Een ode aan Limburg

De Maas is de levensader van de provincie

De Maas maakte Limburg: letterlijk. Zij vormde met haar gekronkel en vruchtbare afzettingen het beeldschone Limburgse landschap. Hier ontstonden de eerste boerendorpjes van Nederland, die over eeuwen uitgroeiden tot machtige steden, lokaas voor keizers en koningen uit heel Europa. De heuvels helpen, de weidse heides en duinen doen de rest - maar de Maas vormt de basis.

Ontdek de activiteiten die dit jaar worden georganiseerd, als ode aan het Limburgse Maas landschap. Zo kun je meedoen aan de Maastrek, een grensoverschrijdend wandelevenement waarbij je samen met het gezin kan genieten van de bijzondere riviernatuur in het RivierPark Maasvallei. Of lichtkunst bewonderen in de Kasteeltuinen Arcen.

Uitgelichte activiteiten

  • Ook Limburg brengt een opera ‘op de planken’, dat wil zeggen: in Schippers - kerk wordt de Grensmaasopera Rusalka de kleine zeemeermin opgevoerd van componist Antonín Dvořák: een enorm muziektheaterspektakel met de werk - haven en de imposante depots van zand en grind als decor.

    In juni en juli kun je plaats nemen op de corona-proof tribune aan het water (max 500 plaatsen) en spectaculaire belichting maken deze opera tot een belevenis.

  • In het Limburgs Museum laat Servé Hermans, artistiek leider van Toneel - groep Maastricht en curator van de tentoonstelling Machtige Maas, vier gezichten zien van de rivier: muze, monster, moordenaar en moeder. Een romantisch gezicht, ‘muze’, met prachtige geschilderde landschappen. Het gezicht van de overstromingen, ‘monster’. De Maas als ‘moordenaar’, met aandacht voor vervuiling. En ‘Moeder Maas’, omdat de Maas ook beschermt en bewaart. Verlengd t/m 29 augustus.

  • Tussen 25 en 29 augustus: het jaarlijkse Limburg Festival: Midden-Limburg wordt één groot openluchtpodium met theater, toneel, dans, muziek opera en mime. Theater op locatie, theatrale wandeltocht, Kindermiddag, theaterfietstocht, muzikale stadswandeling en nog veel meer.

Ga naar www.inlimburg.com/nl/g/ode-aan-het-limburgse-maas-landschap om alle activiteiten te bekijken.

Verblijf in Limburg

Bekijk natuurhuisjes