Wandelen Friesland

Houd jij echt van wandelen en wil je graag op vakantie in eigen land? Ga dan eens wandelen in Friesland! Deze prachtige provincie biedt alles wat een natuurliefhebbers maar kan wensen. Je kunt hier dan ook uitstekend wandelen in de eindeloze polders, langs het fonkelende water of in een van de Nationale Parken. Voor jouw wandelvakantie in Friesland vind je bij Natuurhuisje de mooiste accommodaties in de natuur!

Lees meer over wandelen Friesland
Lees meer over:

Wandelen Friesland

Houd jij echt van wandelen en wil je graag op vakantie in eigen land? Ga dan eens wandelen in Friesland! Deze prachtige provincie biedt alles wat een natuurliefhebbers maar kan wensen. Je kunt hier dan ook uitstekend wandelen in de eindeloze polders, langs het fonkelende water of in een van de Nationale Parken. Voor jouw wandelvakantie in Friesland vind je bij Natuurhuisje de mooiste accommodaties in de natuur!

Friesland is een oer-Hollandse provincie in het noorden van Nederland, tussen Flevoland, Overijssel, Drenthe en Groningen. Het is de grootste provincie van Nederland! Friesland wordt ook wel de waterprovincie van Nederland genoemd, dus je kunt je wel voorstellen dat je hier overal wateren vindt waar je kunt watersporten, varen of gewoon relaxen! Daarnaast vind je in Friesland een eindeloos polderlandschap waardoor je heerlijk kunt wandelen. Je komt dan gegarandeerd ook langs de fonkelende wateren. Daarnaast heeft Friesland maar liefst 4 Nationale Parken, waar je verbluft zult zijn door het natuurschoon tijdens een wandeling. Al het natuurschoon dat Friesland te bieden heeft ontdek je natuurlijk het beste vanuit een accommodatie in de natuur, en die vind je bij Natuurhuisje!

Als jij van wandelen houdt, dat is het natuurlijk geweldig als je dit ook kan doen op vakantie. Hoe fijn is het wel niet om de deuren van je accommodatie open te doen en zo naar buiten de natuur in de kunnen wandelen? Er is haast niets fijners voor een fanatieke wandelaar! Dit hebben wij bij Natuurhuisje helemaal begrepen. Daarom vind je op deze pagina de mooiste accommodaties in de natuur van Friesland, gunstig gelegen ten opzichte van de mooiste wandelroutes in de natuur. Je hoeft dus niet eens de auto pakken om op een mooie wandellocatie te komen, vaak stap je de deur uit en dan kun je al gelijk op pad! Een wandelvakantie in eigen land is ideaal, want je bent binnen no time op locatie. Dit maakt een vakantie in eigen land ideaal voor zowel korte als lange vakanties. Je hoeft dus lang niet Nederland uit om een geslaagde wandelvakantie te beleven! Zelfs al is het maar voor een dagje, wandelen in de natuur doet je altijd reuze goed!

Misschien zullen sommige mensen je niet begrijpen als je vertelt dat je op wandelvakantie in Friesland wilt gaan. Je gaat immers toch op vakantie om te ontspannen? Echter is wandelen op vakantie erg geschikt voor ontspanning! Een wandeling door de natuur is namelijk echt niet hetzelfde als een wandeling door de stad. In de natuur laad je volledig op met de kracht van de natuur, genietend van de pure rust en vrede om je heen. De frisse natuurlucht zal je longen erg goed doen, en ook voor je conditie is het erg goed om een lange natuurwandeling te maken! Je gedachten zullen even helemaal shiften van alle verplichtingen naar het simpelweg genieten van het natuurschoon om je heen. Voor lichaam en geest is wandelen dus erg goed, en je kunt dit gewoon in Friesland doen!

Verblijven in een Natuurhuisje

In een Natuurhuisje beleef je de omgeving op een unieke, authentieke manier. Je bevindt je namelijk middenin de natuur waar je alleen het geluid van de vogels en de wind zult horen. Voor pure rust, ruimte en privacy om je heen zit je in een Natuurhuisje dus goed! De ligging in de natuur maakt een Natuurhuisje de perfecte uitvalsbasis voor een wandeling door de Friese natuur. Alsof de ligging in de natuur je verblijf nog niet genoeg bijzonder zou maken, zijn de accommodaties van Natuurhuisje ook nog eens erg uniek op hun eigen manier. Zo vind je hier geen grootschalige hotels, vakantieparken of appartementencomplexen, maar kleinschalige accommodaties, ver weg van het massatoerisme.

Zo kun je in Friesland gaan wandelen vanuit een safaritent, Bed and Breakfast, kleinschalig vakantiepark, vakantiehuisje aan het water, yurt, tipitent, boomhut of vakantieboerderij. Bij Natuurhuisje vind je het allemaal! Een unieke ervaring zal je in deze landelijk gelegen accommodaties gegarandeerd beleven. Of je nu gaat wandelen in Friesland met je partner, gezin of vrienden, er zit altijd wel een geschikte accommodatie voor jou tussen. Misschien ga je enkel een weekendje weg, of ga je een hele week op pad in Friesland. In een Natuurhuisje zal je je in ieder geval niet snel hoeven te vervelen! Afhankelijk van je budget kun je in een luxe of simpele accommodatie terechtkomen. Zo zijn er accommodaties te vinden in Friesland met vaatwasser, badkuip, sauna of zelfs met een zwembad. Ideaal voor de warme zomerdagen als je een frisse duik wilt nemen!

Natuur in Friesland

In en buiten de Nationale Parken van Friesland is het heerlijk vertoeven in de natuur, en je kunt in deze provincie dan ook prachtige wandelen. De Nationale Parken in Friesland zijn in ieder geval Schiermonnikoog, De Alde Feanen, Lauwersmeer en Drents-Friese Wold. In deze Nationale parken vind je uiteenlopende flora en fauna en prachtige landschappen gekenmerkt door water, rust en weidse vergezichten. Dieren zoals amfibieën, vogels, insecten en vissen leven hier allemaal. In vele natuurgebieden wordt de natuur beschermd door een vereniging Het Friese Landschap, die ervoor zorgt dat de natuur niet te veel wordt aangetast door de mensen.

Alle Nationale Parken en natuurgebieden van Friesland zijn op hun eigen manier uniek, maar als je echt van water houdt dan mag een bezoekje aan de Waddeneilanden echt niet missen. Wist je dat vier van de vijf bewoonde Nederlandse Waddeneilanden tot Friesland behoren? Dit zijn namelijk Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Een tripje naar een van deze eilanden is dan ook gemakkelijk te regelen vanaf het vasteland! Heb je altijd al wel eens willen wadlopen of willen genieten van de landschappen op de Waddeneilanden, dan zit je in Friesland dus goed! In de streek de Friese Wouden vinden we dan weer een prachtige coulissenlandschap waar je ook uitstekend kunt wandelen. Deze streek vind je nabij de grens met Groningen. De streek Gaasterland in het zuidwesten van Friesland wordt gekenmerkt door de mooiste weidelandschappen, glooiende bossen, meren en polderlandschappen. Op de vele meren van de regio Gaasterland kun je dan ook uitstekend watersporten en zwemmen in de zomer.