Boomhut Groningen

Boomhut Groningen

Lees meer over Boomhut Groningen
Lees meer over:

Boomhut Groningen

Overnachten in een boomhut is natuurlijk voor jong en oud een bijzondere overnachting. De meeste boomhutten zijn uitgerust met alles wat je nodig hebt en je bent dus van alle luxe voorzien. Tijdens een overnachting in een boomhut ben je omringd door de natuur met fluitende vogels en andere dieren die onder en rondom je boomhut lopen. Groningen is een leuke provincie in het noorden van Nederland waar van alles te beleven is. Wanneer je kiest voor een vakantie in een boomhut, dan is dat een prima uitvalsbasis om de verschillende natuurgebieden in Groningen te gaan ontdekken.

De Groningse natuur

Groningen ligt helemaal in het noorden van Nederland, aan de Waddenzee. Je vindt hier geen echte stranden, maar er is genoeg ander natuurschoon waarmee jij je kunt vermaken. Je vindt hier bijvoorbeeld het Westerkwartier en het Eemsgebied, maar ook het Nationaal Park Lauwersmeer. In dit nationale park vind je verschillende type habitat. Zo vindt je er open water, eilandjes, polders, wilgenbos, en grote plasdrasgebieden. Water staat centraal in dit park, dit is waarschijnlijk een van de redenen waarom het gebied een enorme aantrekkingskracht heeft op trekvogels. Vogelliefhebbers kunnen zich hier gemakkelijk uren vermaken. Er valt natuurlijk nog meer te verkennen in de buitenlucht van Groningen. Het is bijvoorbeeld in de Westerwolde erg lekker vertoeven. Dit is een van de vele natuurgebieden die Groningen rijk is, en je kunt er heerlijk wandelen! De Westerwolde bestaat uit 2.200 hectare aan bos en andere natuurgebieden. Na een lange wandeling kun je hier natuurlijk ook heerlijk picknicken of recreëren! In de zomer kun je vele vogels spotten, zoals de brilduikers, nonnetjes, grote zilverreigers en grote zaagbekken!

Ondanks dat je hier geen echte stranden vind, kun je je nog wel prima vermaken aan de Waddenzee. Het gebied is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst, en dat is niet voor niks natuurlijk. In en rondom het water leven veel verschillende plant- en diersoorten. In het water leven zeehonden, maar ook kolonies ganzen en andere vogels die hier komen overwinteren. De beste manier om de Waddenzee te beleven, is natuurlijk door er midden in te staan. Een wadlooptocht is dan ook een must tijdens een vakantie in Groningen.

Er is voor iedereen wel iets te doen

Tijdens een verblijf in Groningen is het echt een aanrader om een wadlooptocht te ondernemen. Je loopt er bijvoorbeeld richting de bij de provincie horende onbewoonde Waddeneilanden Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes, mits het getij dit toelaat. Voor wat culturele afwisseling in Groningen kun je natuurlijk de gelijknamige hoofdstad bezoeken, maar je kunt ook wat andere dingen doen! In de stad Groningen kun je in iedere geval het historische stadscentrum, musea, winkels en prachtige stadstuinen. Ook mag een bezoekje aan de Martinitoren niet ontbreken! Buiten de Groningse hoofdstad kun je bijvoorbeeld een typisch Nederlandse molen bezoeken, in Delfzijl of Winschoten bijvoorbeeld. Hou je er van om te wandelen dan zijn er genoeg natuurgebieden met prachtige wandelroutes!

Op deze pagina hebben wij alle boomhutten in Groningen voor jou verzameld.