Vakantiehuizen Filipijnen

De Filipijnen bestaat uit zo’n 7.000 paradijselijke eilanden. De één nog paradijselijker dan de ander, omringd door helderblauwe zeeën, witte stranden, wuivende palmbomen en een rijk zeeleven is het een vakantiebestemming waarbij de natuurliefhebber zijn hart op kan halen.

Lees meer over vakantiehuizen in Filipijnen

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Filipijnen

De Filipijnen bestaat uit zo’n 7.000 paradijselijke eilanden. De één nog paradijselijker dan de ander, omringd door helderblauwe zeeën, witte stranden, wuivende palmbomen en een rijk zeeleven is het een vakantiebestemming waarbij de natuurliefhebber zijn hart op kan halen.

Rijke flora en fauna

De eilanden archipel kent een rijke flora en fauna dankzij de vele vissoorten, zoals klipvissen, haaien, roggen en manta’s zwemmen in de wateren om de eilanden. Voor snorkelaars en duikliefhebbers valt er in ieder geval een hoop onder water te ontdekken. De kustlijn van de vele eilanden wordt gekenmerkt door exotische, witte stranden en mangroven, terwijl je in het binnenland veelal groene rijstterrassen, kokosplantages groene jungles en honderden vulkanen kunt spotten. Het hoogste punt van het land vind je op het eiland Mindanao op Mount Apo. Een berg met 2.954 meter boven het landschap op het eiland uit torent. De Filipijnen is voor veel type natuurliefhebbers een fijne vakantiebestemming. Het heeft een van de beste duik- en snorkellocaties van de wereld, fantastische wandel- en hikepaden en mogelijkheden om vulkanen van dichtbij de ontdekken.

Natuurgebieden en mooie eilanden

Het is logisch dat je je bij de 7.000 eilanden die het land telt jezelf afvraagt waar je wel of niet moet zijn voor een mooie natuurvakantie. Palawan en de nabij gelegen eilanden vormen een bekende groep van de archipel die bekend staat om zijn imposante natuur. Het gebied El Nido is met de groen begroeide rotsen die de azuurblauwe zee in de baaien omringen een prachtig stukje Filipijnen om per kajak of al varend met een boot te ontdekken. Ontdek de ondergrondse rivieren, afgelegen parelwitte bounty stranden en ongerepte natuur die de kustlijnen in dit gebied typeren. Hier vind je trouwens ook één van de 7 nieuwe wereldnatuurwonderen: de acht kilometer lange Underground River, die het voor de natuurliefhebber zeker het bezoeken waard is.

Iets noordelijker vind je het eiland Luzon, waar de hoofdstad Manilla op ligt. Het eiland bestaat uit diverse berggebieden, de Cagayan rivier, de Mayon vulkaan, en misschien nog wel het allerbekendst: het adembenemend mooie grottenstelsel met ondergrondse watervallen en witte stalagmieten dat langs de Cagayan rivier op het eiland loopt. Siargao wordt ook wel Cloud Nine genoemd en is een ontwikkeld eilandje dat het floreren vooral te danken heeft aan de goede surfspots. Op het eiland Bohol liggen de bekende Chocolat Hills. Het prachtige, groene binnenland heeft zo’n 1.500 opvallende kalkstenen heuvels die bedekt zijn met groen. De heuvels danken hun naam aan de groene natuur die in de zomer de heuvels bruin kleurt. Coron Island staat bekend als een van de mooiste eilanden van het archipel. De groene begroeide rotsen in de baaien die overgaan in de jungle, witte zandstranden en lagunes die overgaan in een kraakhelder azuurblauwe zee maken het eiland een paradijs op het land en onder water. Je vindt er namelijk ook de nodige duik hotspots, waar je naast vele vissoorten tevens heel wat Japanse scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog.

Vakantiehuisjes op de Filipijnen

Een vakantiehuisje op de Filipijnen is de ideale uitvalsbasis voor een paradijselijke natuurvakantie. Ga wandelen door de jungle, verken de vulkanen via een hike met een gids of ontdek de onderwaterwereld via een snorkel- of duikuitstap. Boek een van de vakantiehuisjes op de Filipijnen en hop van eiland naar eiland of verblijf op een centrale plek waarvandaan je makkelijk naar andere eilanden kunt hoppen voor dagtripjes.

Ontdek onze nieuwe look

Leuk dat je er bent! Onze website heeft een nieuw jasje gekregen, deze past een stuk beter. Alles werkt verder zoals je het gewend bent. Wat vind je van onze nieuwe look?