Wandelen Noord-Holland

In Noord-Holland kun je op vele plekken in de natuur nog heerlijk wandelen, ondanks de grote verstedelijking in de provincie. De assumptie dat Noord-Holland alleen maar in het teken staat van grote steden en files is dus niet waar! Prachtige polders, stranden en duinen maken dit een heerlijke bestemming voor wandelaars die graag op pad gaan in eigen land. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de natuur van Noord-Holland om jouw wandelvakantie compleet te maken!

Lees meer over wandelen Noord-Holland
Lees meer over:

Wandelen Noord-Holland

In Noord-Holland kun je op vele plekken in de natuur nog heerlijk wandelen, ondanks de grote verstedelijking in de provincie. De assumptie dat Noord-Holland alleen maar in het teken staat van grote steden en files is dus niet waar! Prachtige polders, stranden en duinen maken dit een heerlijke bestemming voor wandelaars die graag op pad gaan in eigen land. Bij Natuurhuisje vind je de mooiste accommodaties in de natuur van Noord-Holland om jouw wandelvakantie compleet te maken!

Als je van wandelen houdt, is het natuurlijk erg belangrijk dat je dit ook kunt doen op vakantie. Want wat is er nu beter dan iedere dag eropuit te gaan, op zoek naar de mooiste wandelroutes in de natuur? Voor andere mensen is wandelen misschien niet echt vakantie vieren, maar voor jou echt wel! Wandelen is een activiteit die erg gezond is, maar ook erg vermakelijk. Doordat je in de buitenlucht bent op prachtige plekken in de natuur, beleef je een echt vakantiegevoel. Een echt gevoel van vrijheid! De prachtige vergezichten, de heerlijke zon en verfrissende wind zorgen ervoor dat jij je weer helemaal goed voelt. Dat is de kracht van wandelen! Bij een wandelvakantie denk je wellicht gelijk aan een bestemming elders in Europa. Toch heeft Nederland ook heel wat prachtige wandelroutes, zo ook in Noord-Holland!

Om optimaal te kunnen wandelen tijdens jouw vakantie in Noord-Holland, kun je het beste verblijven in een accommodatie waar de wandelroutes pal voor de deur of erg nabij te vinden zijn. Bij Natuurhuisje hebben wij dan ook de mooiste accommodaties voor je verzameld in Noord-Holland, gebaseerd op de ligging ten opzichte van wandelroutes. Alle accommodaties die je hier kunt vinden hebben dus wandelroutes pal voor de deur of vlakbij, zodat jij direct vanuit je accommodatie de natuur in kunt om prachtige wandelingen te maken! Hoe gaaf is dat? Een leuke bijkomstigheid van de accommodaties van Natuurhuisje is dat alle plekken zeer uniek, kleinschalig en rustig zijn, gelegen middenin de natuur en ver weg van het massatoerisme. Zo kun jij aan het einde van een lange dag wandelen rekenen op een rustige plek waar je weer helemaal kunt opladen om zo morgen weer te gaan wandelen!

Tussen de accommodaties van Natuurhuisje in Noord-Holland zal je unieke plekken vinden die je nog nooit ergens anders bent tegengekomen. Wat dacht je van accommodaties zoals tipitenten, yurts, boomhutten, bungalows, vakantieboerderijen en chalets? Je vindt het hier allemaal! Onze accommodaties zijn dus ideaal voor iedereen die graag dichtbij de natuur verblijft, maar niet de ongemakkelijkheden van kamperen wilt meemaken. Hier heb je net even wat meer comfort en luxe, zoals dat op vakantie zou moeten zijn!

Wandelbestemmingen in Noord-Holland

Het is natuurlijk handig om van tevoren een idee te hebben van waar de beste wandelgebieden zijn in Noord-Holland. Hierom hebben wij hier handige informatie voor je verzameld, zodat jij weet waar je het beste kunt gaan wandelen!

Noord-Holland staat misschien niet bekend om zijn natuur en Nationale Parken, maar toch vind je in de provincie maar liefst 2 Nationale Parken waar je dan ook heerlijk kunt wandelen! Het eerste is het Nationaal Park Duinen van Texel. Misschien wist je het niet, maar Texel hoort bij Noord-Holland! De Waddeneilanden zijn een bestemming bij uitstek voor diegenen die zichzelf graag omringen met water en pure rust. Je vindt hier talloze wandelroutes en ook enkele fietsroutes dwars door de natuur. Daarnaast vind je op Texel indrukwekkend flora en fauna, er zijn maar liefst 400 verschillende dieren op het eiland! Onder deze dieren vallen vogels zoals de lepelaar, de rosse grutto en de bonte strandloper. Een vogelparadijs dus! Andere dieren die hier leven zijn de zeehond, grijze zeehond en witsnuitdolfijn. Wie weet spot jij een van deze dieren tijdens een wandeling op Texel!

Het andere Nationaal Park van Noord-Holland is Nationaal Park Zuid-Kennemerland. Dit gebied is een brede duinstrook van Zandvoort tot en met IJmuiden en Velsen. Tijdens een wandeling in dit Nationaal Park zal je ongetwijfeld prachtige zeldzame planten tegenkomen, want die groeien hier volop. Dit komt door de aanwezige kalk in de bodem. Tevens is er hier een bezoekerscentrum aanwezig waar je meer te weten kunt komen over het gebied, de flora en de fauna. Vogelliefhebbers opgelet, want in het Nationaal Park Zuid-Kennemerland leven ruim 100 soorten vogels. Daarnaast leven hier eekhoorns, egels en konijnen. Tijdens een wandeling door dit gebied kom je gegarandeerd tot rust!

Naast de officiële Nationale Parken zijn er nog veel meer mooie plekjes in de natuur in Noord-Holland waar je prima kunt wandelen. Langs het Westelijk Havengebied van Amsterdam vind je bijvoorbeeld de Lange Bretten. Dit is een prachtig groen stukje natuur met vele bijzondere vogels en planten. Met een beetje geluk kan je zelfs een Schotse hooglander spotten! Daarnaast beschikt Noord-Holland over de mooiste stranden. Er zijn zowel populaire als erg rustige stranden, maar overal kan je natuurlijk de mooiste strandwandelingen maken. Vanaf het strand kan je dan ook een stukje duinen gaan verkennen die aan het strand grenzen. Misschien neem je voor de afwisseling wel een frisse duik of probeer je wat watersporten uit op het strand?

Voor wie na al het wandelen graag wat culturele afwisseling wilt, valt er in Zuid-Holland natuurlijk genoeg te verkennen. Wat dacht je van een bezoekje aan de Zaanse Schans? Hier vind je prachtige authentieke huisjes, windmolens en een kaasfabriek. Als je hier bent lijkt het net alsof je je in de 17e of 18e eeuw bevindt. Ontzettend leuk voor een daguitstapje! Andere historische steden en dorpen zijn onder ander Hoorn, Enkhuizen en Volendam. Hier kun je eindeloos slenteren, genieten van de gezellige sfeer. Een bezoekje aan onze hoofdstad Amsterdam behoort natuurlijk ook nog tot de mogelijkheden! Hier valt werkelijk van alles te zien en doen op het gebied van cultuur, en dus zal je je hier gegarandeerd de hele dag vermaken!

Waar je ook gaat wandelen in Zuid-Holland, jouw perfecte accommodatie in de natuur vanuit waar je zò op pad kunt gaan vind je bij Natuurhuisje! In de rust en ruimte van onze accommodaties kom jij helemaal tot rust na een lange wandeling.