Dagje uit Overijssel

Onverwacht een dagje vrij? Of wil je er binnenkort lekker een dagje op uit? Misschien is een dagje uit in Overijssel wel de perfecte ontspanning voor jou! Plak er een nachtje weg aan vast en je hebt de ideale mini-vakantie in eigen land! Op onze website vind je allerlei vakantiehuisjes die je voor een nachtje kunt boeken zodat jij na je dagje uit in Overijssel niet gelijk weer naar huis hoeft te gaan!

Lees meer over dagje uit Overijssel
Lees meer over:

Dagje uit Overijssel

Onverwacht een dagje vrij? Of wil je er binnenkort lekker een dagje op uit? Misschien is een dagje uit in Overijssel wel de perfecte ontspanning voor jou! Plak er een nachtje weg aan vast en je hebt de ideale mini-vakantie in eigen land! Op onze website vind je allerlei vakantiehuisjes die je voor een nachtje kunt boeken zodat jij na je dagje uit in Overijssel niet gelijk weer naar huis hoeft te gaan!

Het zal je verbazen hoeveel plekken in Nederland je nog niet kent en in Overijssel zijn er ongetwijfeld ook genoeg. Een nachtje weg hoeft niet ver weg te zijn. Dichtbij huis blijven scheelt veel tijd en daardoor kun jij meer tijd doorbrengen op de bestemming zelf. Verblijf jij liever graag dichtbij de Duitse grens en bezoek je overdag daar een stad? Of verblijf je liever meer richting het noorden met haar uitgestrekte polders? Waar je ook naar op zoek bent, we kunnen je ongetwijfeld verder helpen.

De natuur in Overijssel

Overijssel, dé provincie van de Hanzesteden zoals Zwolle, Kampen en Deventer. De provincie bestaat uit een met riviertjes en beken doorsneden zandgrondgebied, behalve in het noordwesten, daar overheersen polders en meertjes. In het zuidwesten is de rivier de Ijssel die grotendeels de natuurlijke grens met Gelderland vormt. Verder is Overijssel een vrij uitgestrekte provincie die in het oosten aan Duitsland grenst. In de dorpen aan de grens zul je deze Duitse invloed ook merken. Landschap Overijssel beheert en beschermt maar liefst 64 prachtige en afwisselende natuurgebieden in deze provincie. Bijna allemaal zijn ze vrij toegankelijk.

Een van de meest bekende natuurgebieden is misschien wel de Lemelerberg. Met een hoogte van bijna 80 meter is het een unieke natuurbeleving. De Lemelerberg is omgeving door een prachtig stuk natuur met uitgestrekte heide en zandvlaktes. Een ander natuurgebied wat een prachtige uitgestrekte plek is, is Salland. Bejaarde eiken tussen de weilanden, de blauwe lijnen van kanalen en gezellige dorpen vormen dit prachtige natuurgebied. In deze natuurgebieden kun je heerlijk wandelen en fietsen en daarmee lekker tot rust komen tijdens je dagje uit.

Overnachten in Overijssel

Op Natuurhuisje vind je allerlei vakantiehuisjes die als perfecte uitvalsbasis voor jouw dagje uit kunnen dienen. Bijzonder overnachten in Overijssel is ook zeker mogelijk. Zo kun je in Zwartsluis verblijven op een boot, een paviljoentjalk van maar liefst 20 meter! Mocht je met een grote groep een dagje en nachtje weg gaan, dan is dit al helemaal geschikt want er zijn maar liefst 13 slaapplaatsen op dit schip! Maar ook in Den Ham zijn bijzondere vakantiehuisjes te vinden, hier staat landelijke en duurzame, houten natuurhuisjes op een fantastische plek met een wijds uitzicht over het open Sallandse landschap. Na een lange wandeling door de omgeving kun je hier heerlijk genieten van een kop koffie of thee op je eigen veranda. In de ochtend kun je hier de vroege vogels, de hazen en reeën begroeten. Mocht je echt het boerenleven een keer willen ervaren, dan kun je een natuurhuisje boeken in Heeten bij de boerderij van de verhuurders. Naast het overnachten mag je de boer en boerin ook helpen met koeien melken, kalfjes voeren, eieren rapen en ga zo maar door! Niets moet, alles mag! Naar wat voor vakantiehuisje je ook op zoek bent, in Overijssel zijn er genoeg te vinden op onze website waardoor je ongetwijfeld iets vindt wat bij je wensen aansluit.

Wat is er te doen in Overijssel?

Aangezien je maar een korte vakantie hebt, wil je je tijd natuurlijk optimaal benutten. In Overijssel is er van alles te doen, maar we hebben de leukste ideeën voor je op een rijtje gezet.

Wandelen in Overijssel

Het landschap van Overijssel is veelzijdig. In Twente kun je wandelen onder de kroezige eiken op statige landgoederen en in Noord-Overijssel loop je tussen bloeiende hooilanden. De afwisselende omgeving zorgt voor een groot aanbod aan wandelroutes die langs oude boerenhoeven, lieflijke dorpjes, mooie landhuizen en indrukwekkende kastelen leiden. Kortom, wandelroutes in Overijssel bieden voor ieder wat wils.

Een dagje Giethoorn

Giethoorn wordt ook wel het Nederlandse Venetië genoemd en dat is niet zonder reden. Verken de waterwegen van het nostalgische Giethoorn met haar vele bruggetjes in een rondvaartboot, punter of een fluisterbootje. In het dorp vind je diverse winkeltjes, musea en galerieën. Een rondvaart kun je prima combineren met een andere activiteit zoals midgetgolf, boogschieten of winkelen voor souvenirtjes. Giethoorn is een uniek stukje Nederland en dat is ook te zien aan de vele toeristen die hier op af komen.

Slagharen

Of je er nu met kinderen op uitgaat of met een groep vrienden, Slagharen laat iedereen zich weer een klein kind voelen. Het welbekende attractie- en vakantiepark laat je je helemaal thuis voelen in het wilde westen waar je in de huid van een cowboy, indiaan, goudzoeker of ontdekkingsreiziger kruipt. Met maar liefst meer dan 30 attracties en genoeg speelhallen kun je hier makkelijk een hele dag doorbrengen. Ook zijn er allerlei shows en is er de welbekende parade waardoor je ongetwijfeld vermaakt zult worden.

Kortom, Overijssel heeft voor zowel jong als oud van alles te bieden. Zo kun jij optimaal genieten van een dagje weg en daarna heerlijk overnachten in een van de beschikbare vakantiehuisjes en de volgende ochtend nog genieten van de omgeving voordat je weer terug naar huis keert. Ben jij er ook aan toe om er even tussenuit te gaan? Kijk dan op deze pagina’s welk vakantiehuisje geschikt is voor jouw plannen!