Appartement Sicilië

Sicilië is voor Nederlanders nog een relatief onbekend deel van Italië. Sicilië is echter een prachtig eiland onderaan de punt van de laars van Italië. Het schilderachtige landschap met kleine baaien tussen bergen en rotsen zorgt voor een prachtig plaatje. Sicilië is een perfect eiland om helemaal tot rust te komen en je zult er vooral niet gek worden van de vele toeristen. Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in een van de steden of dorpen in een van onze gezellige appartementen midden in de natuur.

Lees meer over appartement Sicilië

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Appartement Sicilië

Sicilië is voor Nederlanders nog een relatief onbekend deel van Italië. Sicilië is echter een prachtig eiland onderaan de punt van de laars van Italië. Het schilderachtige landschap met kleine baaien tussen bergen en rotsen zorgt voor een prachtig plaatje. Sicilië is een perfect eiland om helemaal tot rust te komen en je zult er vooral niet gek worden van de vele toeristen. Je kunt hier heerlijk vakantie vieren in een van de steden of dorpen in een van onze gezellige appartementen midden in de natuur.

In een vakantieappartement vind je alle gemakken van thuis. Je verblijft vaak in een appartement dat op het erf van de eigenaar staat of gekoppeld is aan het huis van de eigenaar. Ook kan een appartement in Sicilië een verblijf in de vorm van een los huisje zijn. Je verblijft over het algemeen in een vakantieappartement met twee tot vier personen, maar er worden ook grotere appartementen aangeboden waar je met meer gasten kan verblijven.

De faciliteiten in een vakantieappartement verschillen erg per accommodatie. Ook de mate van comfort en luxe kan erg verschillend zijn. Zo beschikken sommige accommodaties over een vaatwasser en wasmachine. Ook heb je vakantie appartementen waar gratis gebruik kan worden gemaakt van internet, terwijl dit in andere appartementen niet aanwezig is. Bij de luxere verblijven is zelfs een zwembad en sauna aanwezig. Zo kun jij optimaal genieten van een rustig verblijf. Sicilië staat natuurlijk bekend om het mooie weer, dus een accommodatie met zwembad is dan ideaal! Ook stap je zo je huisje uit en kun je meteen beginnen met het ontdekken van de prachtige natuur op dit eiland.

De natuur op Sicilië

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse zee en heeft een kustlijn van maar liefst 1000 kilometer. Het is dan ook niet zo gek dat je hier heerlijk kunt genieten van het strand en de zee. Maar daarnaast kun je er ook prima terecht voor het ontdekken van mooie natuur en diverse bezienswaardigheden. In het oosten, vlakbij de stad Catania, bevindt zich namelijk de vulkaan Etna die als een enorme bult in het landschap alom aanwezig is. De Etna is een actieve vulkaan met vijf actieve hoofdkraters. Op de hellingen zijn de kraters van uitbarsting en de lavastromen nog te zien. Gelukkig is het mogelijk de berg te beklimmen onder begeleiding van een gids, je kunt echter ook de stoeltjeslift gebruiken en vervolgens gebruik maken van de jeeps.

Rondom de Etna is het overal relatief vlak. Hier worden grote hoeveelheden fruit verbouwd. In West- en Centraal Sicilië wordt het landschap gedomineerd door heuvels. In de zomer zijn deze gebieden goudbruin door de droogte. In het noorden bevinden zich grote groene bossen op de berghellingen van onder andere Madonie, Nebrodi en Peloritani. Exact in het midden van het eiland is een wat groter meer, genaamd Lago Pergusa. Hieromheen loopt het Autodromo di Pergusa, een circuit voor autoraces.Daarnaast barst Sicilië ook van de natuurreservaten, dus je kunt er zeker van zijn dat je daar als natuurliefhebber je hart kunt ophalen!

Er valt van alles te beleven op dit prachtige eiland

Uiteraard kun je dus eindeloos genieten van het strand op Sicilië, maar daarnaast is er nog veel meer te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan een spectaculaire klif met een geweldig uitzicht. De Cavagrande del Cassibile is eigenlijk een natuurreservaat, waar je onder andere een tocht kunt maken naar een helderblauw meer. Ook kun je er natuurlijk juist voor kiezen om omhoog te wandelen, waarbij je dan beloond wordt met prachtige vergezichten. Vergeet zeker niet je goede wandelschoenen mee te nemen voor deze tocht, want hij kan behoorlijk pittig zijn! Je komt veel steile gebieden tegen en daarnaast kun je over ruwe en rotsachtige stukken komen. Uiteraard is het uitzicht dit dubbel en dwars waard.

Als je nog iets moois wilt gaan ontdekken in Sicilië, dan moet je zeker een bezoekje brengen aan de tempelvallei in Agrigento. Hier vind je een aantal prachtige, historische, Griekse tempels. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de grootste en oudste Dorische tempel van de stad, de Tempio di Ercole. Ben jij meer van de details? Dan moet je de Tempio di Giunone zeker hebben gezien. Deze zal je verrassen met schitterende details en daarnaast biedt hij een prachtig uitzicht vanaf de heuvel. Je kijkt vanaf daar uit over de heuvelrug met de tempels en de stad Agrigento zelf.

Hier kun je heerlijk genieten van de zon!

In Sicilië wordt er gesproken van een Middellands Zeeklimaat. De zomers op dit eiland zijn warm met af en toe een windje. Deze wind komt echter vanuit de Sahara en kan ervoor zorgen dat de temperatuur flink stijgt. Hierbij zijn temperaturen van 40 graden geen uitzondering. Als echte zonliefhebber is de zomer voor jou dé perfecte periode om in Sicilië te verblijven. Normaal gesproken liggen de temperaturen er in de zomer namelijk rond de 30 graden. Regenen doet het in de zomer gelukkig bijna nooit. Ben je op zoek naar een zon, zee en strandvakantie, dan is Sicilië in de zomer dus perfect voor jou!

Verder zijn overal op het eiland, behalve op de hoge vlaktes van de Etna, de winters zacht. Wel valt er over het algemeen vrij veel regen in de winter. In Sicilië kun je dus prima overwinteren, maar voor een zonvakantie in deze periode is het toch niet warm genoeg. De temperatuur ligt er namelijk zo rond de 15 graden tijdens de wintermaanden. Alleen op de hoge vlaktes waar we het eerder al over hadden, kan er in de winter sneeuw vallen en in sommige gevallen kan er zelfs worden geskied.

Wil jij dus graag in een accommodatie verblijven waar je wordt voorzien in alle gemakken van thuis? Dan is een vakantie appartement in Sicilië echt iets voor jou! Natuurhuisje biedt verspreid over het hele eiland de mooiste vakantie appartementen aan. Vanuit jouw accommodatie kun je dan heerlijk de omgeving gaan verkennen! Uiteraard verblijf je bij ons altijd middenin de natuur en ver weg van het massatoerisme, dat is nog eens echt vakantie vieren.