Weekendje weg Duitsland

Tijdens een weekendje weg in Duitsland kom je helemaal tot rust in een van de huisjes midden in de natuur. Kies voor een weekendje weg midden in het bos en wordt ontspannen wakker met het geluid van tjilpende vogels. Er zijn veel vakantiehuisjes Duitsland waar jij je weekendje weg kan spenderen en tot rust komt midden in de natuur.

Lees meer over weekendje weg in Duitsland
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Weekendje weg Duitsland

Tijdens een weekendje weg in Duitsland kom je helemaal tot rust in een van de huisjes midden in de natuur. Kies voor een weekendje weg midden in het bos en wordt ontspannen wakker met het geluid van tjilpende vogels. Er zijn veel vakantiehuisjes waar jij je weekendje weg kan spenderen en tot rust komt midden in de natuur.

Opties midden in de natuur

Duitsland is het perfecte land om voor een weekendje tot rust te komen midden in de natuur en dicht bij huis. Tijdens je weekendje weg in een vakantiehuis in ons prachtige buurland kan het genieten gelijk beginnen. In een huisje in Noordrijn-Westfalen maak je prachtige ochtendwandelingen door het bos. Overnacht aan de rand van het bos en word wakker met het getjilp van de vogels rond je huisje. In een huisje in de Eifel geniet je van Nationaal Park Eifel met prachtige landschappen en rivieren.

Kies jouw ideale huisje tijdens een weekendje weg in Duitsland

Tijdens jouw weekendje weg in Duitsland kom je helemaal tot rust in een van de vele huisjes. Maak een bewuste keuze door met de bus of trein te reizen, een vakantie hoeft immers niet ver weg te zijn. Ga je voor een huisje in Noord-Duitsland? dan waai je heerlijk uit langs de kust. Verblijf je liever in een huisje bij een prachtig natuurgebied? Ga voor een huisje bij Nationaal Park Hainich en maak heerlijke wandelingen. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor jouw weekendje weg in Duitsland.

Natuur in Duitsland

In Duitsland haalt de natuurliefhebber zijn hart op. je vindt prachtige vakantiebestemmingen midden in de natuur. De natuur is veelzijdig dankzij de verschillende type landschappen die je hier tegenkomt. Je vindt hier uitgestrekte natuurgebieden, vlaktes, meren, heiden en hoge bergen. Aangezien Duitsland zo groot is ben je nooit uitgekeken van de prachtige gevarieerde natuur. 

Natuurparken Noordrijn-Westfalen

In de verschillende natuurparken van Noordrijn-Westfalen hebben vele bedreigde planten- en diersoorten hun habitat gevonden. In Noordrijn-Westfalen vind je Nationaal Park Eifel. Naast dit prachtige nationale park vind je 12 natuurparken in dit gebied. Elk natuurgebied heeft zijn eigen bijzonderheden. In Natuurpark Hohe Mark vind je de Dülmener wilde paarden. Dit zijn de enige kudde wilde paarden die nog op het Europese continent leven. In het natuurpark Dümmer vind je talrijke plant- en diersoorten. Hier broeden onder anderen kraanvogels en pijlstaarteenden. Het Sauerland wordt weer gekenmerkt door de vele stuwdammen. In Natuurpark Diemelsee tref je enkele van de hoogste bergen van het Sauerland aan.

Nationaal Park Harz

In Nationaal Park Harz laat je jezelf verrassen door het afwisselende en authentieke berglandschap. Nationaal Park Harz is een van de grootste bos-nationale parken in Duitsland. Het gebied bevindt zich in Nedersaksen en Saksen-Anhalt. Hier wandel je door prachtige loof- en naaldbossen en geniet je van het uitzicht vanaf 1141 meter hoge brocken. In dit nationaal park luister je naar de stilte van de moerasgronden en het geluid van de zwarte specht en moeraswinterkoning.

Tips voor jouw weekendje Duitsland

Duitsland biedt volop mogelijkheden voor vermaak tijdens een weekendje weg. In Duitsland vind je onder anderen de staat Thüringen waar je je nooit verveeld. In Thüringen ben je op de perfecte plek voor een onvergetelijke ervaring. Hier komen natuur, cultuur en historie samen. Zo is er voor iedereen wel wat te beleven in Thüringen. 

Actief in de natuur

In Thüringen beleef je de schoonheid van de natuur op verschillende unieke manieren. leg een historische route af met de volledig geëlektrificeerde oberweissbach-kabelbaan. Tijdens de zomer geniet je met een open dak van een rit door de natuur. Langs de rivier de Ilm vind je prachtige bloemen en fruitbomen. Ga voor een fietstocht en geniet van alle mooie kleuren om je heen. Maak een heerlijke wandeling rond de ‘Thüringer Zee’. Hier vind je dichte bossen met een grote watervlakte, met een wandelroute van maar liefst 74,4 kilometer kijk je je ogen uit van de mooie natuur die je hier aan treft. 

Cultuur snuiven in Thüringen

Thüringen biedt een fantastisch cultuurlandschap. Werelderfgoedsites liggen hier dicht bij elkaar. In Thüringen komt cultuur in verschillende soorten en maten en ben je nooit uitgekeken. Tijdens de zomermaanden breng je een bezoek aan Kunstfest Weimar. Tijdens dit kunstfestival worden de straten omgetoverd tot een levendig en inspirerend podium. In Weimar vind je het Bauhaus-museum. In dit moderne kubusvormige gebouw bevindt zich de oudste Bauhaus verzameling ter wereld. Voor de cultuurliefhebber is dit museum zeker een bezoek waard. 

Op historische ontdekkingsreis

In Thüringen vind je historische plekken die bijzondere verhalen met zich mee brengen. Je vindt hier één van de beroemdste kastelen van Duitsland, kasteel Wartburg. Sinds 1999 is dit kasteel een UNESCO-werelderfgoed. Ga op ontdekkingsreis rond het kasteel tijdens een 5-delige wandeltocht. Bij het kasteel vind je de Lutherkamer. Hier produceerde Maarten Luther de vertaling van het Nieuwe testament. In Erfurt leer je over de Joodse cultuur tijdens expedities. Kortom, Thüringen is een historische plek waar je je tijd goed spendeert en veel leert.