Vakantiehuizen Curaçao

Verblijf op het paradijselijke Curaçao en geniet van een welverdiende vakantie op een tropisch eiland met fantastische natuur. Hoewel je al gauw aan zon, zee en strand denkt bij het horen van de naam, heeft het Caribische eiland juist nog zoveel meer te bieden. Ontdek het vanuit een van de vakantiehuisjes op Curaçao!

Lees meer over vakantiehuizen in Curaçao

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Lees meer over:

Vakantiehuizen Curaçao

Verblijf op het paradijselijke Curaçao en geniet van een welverdiende vakantie op een tropisch eiland met fantastische natuur. Hoewel je al gauw aan zon, zee en strand denkt bij het horen van de naam, heeft het Caribische eiland juist nog zoveel meer te bieden. Ontdek het vanuit een van de vakantiehuisjes op Curaçao!

Tropische flora en fauna

Als je aan Curaçao denkt, schieten je al gauw de parelwitte stranden, azuurblauwe zee, palmbomen en gekleurde huizen je te binnen. Toch is er zoveel meer te ontdekken! Ga op vakantie in het sinds 2010 afzonderlijk land binnen het Nederlandse Koninkrijk en verken dit onderdeel aan de andere kant van de oceaan. Voor de kust van Venezuela ligt Curaçao. Omgeven door de Caribische Zee heerst hier het hele jaar met gemiddeld 31 graden een aangenaam klimaat waar de nodige flora en fauna goed onder gedijen. Vanaf oktober tot en met december wordt de natuur aangenaam opgefrist door het regenseizoen. Op het eiland komen veel cactussen, orchideeën, agave, aloë planten en kruiden voor. Het gebied is daarnaast met ruim 200 vogelsoorten erg rijk op dat gebied te noemen. Onder andere de flamingo en oranje troepiaal kun je er in de natuur vinden. Ook komen er verschillende vleermuis- en reptielensoorten voor, waaronder de groene leguaan. Daarnaast vind je niet alleen op het eiland een rijke flora en fauna, maar ook in de wateren eromheen. Het eiland is dan ook erg populair bij duikers die maar wat graag de koraalriffen en ruim 350 vissoorten komen ontdekken.

Natuurparken

Curaçao heeft verschillende parken die je als natuurliefhebber bezocht moet hebben. Het westen van het eiland is erg groen. In Christoffel Nationaal Park vind je bijvoorbeeld het hoogste punt van Curaçao. Met 375 meter is de Christoffel Berg het hoogst gelegen. Je kunt in het park de wandelpaden bewandelen die je langs de letterlijke hoogtepunten van het eiland brengen. Dicht in de buurt vind je bij de ruige kust van Nationaal Park Shete Boka zeeschildpadden. Daarnaast vind je bij hofi Pastoor de oudste boom van het eiland: de “kapok boom.” Een ander bekend park is Ascencion. In dit park vind je de nodige wandel- en fietspaden waarover je de natuur in de buurt op een actieve manier kunt verkennen. Het park is dankzij zijn diversiteit aan natuur erg populair bij natuurliefhebbers. Niet gek, want de paden voeren je langs bossen, over heuvels, langs restanten van een fosfaatmijn en plantages en ook kun je er een krabbenkolonie en zeeschildpadden spotten vanaf een van de fantastische uitzichtpunten. De zoutpannen in het midden van Curaçao zijn een trekpleister om heerlijk te wandelen en flamingo’s te spotten. Daarnaast ontkom je niet aan de paradijselijke stranden van het eiland. De mooiste stranden vind je bij de Jan Kok Baai, Kokomo Beach, Sint Jorisbaai en bij de lagunes van de Grote en Kleine Knip.

Vakantiehuisjes op Curaçao

Zoals je wellicht al kunt lezen is er zoveel te beleven voor natuurliefhebbers op Curacao, dat een accommodatie tip niet mag ontbreken. De toeristische trekpleisters en grote hotels in Willemstad kun je ontlopen door een karakteristiek vakantiehuisje in of dichtbij de natuur te boeken. Boek een fantastisch vakantiehuisje die van alle gemakken voorzien is en die je dichterbij de natuur van dit Caribische eiland brengt.