Dagje weg met hond

Het kan soms lastig zijn: je wilt graag op vakantie, maar je hebt een hond. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een oppas voor de hond te zoeken, maar als je jouw vakantie doorbrengt in een natuurhuisje is het natuurlijk veel leuker om hem mee te nemen. Niet alleen jij geniet ontzettend van wandelen in de natuur, maar je trouwe viervoeter natuurlijk ook! Er iets niets leuker voor een hond dan iedere dag lekker te gaan wandelen en af en toe eens lekker zwemmen. Bekijk dus snel het aanbod en geniet van een heerlijk dagje weg met de hond.

Lees meer over dagje weg met hond
Lees meer over:

Dagje weg met hond

Het kan soms lastig zijn: je wilt graag op vakantie, maar je hebt een hond. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om een oppas voor de hond te zoeken, maar als je jouw vakantie doorbrengt in een natuurhuisje is het natuurlijk veel leuker om hem mee te nemen. Niet alleen jij geniet ontzettend van wandelen in de natuur, maar je trouwe viervoeter natuurlijk ook! Er iets niets leuker voor een hond dan iedere dag lekker te gaan wandelen en af en toe eens lekker zwemmen. Bekijk dus snel het aanbod en geniet van een heerlijk dagje weg met de hond.

Je laat natuurlijk je hond liever niet achter als je een dagje uit gaat. Samen wandelen of fietsen, even helemaal tot rust komen en weg van de stadse drukte. Samen de natuur in, uitwaaien aan zee en uren door de bossen struinen. Laat je hond weer even helemaal zichzelf zijn en laat hem rennen, ravotten en gek doen. Maak samen je eigen avontuur en wie weet wat je allemaal meemaakt tijdens jouw weekend weg met je hond. Uiteraard kan het hondje ook gewoon lekker in het huisje blijven terwijl jullie even een terrasje gaan pakken. Op die manier hoef je in ieder geval niet voor een oppas of pension te zorgen.

De meeste honden kunnen prima alleen zijn, maar een aantal dagen is toch echt te veel. Daarom is het een goed idee om de hond lekker mee te nemen tijdens een weekend of lang weekend weg. Natuurlijk kun je in een dag veel ontdekken, maar als je er een aantal nachten aan vast plakt kun je toch weer meer gaan ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan de Veluwe. De ene dag kun je met de hond naar het Nationaal Park de Hoge Veluwe gaan, terwijl je de volgende dag zonder hond naar een museum gaat. Zo wissel je de momenten lekker af en heeft iedereen ook een momentje voor zichzelf. Na al dat rennen, zwemmen en spelen zal de hond vast moe zijn!

Ontdek de Hollandse natuur met je trouwe viervoeter

Voor een dagje uit kun je natuurlijk het beste terecht op een plek dicht bij huis. Daarom is het een uitstekend idee om gewoon eens in Nederland te blijven! In ons eigen land valt nog meer dan genoeg te beleven, zowel indoor als outdoor. Als je een dagje uit gaat met jouw hond, dan is het leuk wanneer de hond lekker kan rondrennen en spelen, daarom is de natuur in gaan een leuke activiteit! Denk bijvoorbeeld aan het Nationale Park de Hoge Veluwe. Dit prachtige Nationale Park staat bekend om zijn bossen, heidevelden en zandvlaktes. Je kunt je dus wel voorstellen dat er met dit gevarieerde landschap veel verschillende dieren leven. Met een beetje geluk kun je op de Hoge Veluwe edelherten, zwijnen of vossen spotten! Houd de hond dus wel aan de riem.

Daarnaast leven er hier ook vele insectensoorten en vogelsoorten. Voor liefhebbers van flora en fauna is het hier dus een waar paradijs! Bij de Hoge Veluwe houdt het natuurlijk niet op. Nationale Parken zoals de Groote Peel, de Utrechtse Heuvelrug, de Loonse en Drunense Duinen, de Biesbosch en Schiermonnikoog behoren ook tot de mogelijkheden voor een onvergetelijk dagje in de Nederlandse natuur. Ook op de Nederlandse stranden kun je terecht voor een heerlijke dag, bijvoorbeeld langs de kustlijnen van Scheveningen, Zandvoort, Noordwijk of Wijk aan Zee.

Met de hond op vakantie is altijd een feestje

Je trouwe viervoeter is vast een van je beste maatjes en daarom moet hij natuurlijk overal mee naartoe! Voor velen is het dan ook een ware droomvakantie als de hond mee mag en terecht kan op de accommodatie waar je verblijft. Als de hond maar vrij kan rondrennen en genoeg ruimte heeft, dan is iedereen blij! Het mooiste zou natuurlijk zijn om op een plek te verblijven waar je je middenin de natuur bevindt, waardoor je kunt genieten van pure rust, ruimte en privacy om je heen. De hond profiteert hier dan ook gelijk van, want die kan eindeloos rondrennen in de zeeën van ruimte. Het maakt niet uit of je nu in Nederland wilt blijven met je hond of de grens over wilt gaan: voor iedere vakantieganger met hond valt er bij Natuurhuisje wel een geschikt vakantiehuisje te vinden!

Als de hond dit gewend is kunnen jullie ook lekker samen gaan fietsen. Zorg ervoor dat het niet te warm is en dat je niet te hard fietst. Doe dit alleen als je zeker weet dat het gaat met jouw hond. Als je een klein hondje hebt kan ie natuurlijk ook mee in een fietsmand of in de fietsaanhanger. Dit is ideaal voor honden die al wat ouder zijn of niet zo ver kunnen lopen of rennen. Fiets lekker naar een hondenstrandje of hondenspeeltuin en laat de pret maar beginnen. Natuurlijk kun je spullen meenemen om onderweg te genieten van een heerlijke lunch.

Welk seizoen is het fijnst voor een dagje weg met je hond?

Een dagje weg met de hond zal voornamelijk gebeuren in eigen land. Als je naar het buitenland gaat moet je er toch echt een lang weekend of week van maken. Natuurlijk kun je wel een dagje naar één van onze buurlanden als je daarbij in de buurt woont. Denk aan Duitsland en België. Gelukkig is het weer daar een beetje hetzelfde als in Nederland, dus wat dat betreft verschilt er niet veel. Qua natuur verschilt het natuurlijk wel wat. In zowel Duitsland als België kun je uitstekend terecht voor mooie bossen en geweldige natuurgebieden. Let goed op waar de hond los mag en waar ze aangelijnd moeten worden. Je wilt natuurlijk geen boetes of vervelende situaties met wilde dieren meemaken.

Wat betreft het klimaat in Holland geldt dat het weer erg wisselvallig kan zijn. De zomers worden steeds warmer en de winters zijn meestal mild. Een dagje weg met de hond kan erg leuk zijn in de lente, maar ook in de herfst. Natuurlijk kun je ook in de zomer weggaan, maar zorg er dan voor dat de temperaturen niet te hoog oplopen. In dat geval kan een last minute een goed idee zijn. Voor een hond is het al snel te warm om te gaan wandelen of spelen. De winter is daarom ook een prima seizoen om lekker met je hond weg te gaan in eigen land.