Glamping Overijssel

Zeker als je van kamperen houdt, maar als je ook wel een beetje extra luxe kan gebruiken, is glamping perfect voor jou. De provincie Overijssel ligt in het oosten van Nederland en ligt tevens tussen een aantal andere provincies in. Ook zit je vanuit Overijssel binnen no time in Duitsland, dus een uitstapje naar ons buurland is nooit ver weg. Bekijk snel de mogelijkheden voor een heerlijke glamping vakantie in Overijssel.

Lees meer over glamping Overijssel
Lees meer over:

Glamping Overijssel

Kies jij voor een vakantie in Overijssel, denk dan zeker eens aan een glamping vakantie! Zeker als je van kamperen houdt, maar als je ook wel een beetje extra luxe kan gebruiken, is glamping perfect voor jou. De provincie Overijssel ligt in het oosten van Nederland en ligt tevens tussen een aantal andere provincies in. Ook zit je vanuit Overijssel binnen no time in Duitsland, dus een uitstapje naar ons buurland is nooit ver weg. Bekijk snel de mogelijkheden voor een heerlijke glamping vakantie in Overijssel.

Qua natuur kun je hier alle kanten op, want natuurgebieden zijn er genoeg te vinden. Als je een uitstapje maakt naar de naastgelegen provincie Gelderland kun je natuurlijk ook nog volop genieten van de natuur op de Veluwe. Waterliefhebbers zitten in Overijssel ook helemaal goed, zeker tijdens een bezoekje aan Nationaal Park Weerribben-Wieden. Hier kun je genieten van een heerlijke wandeling, maar het leukste is natuurlijk om het gebied al varend te ontdekken. Uiteraard kun je er ook heerlijk zwemmen en allerlei watersportactiviteiten beleven.

Een glamping vakantie is perfect voor mensen die graag kamperen, maar liever niet te maken krijgen met het opzetten van de tent. Het is dus eigenlijk kamperen, maar dan op een luxe manier. Vaak zijn de tenten ook een stuk groter en zijn ze tevens voorzien van allerlei gemakken en extra’tjes. Extra luxe glamping tenten beschikken zelfs over een sauna, jacuzzi of zwembad! Welk soort glamping accommodatie kies jij van Natuurhuisje? Onze accommodaties bevinden zich trouwens midden in de natuur, dus je stapt zo je tent uit om een ontspannende en verfrissende wandeling te gaan maken.

Ontdek een aantal mooie en bijzondere natuurgebieden

Zoals we al zeiden mag een bezoekje aan Nationaal Park Weerribben-Wieden absoluut niet ontbreken in Overijssel. Dit natuurpark bevindt zich in Emmeloord en is het grootste aaneengesloten laagveenmoeras van Noordwest-Europa. Je kunt er onder andere fietsen, wandelen en natuurlijk varen. De otter voelt zich hier ook helemaal thuis! Met een beetje geluk kom je hem dan ook tegen. Die kans is echter vrij klein, omdat ze behoorlijk schuw zijn. In de zomer kun je hier heerlijk genieten van de waterlelies, gele plomp en gele lis die dan in bloei staan. Natuurlijk moet je ook goed om je heen kijken om diverse watervogels te kunnen spotten.

Ben je op zoek naar een recreatiegebied waar je tevens van de natuur kan genieten? Dan is de Zwarte Dennen wat voor jou! Je kunt hier genieten van een heerlijke boswandeling, maar ook kun je er gaan zwemmen en relaxen bij de zwemvijver. Vind je het niet erg om wat verder weg te rijden voor een prachtig stukje natuur? Dan mag een bezoekje aan Amtsvenn-Hündfelder Moor in Ahaus (Duitsland) zeker niet ontbreken! Dit natuurreservaat bevindt zich vlak over de grens en is echt een pareltje voor de natuurliefhebber. Je kunt er onder andere fietsen, wandelen en wild spotten.

Wat valt er allemaal te beleven in Overijssel?

Als je kiest voor een glamping vakantie in Overijssel wil je natuurlijk weten wat er allemaal te beleven is. Door heel de provincie is eigenlijk wel wat te beleven. Zo kun je er een aantal leuke en mooie bezienswaardigheden gaan bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het Streekmuseum Ommen, Sallands Landbouwmuseum de Laarman, het Volkspark, kasteel Twickel en Sassenpoort Zwolle. Sowieso is de stad Zwolle zeker de moeite waard om een dagje door te brengen. Je kunt er heerlijk winkelen en genieten van een aantal gezellige terrasjes. ‘s Avonds kun je er heerlijk dineren bij één van de restaurants.

Daarnaast is het soms ook leuk om eens lekker actief bezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een potje karten, pijl en boogschieten of mountainbiken. Je vindt in Overijssel diverse outdoorparken aan waar van alles te beleven is. Zo heb je bijvoorbeeld Expedition Outdoor - Outdoor activiteiten - Hardenberg, Aktief Hellendoorn B.V. en Adventure King. Natuurlijk kun je het ook wat rustiger aan doen en juist kiezen voor een lekker ontspandagje. Breng de dag door in de sauna, de spa of kies voor een heerlijke massage. Ook bij slecht weer is er genoeg te doen. Denk aan een potje bowlen, glow in the dark golf of lasergamen. Zoals je ziet heeft een glamping vakantie in Overijssel voor ieder wel wat wils te bieden. Bekijk dus snel het overzicht en laat je verrassen door de diverse mogelijkheden.

Het weer in de provincie Overijssel tijdens jouw glamping vakantie

Over het algemeen is het weer overal in Nederland wel ongeveer hetzelfde, maar toch kunnen er af en toe flinke temperatuurverschillen zijn. Ook kan het in de ene provincie regenen, terwijl in de andere de zon schijnt! Houd dus sowieso goed het weerbericht in de gaten om up to date te blijven. In Overijssel is het weer meestal zeer aangenaam in de zomermaanden, maar zal het er meestal niet heel erg warm zijn. Kortom, een prima klimaat om te genieten van leuke buitenactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan wandelen en fietsen, wat meestal niet prettig is wanneer het té warm is.

Het blijft natuurlijk Nederland en ook in de zomer heb je dus regelmatig kans op een bui. De maand Augustus is over het algemeen de warmste maand en ook de maand waarbij er uit wordt gegaan van de minste neerslag. Wil je bijna zeker zijn van mooi en zonnig weer? We zeggen bijna, want het blijft natuurlijk Nederland. Dan kun je het beste een tripje naar Overijssel plannen in de maanden Juli of Augustus. Neem je genoegen met een weercijfer van een 6 of 7? Dan kun je er prima terecht vanaf mei tot en met oktober!

Ook in de winter kun je natuurlijk gewoon genieten van een vakantie naar Overijssel. De winters in Nederland zijn de laatste jaren vrij mild (op hier en daar een uitzondering na) en ook in Overijssel is dat het geval. Ben je van plan om een weekendje weg in Nederland te plannen tijdens de wintermaanden? Dan is Overijssel absoluut een prima keuze, maar zorg er dan wel voor dat je glamping accommodatie hier geschikt voor is. Wil je sneeuw zien? Dan moet je eigenlijk echt geluk hebben. Het ene jaar valt er in Nederland namelijk bijna geen sneeuw, terwijl er het volgende jaar zelfs in april nog sneeuw valt! Wil je zeker zijn van sneeuw in Overijssel, kies dan voor een last minute vakantie.