Glamping Friesland

Ben jij al weleens in Friesland geweest? Deze oer-Hollandse provincie bevindt zich in het uiterste noorden van Nederland, grenzend aan de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. De provincie heeft een weids en open polderlandschap waarin water de absolute hoofdrol speelt. Het is dan ook niet voor niets dat Friesland de waterprovincie van Nederland genoemd wordt. Ben jij een liefhebber van watersport of pleziervaart? Dan voel jij je in een natuurhuisje in Friesland vast als een vis in het water. Qua totale oppervlakte, land plus water, is deze provincie de grootste van Nederland. Als je alleen het landoppervlak meetelt, dan is Friesland de op twee na grootste provincie van het land.

Lees meer over glamping friesland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Glamping Friesland

Wat dacht je deze zomer van een glamping vakantie in Friesland? Deze oer-Hollandse provincie bevindt zich in het uiterste noorden van Nederland, grenzend aan de provincies Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. De provincie heeft een weids en open polderlandschap waarin water de absolute hoofdrol speelt. Het is dan ook niet voor niets dat Friesland de waterprovincie van Nederland genoemd wordt. Ben jij een liefhebber van watersport of pleziervaart? Dan voel jij je in een natuurhuisje in Friesland vast als een vis in het water!

Qua totale oppervlakte, land plus water, is deze provincie de grootste van Nederland. Als je alleen het landoppervlak meetelt, dan is Friesland de op twee na grootste provincie van het land. Maar wat is glamping nu eigenlijk precies? Deze vorm van overnachten is de ideale combinatie van een traditionele, avontuurlijke kampeervakantie en de luxe en faciliteiten die je kent van een hotel. Ben je toe aan een bijzondere vakantie in de natuur, maar heb je geen behoefte aan een eenvoudig en ‘normaal’ vakantiehuisje en wil je ook niet de ongemakken beleven zoals met kamperen?

Dan is glamping waarschijnlijk echt wat voor jou. Een glamping vakantie staat garant voor een unieke, authentieke vakantiebeleving in de Europese natuur. Daarnaast valt er in deze provincie natuurlijk van alles te ontdekken! Je kunt er namelijk diverse natuurgebieden bezoeken, maar ook een stedentrip is altijd leuk om te doen. Ook kan er heerlijk gewandeld en gefietst worden in Friesland. Al wil je er alleen maar even tussenuit om lekker te ontspannen, ook dan is een glamping accommodatie in Friesland perfect voor jou.

Ontdek de veelzijdige natuur in Friesland

Een aantal noemenswaardige van de verschillende Friese landschappen zijn het Waddengebied, het Gaasterland en de Friese Wouden. Vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden behoren tot de provincie Friesland: Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Voor een ontspannende strandvakantie ben je in Friesland dan ook aan het juiste adres. Op de Wadden kun je strandwandelingen maken, zwemmen, vliegeren, fietsen, wadlopen, zonsondergangen bekijken en surfen.

Dit is in de Friese Wouden wel anders. Hier draait het niet om een samenspel van lucht en water, maar juist om de openheid van het coulissenlandschap. En dan is er tot slot nog Gaasterland, een streek in de zuidwesthoek van de provincie, onderdeel van Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân. Hoewel Friesland vrijwel overal bestaat uit vlakke weidegronden met prachtige vergezichten, is Gaasterland juist glooiend met bossen. Waar het huisje zich ook bevindt, er zijn genoeg mogelijkheden om je te vermaken! Sowieso bevindt jouw glampingtent zich midden in de natuur, dus je begint iedere dag al goed met een heerlijke ochtendwandeling. Bekijk snel het ruime aanbod en wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijke glamping vakantie van Natuurhuisje.

In Friesland hoef je je geen moment te vervelen!

Omdat glamping de laatste jaren steeds populairder en aantrekkelijker is geworden, is er keuze in overvloed. Wie op een glamping vakantie gaat, heeft dus ook de keuze uit verschillende accommodatietypes. Zo worden yurts, safaritenten, tiny houses en tipi’s bijvoorbeeld als vorm van glamping gezien, maar ook boomhutten, woonboten, trekkershutten en pipowagens worden tegenwoordig tot de glamping accommodaties gerekend. De meest uiteenlopende glamping accommodatie types zijn beschikbaar op de website. Ze hebben allemaal in ieder geval een aantal dingen in gemeen, namelijk dat ze zeer kleinschalig, uniek, gelegen in het groen en gezellig zijn!

Uiteraard valt er tijdens jouw vakantie in Friesland van alles te ontdekken. Duik bijvoorbeeld eens de geschiedenis in door een bezoekje te brengen aan Museum Blokhuispoort. Dit museum is een oude gevangenis dat zich bevindt in Leeuwarden. Je kunt hier een rondleiding door de geschiedenis krijgen waarbij je de oude cellen kunt bekijken. Er wordt gezegd dat hier vroeger de meest beruchte gevangenen te vinden waren. Denk aan bijvoorbeeld de gebroeders Hogerhuis, De bende van Oss en de Meesterkraker. Je kunt er onder andere terecht in de H-vleugel, waar je inmiddels het Alibi Hostel kunt vinden. Ook zijn er diverse ateliers, creatieve bedrijven en cellen van vroeger. In dit oude gebouw is dus van alles te vinden! Laat je verrassen door diverse exposities en leer meer over hoe het er vroeger aan toe ging in een echte ouderwetse gevangenis met zware criminelen.

Kies ook eens voor een uitstapje naar het mooie Groningen. Hier kun je perfect terecht voor allerlei mooie wandelroutes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandelroute van 15 kilometer waarbij je prachtige natuurlandschappen ontdekt? Dit kun je doen door de wandelroute ‘Rond de A’ te volgen. Ook kom je hierbij langs landgoed De Duinen en het museum Vosbergen. Tijdens de wandeling komen jullie langs prachtige vijvers en veenweidelanden. Wat ook erg leuk is tijdens je tripje naar Groningen, is het maken van een wadlooptocht. Hierbij wandel je dus over de Waddeneilanden, zoals Rottumeroog, Zuiderduintjes en Rottummerplaat. Daarnaast kun je kiezen voor een bezoekje aan de Hortus Botanicus in Haren. Dit is een prachtige tuin die wordt beheerd door de Stichting Behoud Groene Hortus.

Het Hollandse weer

Je zult inmiddels wel een beetje bekend zijn met het weer in Nederland. Toch verandert het elk jaar wel weer een beetje. De zomers lijken steeds warmer te worden, terwijl de winters vrij mild zijn. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn verder niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen, wat vaak wel jammer is. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren. In Friesland is het weer over het algemeen een beetje hetzelfde als in de rest van het land.

In Nederland is de lente trouwens de droogste periode van het jaar. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in Nederland in de herfst. Wil je als wandelaar volop van de natuur in Friesland genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente dan het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven.