Bijzondere overnachtingen Groningen

Bijzondere overnachtingen Groningen

Lees meer over Bijzondere overnachtingen Groningen
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Bijzondere overnachtingen Groningen

Ga jij binnenkort overnachten in Groningen? Maak er dan eens een bijzondere overnachting van. Hierbij overnacht je op een bijzondere locatie of in een unieke accommodatie. In Groningen vind je verschillende unieke overnachtingsmogelijkheden, verspreid over de provincie. Alle vakantiehuisjes bevinden zich op de mooiste plekjes in de natuur. Je bent dus weg van de massa en je kunt je tijdens jouw vakantie even helemaal terugtrekken van het dagelijks leven door te genieten van de rust in het midden van de natuur. Tijdens een vakantie in Groningen kun je genieten van alles wat deze provincie te bieden heeft. Maak heerlijke wandelingen, fietstochten en bezoek ook zeker de Waddenzee!

Geniet in een van de prachtige natuurgebieden

De provincie Groningen bevindt zich helemaal in het noorden van Nederland, aan de Waddenzee. Ondanks dat je hier geen echte stranden vindt, is er aan natuurschoon geen gebrek. Er zijn verschillende natuurgebieden waar je heerlijk wat tijd kunt doorbrengen. Zo is er bijvoorbeeld het Westerkwartier, het Eemsgebied, maar ook het Nationaal Park Lauwersmeer. Ook in de Westerwolde kun je erg lekker vertoeven. Dit is een van de vele natuurgebieden in Groningen waar je heerlijke wandelingen kunt maken. Na een lange wandeling kun je hier natuurlijk ook heerlijk recreëren of picknicken. Ten oosten van de stad Groningen kun je ook je hart ophalen in de natuur, bijvoorbeeld in ’t Roegwold. Dit prachtige natuurgebied is rijk aan grassen, zandkoppen, struwelen en lage plassen. Tevens vind je ten oosten van de stad Groningen het Hoornse en Paterwoldse meer. Hier kun je heerlijk genieten aan het fonkelende water in alle seizoenen. In de zomer kun je vele vogels spotten, zoals de brilduikers, nonnetjes, grote zilverreigers en grote zaagbekken!

Door de ligging van Groningen aan de Waddenzee is dit ook dé provincie om de zee van een andere kant te bekijken. Het gebied is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst en het is dus zeker een mooi gebied om te bezoeken. Er leven tal van planten- en diersoorten, waaronder kolonies ganzen, zeehonden en andere overwinteraars. Wil je de Waddenzee echt op een unieke manier beleven, onderneem dan een wadlooptocht. Je komt dan midden in de zee te staan, echt een must tijdens jouw verblijf in Groningen!

Trek er lekker op uit

Een wadlooptocht is natuurlijk een echte aanrader wanneer je dichtbij de Waddenzee verblijft. Je loopt er bijvoorbeeld richting de bij de provincie horende onbewoonde Waddeneilanden Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes, mits het getij dit toelaat. Voor wat culturele afwisseling in Groningen kun je natuurlijk de gelijknamige hoofdstad bezoeken, maar je kunt ook wat andere dingen doen! In de stad Groningen kun je het historische stadscentrum, musea, winkels en prachtige stadstuinen bezoeken. Ook zijn er in de stad en daarbuiten genoeg parken en andere natuurgebieden te vinden. Breng heerlijk een dag door in een van deze natuurgebieden of bezoek een Nationaal Park en volg een van de vele fiets- of wandelroutes. Er valt genoeg te doen in Groningen!

Bekijk op deze pagina alle beschikbare natuurhuisjes voor jouw bijzondere overnachting in Groningen!