Vakantievilla Griekenland

Vakantievilla Griekenland

Lees meer over Vakantievilla Griekenland
Lees meer over:

Vakantievilla Griekenland

Griekenland is een prachtig land dat vooral bekend staat om zijn heerlijke temperaturen, vele losse eilandjes en interessante cultuur en historie. Het landschap is ontzettend veelzijdig waardoor de mogelijkheden tot avontuur in de natuur net zo veelzijdig zijn. Ook in Griekenland kun je in een vakantievilla verblijven. Dit is de ideale accommodatie voor iedereen die graag eens super luxe op vakantie wil. In een vakantievilla komt het er eigenlijk op neer dat je geniet van luxe en comfort zoals je normaal in een hotel kan vinden, maar dan op een onafhankelijke manier.

De prachtige Griekse natuur

Griekenland heeft genoeg te bieden wanneer je tijdens jouw vakantie wilt ontspannen op het strand. Zowel op de eilanden als in het binnenland vind je prachtige natuur. Geniet van hoge bergen, meren en grotten. De grotten van Diros worden gezien als een van de mooiste meergrotten ter wereld. Een prachtig natuurverschijnsel op het vaste land is Meteora. Er zijn 24 kloosters gebouwd op de toppen van de meteoren, die tot wel duizend meter boven de grond uit komen. De klim naar boven is het helemaal waard, vanaf de top heb je namelijk een schitterend uitzicht over de omgeving. Door het relatief warme klimaat in Griekenland vind je hier het hele jaar door volop bloeiende planten en bomen. Het warme klimaat is tevens de reden dat er op het land relatief weinig zoogdieren voorkomen en juist veel andere diersoorten. Enkele diersoorten die in Griekenland leven zijn de kameleon, landschildpad, hardoen en verschillende vogel- en insectensoorten. In de wateren rondom de Griekse eilanden komen veel zeedieren voor, waaronder zwaardvissen, dolfijnen, inktvis, makreel en tonijn.

Onder vogelliefhebbers is waarschijnlijk vooral Lesbos bekend, maar ook het Vistonismeer en het Kerkinimeer zijn prachtige plekken om vogels te spotten. Het Vistonismeer wordt omringt door een erg mooi natuurgebied waar veel vogels leven. Het meer bestaat uit zout water afkomstig uit zee. Veel trekvogels spenderen de winter hier en veel kraanvogels broeden in deze omgeving. Rondom het meer leven ook wilde katten en jakhalzen. Het Kerkinimeer is een ander meer waar veel vogels leven. Hier overwinteren ruim duizend kroeskoppelikanen, wat voor een indrukwekkend uitzicht kan zorgen. Langs de oevers van het meer kun je waterbuffels zien grazen.

Er is ontzetten veel te beleven in Griekenland

Je hoeft je zeker niet te vervelen tijdens een vakantie in Griekenland. Niet alleen kun je hele dagen doorbrengen op een van de vele stranden, je kunt ook prachtige wandelingen maken. Wandel door de natuur, langs de zee of door prachtige straatjes van pittoreske dorpjes. Wil je echt een keer het Griekse leven mee maken, breng dan een bezoek aan een lokale markt. Het is ook erg leuk om te gaan varen over de prachtige blauwe zee. Ook architectuurliefhebbers kunnen zich helemaal uitleven in Griekenland! De rijke historie van het land is vandaag de dag nog steeds terug te zien. Plan zeker een aantal stedentripjes in wanneer je de prachtige Griekse architectuur wilt zien. Op deze pagina hebben wij alle vakantievilla’s in Griekenland voor jou verzameld!