Vakantiehuizen Ecuador

Ecuador heeft ondanks zijn schappelijke formaat een behoorlijk diverse natuur, waarvan je dankzij het formaat relatief veel kunt zien in een vakantie. Van de bekende Andes bergen tot vulkanen en natuurgebieden die strekken tot aan het Amazonegebied. Ontdek de natuur zelf vanuit een van de vakantiehuizen in Ecuador!

Lees meer over vakantiehuizen in Ecuador
Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Ecuador

Ecuador heeft ondanks zijn schappelijke formaat een behoorlijk diverse natuur, waarvan je dankzij het formaat relatief veel kunt zien in een vakantie. Van de bekende Andes bergen tot vulkanen en natuurgebieden die strekken tot aan het Amazonegebied. Ontdek de natuur zelf vanuit een van de vakantiehuizen in Ecuador!

Natuur in Ecuador

De natuur in Ecuador bestaat uit regenwouden, bergen met besneeuwde toppen, heel wat meren, nevelwouden, vulkanen en een enorme biodiversiteit. Dankzij de 16.000 plantensoorten en 1.600 vogelsoorten die er alleen al voorkomen, kun je je voorstellen dat de natuur een fijne thuisbasis voor veel planten en dieren vormt. Niet alleen het vaste land van Ecuador is overigens voorzien van mooie natuur. Ook op de nabijgelegen Galapagos eilanden vind je de ene na de andere tropische verrassing. Van parelwitte stranden tot een azuurblauwe zee en van prachtige bergen tot glooiende groene heuvels en ruige rotsen, waardoor deze eilandengroep meer dan de moeite waard zijn om aan je bezoek aan Ecuador toe te voegen.

De natuurparken van het land

Ecuador heeft een tal van natuurparken die de natuurliefhebber gezien moet hebben. In Cotopaxi vind je bijvoorbeeld de gelijknamige hoogste, actieve vulkaan van de wereld. Met bijna 6.000 meter is het een van de twee hoogste bergen van het land en domineert hij in dit deel van Ecuador het landschap. In de buurt kan je fantastisch wandelen, fietsen, paardrijden of de vulkaan zelf beklimmen. Het Amazonewoud beslaat een flink deel van Zuid-Amerika, waaronder het oosten van Ecuador. Vanaf Bañaos kun je het woud induiken met een gids of de nabijgelegen warme bronnen of watervallen bezoeken.

Het reservaat Limoncocha is een aanrader voor natuurliefhebbers die kleine aapjes en vlinders willen spotten. Vogelaars kunnen daarentegen hun hart ophalen bij de prachtige Mindo regio. Door de Chockan laaglanden die hier overlopen in de Andes en een fantastisch gebied aan nevelwouden, kleine beekjes, grote rivieren en hoogteverschillen vormen. De uitgestrekte kustlijnen bestaan uit paradijselijke witte stranden, spectaculaire kliffen en rotsformaties en een diepblauwe zee, waarin je flink wat wildlife kunt spotten. Zowel albatrossen, pelikanen, zeeleeuwen en heel wat vissoorten komen hier namelijk voor. Niet voor niets zijn er een aantal fijne surfspots te vinden aan de kust van Ecuador.

Vakantiehuisjes in Ecuador

Ecuador is een fantastische bestemming voor natuurliefhebbers. Wil je de toeristische plaatsen ontlopen of eens ergens anders verblijven dan in een hotel? Boek dan eens een van de vakantiehuisjes in Ecuador. Vakantiehuizen staan vaak op rustige locaties omgeven door de prachtige natuur, waardoor je al wakker wordt met fantastische uitzichten, zonder andere toeristen die bij het ontbijtbuffet in een hotel voorbij stormen. Vanuit je huisje ben je op korte afstand zo in een mooi natuurgebied, waar je de hele middag kunt wandelen langs de hoogtepunten van die regio. Ga even back to basic in een accommodatie die toch voor de nodige comfort zorgt of kies juist voor wat luxere opties, zoals een privé zwembad, waarin jullie dagelijks een welverdiende duik kunnen nemen. Zodat jullie vakantie in Ecuador een avontuur wordt om nooit meer te vergeten.