Nachtje weg

Een nachtje weg is ideaal om bij te komen van een drukke week. Een nachtje weg van huis is perfect om tot jezelf te komen en even helemaal op te gaan in de natuur. Ga uitwaaien op het strand, maak een wandeling in het bos rondom het huisje en geniet van de rust om je heen. Zo kom je helemaal tot rust tijdens je nachtje weg in de natuur.

Lees meer over een nachtje weg
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Nachtje weg

Een nachtje weg is ideaal om bij te komen van een drukke week. Een nachtje weg van huis is perfect om tot jezelf te komen en even helemaal op te gaan in de natuur. Ga uitwaaien op het strand, maak een wandeling in het bos rondom het huisje en geniet van de rust om je heen. Zo kom je helemaal tot rust tijdens je nachtje weg in de natuur.

Aan zee

Tijdens een nachtje weg aan zee waai je heerlijk uit aan het water. De golven die tegen de kust op klotsen, de wind die door je haren waait en het geluid van alle dieren in de omgeving. Sluit je ogen en laat jezelf opgaan in de omgeving. De zee biedt eindeloze, ontspannende mogelijkheden. Van lange strandwandelingen tot gezellig samen een drankje doen op de boulevard, de perfecte activiteiten voor een ontspannend nachtje weg. Droom heerlijk weg in een van onze huisjes aan zee tijdens een nachtje weg.

Nachtje weg over de grens

Tijdens een weekendje weg kan je er voor kiezen het land te ontsnappen. Er zijn een hoop mooie gebieden vlak over de grens. Denk aan een nachtje weg in een huisje bij de Moezel. Ontspan met een wandeling langs de rivier. Langs de rivier vind je ook nog eens de vele wijnranken. Bezoek hier eens een echte wijnboer voor een heerlijke wijnproeverij. Tijdens een bezoekje aan Sauerland kijk je je ogen uit van de heuvelachtige landschappen, uitgestrekte bossen en grote stuwmeren. Dit is een geweldige locatie om te gaan wandelen met de hond. In het noordoosten van België vind je een prachtig natuurgebied, de Hoge Venen. Het gebied heeft hoge toppen waarmee het het hoogst gelegen deel is van de Benelux. Tijdens je nachtje weg bij de Hoge Venen ontdek je bijzondere flora en fauna. Het voortbestaan van deze flora en fauna is te danken aan het klimaat, de luchtvochtigheid en de samenstelling van de grondvormen in dit gebied. Zo vind je zeldzame flora zoals beenbreek, lavendelheide en kleine veenbes. Verder vind je bijzondere broedvogels zoals de dwerguil en de ruigpootuil. Het veengebied is rijk aan zeldzame soorten vlinders. Je vindt hier de blauwe en rode vuurvlinder, ringoogparelmoervlinder en nog een hoop andere pareltjes. Een aanrader voor vlinderliefhebbers.

Nachtje in Nederland

Bezoek een huisje in Nederland en ontdek de prachtige natuur die ons land te bieden heeft. Geniet in je eigen provincie, of ontdek eens een andere provincie. Bovendien reis je in Nederland makkelijk met het openbaar vervoer. Geniet je van rust in een huisje in de natuur en ga je er ook lekker een dage op uit. Maak een mooie wandeling door de omgeving en ga daarna heerlijk uit eten bij een lokaal restaurant. Zo geniet je van de lokale gerechten en sfeer. Verwen jezelf met een nachtje weg in een authentieke bed & breakfast. In een avontuurlijke boomhut geniet je tussen de bomen. Zo maak je je hoofd leeg en kom je tot rust in de natuur. Zie je jezelf al slapen in een trekkershut? Met ons ruime aanbod aan vakantiehuisjes is alles mogelijk. Laat je inspireren voor een nachtje weg.

Natuur tijdens je nachtje weg

Europa kent een enorme diversiteit aan natuur. Je kunt er alles vinden: kustlandschappen, bergen, meren, bossen en nog veel meer. Zo staat ons eigen land natuurlijk bekend om de weidelandschapen. Je vind er ook waterlandschappen, bossen en zandvlaktes. Zo vind je prachtige bergen in Duitsland en prachtige natuurgebieden in België, net over de grens van Nederland. Prachtige natuur vind je al dicht bij huis en zelfs in eigen land.

