral door hun uiterlijk. De hutten zijn gemaakt van hout waardoor ze mooi opgaan in de natuur. Ook binnen in de hut is het meeste van hout gemaakt. Bij een trekkershut moet je niet denken aan een grote, houten villa in het bos, maar een gezellig knus huisje tussen de bomen. Je geniet van alle rust om je heen waardoor je een fantastische vakantie hebt midden in de natuur. Een trekkershut is dus ideaal wanneer je een vakantie midden in de natuur wilt en niet hele dagen in je huisje zal verblijven, maar toch geen zin hebt om een tent op te zetten. Kies je voor een trekkershut met privé sauna of andere luxe, dan is de kans groot dat ook deze zich buiten bevindt. Zo kun je dus ‘s avonds heerlijk genieten in je bubbelbad terwijl je kijkt naar de sterrenhemel.