Dagje uit Achterhoek

Je hoeft helemaal geen wekenlange vakantie te hebben om even te ontspannen. Je kan er namelijk ook voor kiezen om één nacht te overnachten in een van onze natuurhuisjes in de buurt van de Achterhoek. Zo laad je je weer helemaal op, zonder dat je een fortuin kwijt bent aan reis- en boekingskosten. Een dagje uit is ook ideaal wanneer je van plan bent een familiereünie te organiseren. Dan heeft iedereen de tijd en ruimte om elkaar bij te praten, en kan iedereen na een dag weer tevreden naar huis.

Lees meer over dagje uit Achterhoek
Lees meer over:

Dagje uit Achterhoek

Je hoeft helemaal geen wekenlange vakantie te hebben om even te ontspannen. Je kan er namelijk ook voor kiezen om één nacht te overnachten in een van onze natuurhuisjes in de buurt van de Achterhoek. Zo laad je je weer helemaal op, zonder dat je een fortuin kwijt bent aan reis- en boekingskosten. Een dagje uit is ook ideaal wanneer je van plan bent een familiereünie te organiseren. Dan heeft iedereen de tijd en ruimte om elkaar bij te praten, en kan iedereen na een dag weer tevreden naar huis.

De Achterhoek is een gebied in Gelderland dat in drie delen verdeeld is: De Graafschap, Montferland en Winterswijk. Deze gebieden hebben allemaal hun eigen bijpassende landschappen vol natuur en dieren. In het voorjaar zijn de bosbodems bedekt met de zogenoemde stinzenplanten. Dit zijn planten met een prachtige paarse bloesem, wat zo’n bos een sprookjes uiterlijk geeft. Naast een overvloed aan natuur, staan er ook veel landhuizen omringt door bijzondere parktuinen. Ook kan je er vele weides vinden vol koeien, dat geeft toch echt een Hollands uitzicht. De kans is groot dat je Gelderland kent vanwege de Veluwe. Dit is natuurlijk een ontzettend populair en bekend natuurgebied. Toch heeft de Achterhoek ook van alles te bieden! Je zou wel kunnen zeggen dat dit gedeelte van Gelderland nog onontdekt is. Dat betekent ook dat je minder te maken zal hebben met toeristen, dus kun je er volop in alle rust van de mooie natuur genieten. Bekijk snel de mogelijkheden!

Ontdek het mooie landschap van de Achterhoek in Gelderland

Uiteraard staat Gelderland bekend om zijn prachtige natuur. In de Achterhoek is dat dus zeker niet anders. Hier kun je onder andere genieten van een mooi stukje natuur genaamd Nationaal Landschap Winterswijk. Het bestaat uit zo’n 22.000 hectare en je vindt er uitgestrekte weilanden, houtwallen, bosgebieden en boerderijen. Als je echt even wil bijkomen en de natuur wil opsnuiven is dit echt het perfecte landschap voor jou. Je loopt of fietst langs de oude groeve en je kunt er zelfs een wijngaard bezoeken. Ook kom je langs beekjes en landerijen. Niet alleen kun je hier genieten van de prachtige natuur, ook bijzondere dieren en planten kom je hier regelmatig tegen.

Het leuke van wandelen door Nationaal Landschap Winterswijk is het feit dat je diverse mooie en bijzondere plekjes zal tegenkomen. Ook is de kans groot dat je langs een restaurant of vakantiepark komt, waardoor je even lekker kan bijkomen met een hapje en een drankje. Houd je van oude straatjes en gebouwen? Ook dan zit je hier helemaal goed, om het gebied vind je namelijk leuke dorpjes waar je ook nog lekker doorheen kan wandelen. Uiteraard kun je kiezen uit diverse wandel- en fietsroutes. Natuurlijk kun je ook gewoon op eigen houtje gaan ontdekken. Ontdek de Achterhoek tijdens jouw dagje uit en maak het compleet met een overnachting midden in de natuur!

Wat valt er allemaal te beleven?

Voor zowel de binnen als buitenmens valt er genoeg te doen in de achterhoek. Toch houden wij ervan om zoveel mogelijk buiten te zijn. Zo kun je wandelen door de Verborgen Tuin van Bert Loman. Deze tuin staat vol met bijzondere planten, bloemen en bomen. Op één van de vele bankjes kan je lekker even uitrusten met een picknick of om gewoon je ogen even dicht te doen. Ook kan je een van de vele natuurmonumenten bezoeken, zoals Het Keunenhuis. Dit natuurgebied heeft een prachtig landgoed waar je heerlijk kunt wandelen op een droge dag. Regent het? Dan is een bezoek aan de CactusOase een ideaal alternatief. Zo bevind je je nog steeds in de natuur, maar juist binnenshuis. Op een spelenderwijze manier leer je over verschillende vetplanten en cacti. Dat maakt deze oase een goede plek om te bezoeken met kinderen van alle leeftijden.

Blijft het een regenachtige dag? Bezoek dan Min40Celsius eens. Dit bezoekerscentrum vertelt je alles over de achterhoek in de IJstijd. Een andere leuke activiteit voor kinderen, maar ook volwassenen, is de pluktuin. Hier kan je in de zomer zelf een prachtig boeket samenstellen met zelf geplukte bloemen. Via Natuurhuisje.nl kun je genoeg verschillende verblijven vinden voor een gezellig dagje uit in de buurt van de achterhoek. Ben je op zoek naar een grote boerderij voor je hele familie, of juist een klein appartement voor jou en je partner? We hebben het allemaal! Scroll gerust eens door onze filters om te zien wat jij allemaal in je verblijf wil hebben. Wil je een huis aan het water, zodat je kan zwemmen? Of stap je liever direct in het bos? We hebben zelfs speciale duurzame huizen om voor zo min mogelijk uitstoot te zorgen! Nadat je je boeking hebt gedaan, zorgen wij dat er een boom geplant wordt.

Hoe is het klimaat in de Achterhoek?

In Nederland wordt gesproken van een gematigd zeeklimaat. Dat houdt in dat het er relatief vochtig is en dat er duidelijk sprake is van seizoenen. De temperatuurverschillen tussen de zomers en de winters zijn niet extreem groot en er is sprake van milde wintertemperaturen. Uiteraard staat Nederland bekend om zijn vele regen en ook in de Achterhoek is dat niet anders. Toch hebben we in de zomer vaak geluk en zitten er prachtige dagen bij met temperaturen tussen de 20 en 35 graden. Heel af en toe komt er zelfs een hittegolf voorbij die zomaar een paar dagen kan duren.

Ook in Gelderland is de lente de droogste periode van het jaar. Er is weinig sprake van invloed vanuit de zee, aangezien het landinwaarts ligt. Omdat de zomers steeds warmer worden is er ook meer kans op flinke regenbuien en onweer. Toch valt de meeste regen in dit gebied in de herfst. In de winter is hier ook grote kans op sneeuw, vanwege de hoge ligging van de Veluwe. Wil je als wandelaar volop van de natuur genieten en daarbij ook nog eens droog blijven? Qua temperatuur en klimaat is de lente het perfecte moment om deze provincie te bezoeken. Je hebt dan de minste kans op regen of op hittegolven. Boek dus snel jouw overnachting in één van onze Natuurhuisjes en geniet binnenkort van je dagje uit naar de Achterhoek.