Dagje weg Zeeland

Zeeland is natuurlijk de provincie bij uitstek voor een strandbezoek in Nederland. Je kunt er dan ook heerlijk uitwaaien in de duinen of op het strand, met of zonder de hond. Uitrusten kan in één van de vele strandpaviljoens. Tijdens een dagje uit in Zeeland kun je gemakkelijk de hele dag op het strand liggen of wandelen, maar ook naast het strand is er in Zeeland genoeg te doen. Vooral de deltawerken zijn een aanrader! Bekijk snel wat je allemaal kunt doen in Zeeland en wie weet plak je er wel een overnachting aan vast.

Lees meer over dagje weg Zeeland
Lees meer over:

Dagje weg Zeeland

Zeeland is natuurlijk de provincie bij uitstek voor een strandbezoek in Nederland. Je kunt er dan ook heerlijk uitwaaien in de duinen of op het strand, met of zonder de hond. Uitrusten kan in één van de vele strandpaviljoens. Tijdens een dagje uit in Zeeland kun je gemakkelijk de hele dag op het strand liggen of wandelen, maar ook naast het strand is er in Zeeland genoeg te doen. Vooral de deltawerken zijn een aanrader! Bekijk snel wat je allemaal kunt doen in Zeeland en wie weet plak je er wel een overnachting aan vast.

Zeeland heeft zijn stranden opgedeeld in drie categorieën; natuur, familie en watersport. Op de natuurlijke stranden vind je unieke planten zoals zeehulst en zeevenkel, en dieren als de nachtegaal en hooglandrunderen. Bij het strand ’t Zwin kun je zelfs oude haaientanden vinden! Bezoek het strand Zwarte Polder om onder leiding van een gids het strand op te gaan. Op de speciale familiestranden zijn er speelfaciliteiten voor de kinderen en badmeesters om alles in de gaten te houden.

Bij het strand van Ouddorp kun je zeehonden spotten als het laagwater is! Op enkele stranden is het toegestaan om, vooral in de zomer, verschillende watersporten uit te voeren. Ga hier surfen, kitesurfen, wakeboarden of blokarten. Het meest bekende strand onder watersporters is de Brouwersdam, hier zijn de golven meestal hoog en het is makkelijk te bereiken. In de buurt van Renesse zijn ook verschillende geschikte stranden te vinden! Zoals je ziet is een dagje weg in Zeeland eigenlijk bijna te kort. Gelukkig kun je daarna altijd nog besluiten om nog eens terug te keren voor een lang weekend of een weekje.

Laat je verrassen door de Zeeuwse natuur

Als je aan Zeeland denkt, denk je misschien niet meteen aan natuur. Toch valt er genoeg te zien als natuurliefhebber. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het Nationale park Oosterschelde en laat je verrassen door duizenden vogels, dieren en planten. Dit park is tevens het grootste Nationaal Park van Nederland. Ook kun je kiezen voor een bezoekje aan het grootste bos van Zeeland: Boswachterij Westerschouwen. Dit bos is gelegen aan de kust van Schouwen - Duiveland. Je vindt er zandverstuivingen, heuvelachtige duinlandschappen, duinweiden en valleien. Het gebied is maar liefst 330 hectare groot, dus er valt genoeg te ontdekken. Je vindt er onder andere eiken, berken en abelen. Als vogelliefhebber kun je hier ook je hart ophalen, want het is een waar vogelparadijs. Ook wilde dieren zoals damherten en reeën kun je hier spotten!

Ook het Grevelingenmeer is zeker een bezoekje waard. Dit is niet zomaar een meer, het is namelijk het grootste zoutwatermeer van Europa! Dit gebied kun je het beste een keer bezoeken met een gids, zodat je alles te weten komt over de Brouwersdam en de Grevelingen. Een geweldig iets dat je in Zeeland als natuur- en dierenliefhebber zeker niet mag missen, is het spotten van zeehonden! Dit kun je doen in de Oosterschelde, Grevelingen of de Westerschelde. Je kunt er ook voor kiezen om op zeehondensafari te gaan. Houd je van bloemen, dijken en polders? Kies dan voor een wandeling door de Bloemdijken van Zuid-Beveland. Weet je dus niet precies waar je naartoe moet gaan voor jouw dagje weg in Zeeland? Kies dan zeker voor één van deze mooie natuurgebieden.

Zeeland is niet alleen mooi, het is ook nog eens leerzaam!

Interesse in iets educatiefs? Breng dan eens een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans, waar je van alles leert over zand, wind en water, de elementen die het Zeeuwse landschap typeren. Dit themapark is erg leuk om met de hele familie te bezoeken, maar ook zonder kinderen is het heel interessant. Je kunt hier van alles leren over de watersnoodramp van 1953, en het is zeker een ‘must-do’ wanneer je de deltawerken bezoekt. Ze zijn gelegen in een mooie omgeving omringt door prachtige stranden, mooie natuur en veel goede restaurants.

In Zeeland is een grote variatie aan prachtige steden en dorpen te vinden. Havenstad Zierikzee is een stad die zeker niet op je bucketlist mag ontbreken als je gaat overnachten in Zeeland. In en rondom deze historische stad vind je meer dan 500 monumenten. Er zijn nog veel van de oude molens, kerken en muren te zien. Het havenstadje Veere is ook zeker de moeite waard om te bezoeken. In Veere worden veel evenementen gehouden, waardoor het mogelijk is kennis te maken met traditionele Zeeuwse tradities, zoals het ringsteken en sjezenrijden.

Bij een dagje uit in Zeeland hoort natuurlijk ook een overnachting om het dagje uit helemaal compleet te maken. In Zeeland staan onze natuurhuisjes weg van de massa en midden in de natuur. Met 650 km aan dijken, duinen en dammen ben je nooit verder dan 15 minuten van het water verwijderd. Omdat de natuur en het water nooit ver weg zijn kun jij in alle rust genieten van deze bijzondere provincie en heb je toch alle benodigde faciliteiten en recreatiemogelijkheden op een niet al te verre afstand bij de hand.

Hoe zit het met het klimaat in Zeeland?

Zeeland bestaat uit eilanden en schiereilanden en daardoor is het weer er soms iets anders dan in de rest van Nederland. Het klimaat wordt dan ook erg gekenmerkt door de invloeden vanuit zee. Dat zorgt ervoor dat de zomers er nooit echt heel warm zijn. Een verblijf in de zomer is er daarom vaak zeer aangenaam. In de winter geldt dat het er ook nooit heel erg koud wordt. Terwijl het elders in het land vriest, hoeft dat in Zeeland dan niet zo te zijn. In de zomer is het klimaat van de zee trouwens zeer aangenaam en lekker warm.

Zeeland is de provincie van Nederland met de meest zonuren. Vooral in de kustgebieden is het vaak erg zonnig, terwijl het op andere plaatsen nog bewolkt is. Je kunt je dus wel voorstellen dat een plekje op het strand in Zeeland dan heerlijk is! Onze accommodaties zijn vaak van alle luxe voorzien en het maakt dus ook niet uit in welk seizoen je er verblijft. Op de foto’s en in de omschrijving kun je zien over welke faciliteiten de accommodatie beschikt. Zo beschikken sommige van onze huisjes zelfs over een heerlijke inloopdouche, sauna of jacuzzi! Zoek er gerust eentje uit die aan al jullie wensen voldoet en geniet optimaal van jouw dagje weg naar Zeeland.