Vakantiehuizen Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdplaats van het Spaanse eiland Mallorca. De stad is daarnaast de hoofdstad van de eilandengroep de Balearen, ten oosten van Spanje. Ongeveer 40% van het eiland bestaat uit beschermd natuurgebied, waardoor vakantiehuizen in Palma de Mallorca ideaal zijn voor natuurliefhebbers. Je kunt hier eindeloze wandelingen maken in één van de prachtig groene gebieden of een lange strandwandeling maken op het strand vlakbij. De stad Palma heeft een bruisende haven en ten opzichte van andere steden op het eiland kent het de meeste historische bezienswaardigheden. Er valt dus genoeg te ontdekken in deze prachtige stad!

Lees meer over vakantiehuizen in Palma de Mallorca
Lees meer over:

Palma de Mallorca is de hoofdplaats van het Spaanse eiland Mallorca. De stad is daarnaast de hoofdstad van de eilandengroep de Balearen, ten oosten van Spanje. Ongeveer 40% van het eiland bestaat uit beschermd natuurgebied, waardoor vakantiehuizen in Palma de Mallorca ideaal zijn voor natuurliefhebbers. Je kunt hier eindeloze wandelingen maken in één van de prachtig groene gebieden of een lange strandwandeling maken op het strand vlakbij. De stad Palma heeft een bruisende haven en ten opzichte van andere steden op het eiland kent het de meeste historische bezienswaardigheden. Er valt dus genoeg te ontdekken in deze prachtige stad!

Ontdek de omgeving
Het eiland Mallorca is voornamelijk geliefd vanwege de mooie stranden en bruisende plaatsen. Het eiland heeft echter nog veel meer te bieden dan dat. Door de diversiteit aan landschappen en rijke historie is een vakantie in Mallorca ideaal voor natuur- en cultuurliefhebbers. Het oosten van het eiland bestaat voornamelijk uit strand en daar zul je vooral de zon-aanbidders vinden. Zodra je het binnenland intrekt, kom je een geheel ander landschap tegen. Hier vind je heuvels, olijfbomen en mooie natuur. In het noordwesten van het eiland vind je het berggebied Sierra de Tramuntana, waar de echte avonturier zijn hart op kan halen. Ten westen van de bruisende stad Palma vind je veel groen en het begin van de heuvel- en berggebied van Mallorca. De zuidkust van Mallorca, waar ook de stad Palma is gelegen, bestaat vooral uit rotsen die af en toe worden onderbroken door prachtige stranden en kleine baaien. Ongeveer 40% van het eiland bestaat uit beschermd natuurgebied en er bevinden zich vier nationale parken op het eiland, allemaal te bereiken binnen anderhalf uur rijden van Palma de Mallorca. Het dichtstbijzijnde natuurpark is Mondragó. Dit prachtige park bij Santanyi is uitstekend geschikt voor zowel actieve als rustige activiteiten. Vogelliefhebbers kunnen in dit park hun ogen uitkijken, met meer dan 70 vogelsoorten is dit een echt vogelparadijs. Ook Dragonera is zeker de moeite waard wanneer je verblijft in één van de vakantiehuizen in Palma de Mallorca. Dit eiland ligt voor de zuidkust van Mallorca en is tegenwoordig een natuurgebied. Het eiland is vernoemd naar de vele hagedissen die er leven. Op Dragonera zijn ook konijnen, ratten, vleermuizen en zelfs schorpioenen te zien. Het eiland is te bereiken per boot, deze vertrekt vanuit Sant Elm, dat op ongeveer 40 minuten rijden van Palma ligt.

Het maken van een mooie strandwandeling behoort ook tot de mogelijkheden wanneer je verblijft in een vakantiehuis in Palma. De stad zelf heeft geen strand, maar op steenworp afstand bevindt zich het Playa de Palma strand. De zeebodem loopt niet snel af, waardoor het strand ideaal is wanneer je met kinderen komt. Naast zonnebaden kun je hier duiken met een erkende duikschool en kun je het water op door te kanoën of te waterfietsen. Echte snelheidsduivels kunnen een waterscooter huren. De stad is mede door het intacte centrum en gotische kathedralen de trots van de Mallorcanen. In het centrum vind je leuke boetiekjes, eeuwenoude en nieuwe gebouwen en gezellige bars en restaurants waar je heerlijk kunt genieten.

Meer informatie?
Op onze website vind je nog maar weinig natuurhuisjes in de omgeving van Palma de Mallorca. Heb je hulp nodig bij het vinden van jouw volgende vakantiehuis of vakantiebestemming, dan helpen wij je graag. Voor vragen, boekingen en tips zijn wij bereikbaar per telefoon, via social media of per e-mail.