Vakantiehuizen Chili

Door de lange vorm van dit land in Zuid-Amerika vind je erg verschillende natuur in Chili. Het land is er een van uitersten. Woestijn, regenwouden, meren en oerbossen kenmerken de verschillen die in het land bestaan. Boek een van de vakantiehuisjes in Chili en ga op ontdekkingstocht uit in dit gastvrije vakantieland.

Lees meer over vakantiehuizen in Chili

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen Chili

Door de lange vorm van dit land in Zuid-Amerika vind je erg verschillende natuur in Chili. Het land is er een van uitersten. Woestijn, regenwouden, meren en oerbossen kenmerken de verschillen die in het land bestaan. Boek een van de vakantiehuisjes in Chili en ga op ontdekkingstocht uit in dit gastvrije vakantieland.

Natuur in Chili

Zo’n 6.500 kilometer aan kustlijnen, het noordelijke Altiplano, wijnstreken, het Andesgebergte, woestijn, oerbossen, regenwouden, fjorden, gletsjers en nog veel meer flora en fauna kenmerken het lang uitgestrekte land. Door het enorme oppervlakte in de lengte van het continent Zuid-Amerika, zal het je niet verbazen dat het warme noorden en het koude zuiden in een gril contrast met elkaar staan en dat er door deze verschillen een flinke diversiteit aan natuur aan in het land te vinden is.

Chili van noord tot zuid

Doordat de inwoners vooral in het centrale deel wonen, vind je in zowel het noorden als zuiden heel wat ongerepte gebieden waar je in alle rust de natuur van het land kunt verkennen. In het zuiden vind je de Andes bergen die aan de kust voor een ruig schouwspel zorgen dankzij hun steile kliffen en vele fjorden. Het zuidelijke deel Patagonië staat bekend om zijn winterse wildlife en ruige, adembenemende berglandschappen. Zo kun je onder andere hier een excursie gaan naar het pinguïneiland in de straat van Magellanes en is het natuurpark Torres del Paine er een die de natuurliefhebber niet mag overslaan. In centraal Chili vind je de bekende wijnstreken en kun je de natuur afwisselen voor wijnproeverijen in een van de vele wijngaarden. In het natuurgebied Cajon del Maipo, nabij Santiago, kun je fantastisch wandelen langs besneeuwde bergtoppen en azuurblauwe meren. In het noorden laat je de wijnstreken achter je en kom je in een droger gebied met onder andere de Atacamawoestijn, zoutvlakten met flamingo’s en Tatio geisers.

De maan vallei Valle de la Luna is een van de hoogtepunten uit het gebied, met een woestijnlandschap dat veel weg heeft van de maan is het een bijzonder gebied om te ontdekken. Meer naar het noorden vind je de Altiplano hoogvlakte. Dit is een zoutvlakte en regio, waar onder andere lama’s, nandu’s en alpaca’s leven. In de Stille Oceaan ligt het bekende Polynesische Paas eiland dat bekend staat om wereldberoemde beelden: de Moai. Het eiland bestaat uit vulkanen en groene graslanden, maar de meest bijzondere trekpleister zijn de zo’n 900 enorme beelden die over het eiland staan. Er bestaat veel onduidelijkheid over het ontstaan en verplaatsen van de beelden en er gaan heel wat mythische verhalen rond, maar een bijzondere trekpleister is het sowieso.

Vakantiehuisjes in Chili

Chili is absoluut de moeite waard voor natuurliefhebbers. Ga jij naar noord, midden of zuid op vakantie? Door een accommodatie in of dichtbij de natuur te boeken, verblijf je in dit bijzondere land op een adembenemende locatie in een huisje dat alle faciliteiten heeft om een ontspannen vakantie tegemoet te gaan. Ga je een rondreis maken? Boek je vakantiehuisjes in Chili op verschillende locaties en zie zo zoveel mogelijk van dit imposante land!