Nederland

In Nederland vind je prachtige natuurgebieden. Neem bijvoorbeeld De Loonse en Drunense Duinen. Dit is het grootste stuifzandgebied van Noord-Brabant. Door de grote zandvlakte wordt dit gebied ook wel de 'Nederlandse sahara' genoemd. Op de grens van Noord-Brabant en Limburg vind je Nationaal Park de Groote peel. Dit is een groot, stil en waterrijk hoogveengebied. Je spot hier verschillende vogelsoorten. De Peel is rijk met verschillende soorten landschappen. je vind hier moerassen, landschappen met heide, bossen en waterplassen. In het midden van Friesland vind je Nationaal Park de Alde Feanen. Dit is een uitgestrekt moerasgebied met een oppervlakte van ruim 4000 hectare. In Alde Feanen zijn vele soorten planten te vinden door de verschillende stadia van veen in het gebied. Je vind maar liefst 450 verschillende planten in dit gebied. De variatie in landschappen zorgen voor een rijke natuur met bijzondere flora en fauna. Het is een broedgebied voor ruim honderd soorten vogels.

Duitsland

In Duitsland bestaat maar liefst 33 procent van het landoppervlak uit beschermde natuur. Zo vind je in Duitsland maar liefst 16 nationale parken. Er bevinden zich biosfeerreservaten in Duitsland om de natuur te beschermen. In het zuiden van Duitsland vind je het Zwarte Woud. Dit is een bebost gebergte tegen de Franse grens en langs de rivier de Rijn. In dit gebied vind je verschillende fauna. Zo spot je hier zeldzame vogels zoals de drieteenspecht en zelfs de zeldzame lynx komt voor in dit gebied. Een groot deel van het Zwarte Woud valt onder twee grote beschermde natuurgebieden. Dit zijn Naturpark Südschwarzwald en Naturpark Schwarzwald Mitte/Nord. In het zuidelijke park vind je diepe valleien en kloven, bloeiende boomgaarden en met sneeuw bedekte bergtoppen. Zo is het nationale park prachtig in elke weersomstandigheid.

Reistips nachtje weg

Waar jouw natuurhuisje zich ook bevindt, er is altijd genoeg te beleven en ontdekken tijdens een nachtje weg. Ga je graag naar het bos, of zit je liever aan de kust, alles is mogelijk. Hieronder vind je een aantal tips om het beste uit jouw nachtje weg te halen.

De Veluwe

Het gebied de Veluwe is een grote, beboste landstreek in de provincie Gelderland. Hier vind je prachtige flora, fauna, vergezichten, landschappen en natuurgebieden. De Veluwe is één van de meest natuurrijke gebieden in Nederland. Bezoek de mooie dorpen die de Veluwe kent voor wat afwisseling tijdens jouw nachtje weg in de Veluwe. Vanaf één van de wild observatiepunten spot je de bijzondere variatie in fauna die het park te bieden heeft. Bewonder hier de verschillende vogels, reptielen, herten, reeën en zwijnen die op de Hoge Veluwe leven. Verken het gebied met een wandeling of ga voor een fietstocht. Bij een bezoek in september of oktober maak je de hertenborst mee. Hierbij hoor je de mannelijke edelherten burlen, en dit geluid reikt tot kilometers ver weg. Na een dag de natuur verkennen breng je een bezoek aan het Museonder, het bezoekerscentrum of het Kröller-Möller museum. In het museum vind je verschillende werken van Vincent van Gogh.

Zeeland

In provincie Zeeland vind je heerlijke huizen aan het water. De vele zeearmen en langgerekte kustlijn met grote stranden maken het een ideale bestemming om er even tussen uit te gaan. In Zeeland waai je heerlijk uit op het strand of in de duinen, ook ideaal als je op stap gaat met je hond. De stranden van Zeeland zijn opgedeeld in drie categorieën categorieën; natuurlijk, familie en watersport. Op de natuurlijke stranden vind je unieke planten zoals zeehulst en zeevenkel, en dieren als de nachtegaal en hooglandrunderen. Ga naar strand ’t Zwin en misschien vind je wel oude haaientanden. Op de speciale familiestranden zijn er speelfaciliteiten voor de kinderen en badmeesters om alles in de gaten te houden. Bij het strand van Ouddorp spot je zeehonden bij laagwater. Voor de sportievelingen zijn er enkele stranden waar je verschillende watersporten kan uitvoeren. Ga hier surfen, kitesurfen of wakeboarden. Het meest bekende strand onder watersporters is de Brouwersdam, hier zijn de golven meestal hoog en het is makkelijk te bereiken. Bezoek Deltapark Neeltje Jans en leer alles over de watersnoodramp van 1953. Zeker een ‘must-do’ wanneer je de deltawerken bezoekt. Verder leer je van alles over zand, wind en water, de elementen die het Zeeuwse landschap typeren. Dit themapark is erg leuk om zowel alleen als met de familie te bezoeken.