Dagje weg Overijssel

Wil jij binnenkort graag een dagje weg gaan in eigen land maar weet je nog niet precies waarheen? Denk dan ens aan een dagje weg in Overijssel! Overijssel is een provincie die ligt in het oosten van Nederland, voor een groot deel grenzend aan het buurland Duitsland. Je vindt hier de mooiste landschappen, bestaande uit de rivier de IJssel, coulissenlandschappen, bosgebieden, landgoederen en polders. Van alles dus! De prachtige natuur van Overijssel kun je verkennen vanuit een boot, kano, fiets of gewoon te voet. Voor een dagje weg valt er meer dan genoeg te beleven in Overijssel!

Lees meer over dagje weg Overijssel
Lees meer over:

Dagje weg Overijssel

Wil jij binnenkort graag een dagje weg gaan in eigen land maar weet je nog niet precies waarheen? Denk dan ens aan een dagje weg in Overijssel! Overijssel is een provincie die ligt in het oosten van Nederland, voor een groot deel grenzend aan het buurland Duitsland. Je vindt hier de mooiste landschappen, bestaande uit de rivier de IJssel, coulissenlandschappen, bosgebieden, landgoederen en polders. Van alles dus! De prachtige natuur van Overijssel kun je verkennen vanuit een boot, kano, fiets of gewoon te voet. Voor een dagje weg valt er meer dan genoeg te beleven in Overijssel!

Een dagje weg in eigen land is vaak de perfecte manier om even lekker te ontspannen. Je hoeft echt lang niet altijd een lange tijd of ver weg op vakantie te gaan om even lekker tot rust te komen! Waarom zou je dus niet eens een dagje weg naar Overijssel gaan? In deze prachtige provincie valt meer dan genoeg te beleven voor jong en oud, in de natuur maar ook op cultureel gebied. In de prachtige akkerlanden, polderlandschappen en rivierlandschappen kun jij je helemaal uitleven in de natuur! Een dagje uit in eigen land wordt dan wel erg leuk. Zo’n dagje in de buitenlucht van Overijssel is een erg leuk alternatief op bijvoorbeeld een dagje uit in een pretpark, stad of indoor amusementspark. Een dagje van de natuur genieten is veel beter voor lichaam en geest, want de natuur zal ervoor zorgen dat jij helemaal kunt ontspannen en optimaal van je dagje uit kunt genieten. Je vindt in Overijsel verschilende Nationale Parken en vele soorten natuurgebieden. Echt even ontstressen dus!

Wie denkt aan Overijssel, denkt waarschijnlijk aan de regio van Twente. Want hier valt er heel wat moois te zien! In het zuidoosten van Overijssel vind je deze landelijke regio, ook rijk aan vele dorpen en landgoederen. Ook de grens met Duitsland is een erg indrukwekkende regio, en daarnaast mag je bijvoorbeed Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug niet missen tijdens een dagje weg in Overijssel. Prachtige flora en faune kun je hier spotten onder begeleiding van een boswachter! Als je het slim aanpakt tijdens je dagje weg, kun je heel wat van de provincie Overijssel zien. Pak gewoon en de auto en ga alle highlights van de provincie Overijssel af! Doordat de afstanden in eigen land zo kort zijn, kun je ook prima last minute besluiten om een dagje weg te gaan. Hoe fijn is dat wel niet! De kracht van de natuur van Overijssel zal ervoor zorgen dat je helemaal weer kunt opladen.

Een dagje weg in Overijssel is altijd leuk, maar het is nog veel leuker als je er gewoon een minivakantie van maakt. Dit kun je natuurlijk doen door een erg lange dag weg te gaan en er optimaal van te genieten, maar je kunt er ook gewoon een overnachting achteraan plakken! Op deze manier kun je na een lange dag bijkomen van een welverdiende rust in een heerlijk bed in een warme en knusse accommodatie middenin de natuur. Als dat niet goed klinkt! Een dagje weg in Overijssel sluit je het beste af in een accommodatie in de natuur, om zo echt de authentieke ervaring te beleven in deze provincie. Boek dus eens een accommodatie bij Natuurhuisje in Overijssel na je dagje weg, en je zult je voelen alsof je een hele week op vakantie bent geweest! Je kunt natuurlijk ook de nacht van tevoren een overnachting in Overijsse boeken bij Natuurhuisje. Zo ben je de volgende dag dichtbij alles wat je wilt ontdekken!

Wat is een Natuurhuisje?

In een Natuurhuisje verblijf je dus middenin de natuur. Maar hoe moet je je dat misschien precies voor je zien? Een Natuurhuisje biedt al het comfort en luxe wat je ook in een grootschalig hotel of appartementencomplex zou vinden. Alleen verblijf je in een Natuurhuisje dan ver weg van de toeristenmassa en middenin de natuur, waar de rust, ruimte en privacy je omringen! Hier kun je wakker worden met de fluitende vogeltjes en het geluid van de wind dat door de bomen raast. Ver weg van de verplichtingen en de dagelijkse sleur zal jij je weer kunnen verbinden met jezelf en de natuur en je kunnen realiseren wat er écht belangrijk is in het leven!

Je kunt ervoor kiezen om in een Natuurhuisje te verblijven, en dan heb je nog de keus uit vele verschillende soorten accommodatietypes. Een Natuurhuisje is namelijk niet eén soort accommodatie. Bij ons vind je bijvoorbeeld safaritenten, yurts, tipitenten, boomhutten, B&B’s, pipowagens, tiny houses, bungalows, huisjes aan het water en nog veel meer prachtige accommodaties middenin de natuur. Voor ieder is er wel wat geschikts te vinden! Ga je met je partner een dagje weg in Overijssel? Sluit dan de dag eens af met een nachtje in een romantiche B&B waar het ontbijt zit inbegrepen! Of wat dacht je van een knusse, romantische yurt of safaritent? Ga je met kinderen op pad, kies dan eens voor een ruime bungalow of een tiny house!

Natuur in Overijssel

Voor een heerlijke dag in de natuur zit je in Overijssel helemaal goed. Je kunt hier allerlei prachtige Nationale Parken bezoeken en wandelen door de vele soorten landschappen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje weg in het Nationaal Park de Weerribben-Wieden in de Kop van Overijssel? In dit glooiende Nationaal Park vind je het grootste laagveenmoeras van Noordwest-Europa, eeuwen geleden ontstaan door turfwinning in het gebied. Naast moerassen vind je hier ook polders, sloten, plassen en rietvelden. Heerlijk voor een dagje wandelen of fietsen in de natuur!Je vindt hier tevens prachtige fauna, zoals de fel-oranje grote vuurvlinder. Je kunt dit Nationaal Park ook met de kano of een huurbootje verkennen! In dit Nationaal Park vind je tevens het Venetië van het noorden: Giethoorn. Pak je kans tijdens je dagje weg in Overijssel en bezoek dit prachtige dorp! Ook kun je tijdens je dagje weg de grensregio met Duitsland opzoeken voor groene natuur rondom bijvoorbeld Bad Bentheim. Daarnaast is de regio Twente een bezoekje waard als je van natuur houdt!