Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen Córdoba

In het noordelijkste deel van de streek Andalusië ligt de provincie Córdoba. De provincie kent enkele interessante natuurgebieden, die u vanuit uw vakantiewoning kunt bezoeken. Zo vindt u bijvoorbeeld het gebergte Sierra de Hornachuelos in deze provincie. De hoofdstad van de provincie is de gelijknamige plaats Córdoba. Ooit behoorde deze stad tot de grootste steden ter wereld. Dankzij deze rijke geschiedenis zijn er ook nu nog tal van interessante bezienswaardigheden en gebouwen te bezichtigen. U vindt er bijvoorbeeld kastelen en diverse overblijfselen uit de Romeinse tijd.

Natuur in Córdoba

Een langgerekt berggebied ligt van west naar oost in de streek Andalusië. Het gedeelte binnen de provincie Córdoba wordt Sierra de Hornachuelos genoemd. Vanuit uw vakantiewoning kunt u in dit natuurgebied prachtige wandelingen maken. Het heuvelachtige landschap is begroeit met mediterrane bossen. Er stromen echter ook enkele rivieren door het gebied en er zijn enkele stuwmeren. Kortom, een prachtig landschap voor een mooie wandeling. In het uiterste zuiden van de provincie Córdoba kunt u vanuit uw vakantiehuis het natuurpark Sierras Subbéticas bezoeken. Ook dit is een bijzonder fraai heuvelachtig gebied, met onder andere imposante steile kalkrotsen.

De heuvelachtige natuurgebieden vormen een leefgebied voor veel soorten roofvogels. Tijdens een verblijf in een vakantiehuis zult u ongetwijfeld enkele van deze roofvogels tegenkomen, waaronder bijvoorbeeld havikarend, zwarte wouw en vale gier. Op sommige meren leven bijzondere eendensoorten: witkopeend en marmereend. Zwarte tapuit en theklaleeuwerik zijn enkele van de bijzondere zangvogels die in Córdoba voorkomen. Daarnaast herbergen veel natuurgebieden in Córdoba een fraaie bloemenpracht. Tijdens een wandeling vanuit uw vakantiewoning kunt u zomaar één van de soorten orchideeën tegenkomen, zoals de gele orchis. Ook reptielen, zoals de muurgekko en ringslang leven in deze Spaanse provincie.

Vakantiewoningen in Córdoba

Vanuit een vakantiehuis in Córdoba kunt u makkelijk de natuurgebieden in deze provincie bezoeken. Aan de andere kant liggen de vakantiewoningen meestal niet ver van een dorpskern verwijdert, waardoor u ook makkelijk uw dagelijkse inkopen kunt doen. Tijdens uw verblijf in het vakantiehuisje kunt u allerlei activiteiten ondernemen: een wandeling in de natuur of een leuk dorpje bezoeken. Het is zelfs mogelijk om vanuit uw vakantiewoning de hoofdstad van Spanje, Madrid, te bezoeken.

Meer informatie over vakantiehuizen in Córdoba?

Heeft u een vraag over een bepaald natuurgebied, of wilt u meer weten over de vakantiewoningen die in de provincie Córdoba te vinden zijn? U kunt gerust contact met ons opnemen. Wij zullen uw vragen snel beantwoorden en helpen u met het vinden van een leuke vakantiewoning in de Spaanse provincie Córdoba!