Wandelen Drenthe

Als het op natuur aankomt, dan is Drenthe een van de beste bestemmingen in heel Nederland! Deze provincie ligt ingeklemd tussen Friesland, Groningen en Overijssel en biedt de meest spectaculaire wandelroutes. Voor een geslaagde wandelvakantie zit je hier dus gegarandeerd goed! Wandel door de prachtige natuurgebieden, direct vanuit je vakantiehuisje die je boekt bij Natuurhuisje!

Lees meer over wandelen Drenthe
Lees meer over:

Wandelen Drenthe

Als het op natuur aankomt, dan is Drenthe een van de beste bestemmingen in heel Nederland! Deze provincie ligt ingeklemd tussen Friesland, Groningen en Overijssel en biedt de meest spectaculaire wandelroutes. Voor een geslaagde wandelvakantie zit je hier dus gegarandeerd goed! Wandel door de prachtige natuurgebieden, direct vanuit je vakantiehuisje die je boekt bij Natuurhuisje!

In het noordoosten vind je de prachtige provincie Drenthe. Deze regio is een waar paradijs voor natuurliefhebbers, vanwege de verschillende Nationale Parken en natuurgebieden, allemaal op hun eigen manier uniek. Je kunt dan ook haast nergens beter wandelen dan in Drenthe! Wanneer je in Drenthe bent, zal je snel merken dat je helemaal niet ver weg hoeft te reizen voor een fijne wandelvakantie. Je waant je hier in een natuurparadijs omdat het de meest dunbevolkte provincie is van heel Nederland, dus je vindt op vele plaatsen nog ongerepte en onontdekte plekjes waar je helemaal alleen kunt zijn in de natuur. Je wandelingen in Drenthe kun je maken op eigen houtje of met een gids die je graag alle mooiste plekjes, flora en fauna laat zien.

Als je van wandelen houdt, ben je altijd op zoek naar een nieuwe wandelbestemming waar je je hart kunt ophalen in de natuur. Vanuit Drenthe zal je gegarandeerd voldaan terugkomen, want hier is het een waar wandelaarsparadijs. Het gevarieerde landschap zorgt ervoor dat je hier geen moment stil hoeft te zitten, en je kunt blijven verbazen tijdens je wandelvakantie. Het fijne van een vakantie in eigen land is dat je niet ver hoeft te reizen. Ideaal dus als je voor kortere tijd op vakantie gaat, of als je gewoon eens wat van eigen land wilt ontdekken! Wanneer je gaat wandelen in Drenthe, zal je ook snel genoeg merken dat je ook langs culturele hoogtepunten komt, zoals hunebedden. Hier vind je er maar liefst 52 van in Drenthe!

Een vakantie in Drenthe kan je écht compleet maken met de ideale accommodatie in de natuur. Zo kun je optimaal genieten van al het natuurschoon dat Drenthe te bieden heeft. In een Natuurhuisje verblijf je er namelijk middenin! Op deze manier kun je direct na het ontbijt de deur uit stappen en op ontdekking gaan. Vele van onze vakantiehuisjes in Drenthe bevinden zich in een natuurgebied, dichtbij een Nationaal Park of zelfs in een Nationaal Park! Je kunt dus rekenen op optimale rust, ruimte en privacy in een van onze accommodaties, ver weg van de toeristenmassa en het begane pad. In ons aanbod vind je accommodaties zoals vakantieboerderijen, Bed and Breakfasts, safaritenten, glampings, tipitenten en boomhutten. Erg avontuurlijk en bijzonder dus! Deze uniekheid van de accommodaties maakt een verblijf leuk voor jong en oud. Kinderen zullen zich uren kunnen vermaken met spelen in de natuur pal voor de deur, en de volwassenen kunnen in deze omgeving optimaal tot rust komen. Alle accommodaties zijn erg knus en huiselijk, waardoor het ideaal is om samen met het gezin, met je partner of vriendengroep tijd door te brengen.

Natuur en recreatie in Drenthe

Er is erg veel variatie in de landschappen van Drenthe. Ondanks het relatief kleine oppervlak van de provincie, vind je hier vele soorten landschappen, flora en fauna. Neem bijvoorbeeld het midden van Drenthe, wat ook wel het Oude Drenthe wordt genoemd. Hier vind je vele pittoreske brinkdorpen, uitgestrekte heidevelden en prachtige beekdalen. Dit alles kun je heerlijk verkennen onder het genot van een heerlijke wandeling. Je zult gegarandeerd helemaal opladen met de kracht van de natuur! Tijdens het wandelen zal je misschien nog kuddes schapen zien, waardoor de vergezichten helemaal sprookjesachtig worden.

Wanneer je op vakantie gaat naar Drenthe, mag een bezoekje aan minimaal één van de Nationale Parken echt niet missen! Hier kun je uiteraard heerlijk wandelen, op eigen houtje of onder begeleiding van een gids. Nationaal Park Beek-en Esdorpenlandschap Drentsche Aa is één Nationaal Park in de provincie. Hier vind je zowel natuur als gebieden waar landbouw en leefbaarheid centraal staan, wat komt door de cultuurhistorische waarde van dit gebied. Onder andere vind je hier de Drentsche Aa: een van de weinige beken in Nederland die onaangetast zijn gebleven door de mensen.

Een ander Nationaal Park is Het Drents-Friese Wold. Dit Nationaal Park ligt in twee provincies: Drenthe en Friesland. Het landschap hier wordt gekenmerkt door bossen, heidevelden en stuifzandgebieden, waardoor dit een wandelbestemming bij uitstek is. Ook dierenliefhebbers zullen het hier naar hun zin hebben! Hier leven namelijk dieren zoals de steenmarter, de buizerd, de raaf, de hagedis en de adder. Met een beetje geluk kun je een van deze dieren hier spotten!

Het laatste Nationaal Park is het Dwingelderveld. Dit Nationaal Park heeft het grootste natte heidegebied van heel westelijk Europa! Hier vind je onder andere eeuwenoude karrensporen, wat dit cultureel-historisch gezien een erg interessante plek maakt. Daarnaast vind je hier dieren zoals schapen, koeien en Schotse Hooglanders. Wil je meer gedetailleerde informatie over dit gebied, dan kun je terecht in het bezoekerscentrum nabij Ruinen.

Tevens kun je een wandeling maken langs de hunebedden in Drenthe. Voor cultuur en historieliefhebbers is dit een echte must! In de provincie Drenthe vind je maar liefst 52 hunebedden, wat de grootste groep hunebedden is in het land. Deze bouwwerken stammen uit de periode 3350-3050 voor Christus en zijn daarmee echte prehistorische verschijnselen. Hunebedden bestaan uit draagstenen met daarbovenop een deksteen. Het super om hier langs te wandelen tijdens je vakantie in Drenthe!

Een heerlijke wandelvakantie in Drenthe

Het gevarieerde landschap van Drenthe leent zich uitstekend voor de allermooiste wandelingen, of dit nu je eerste wandelvakantie wordt of als je al vele wandelingen hebt gedaan in je leven. Heidevelden, stuifzandgebieden, bossen, polderlandschappen, en hunebedden; je ziet het allemaal voorbij komen tijdens een wandeling in Drenthe! Daarnaast vind je de meeste schattige dorpen in de provincie, waar je kennis kunt maken met de lokale cultuur en gastvrijheid. Je accommodatie in de natuur die je boekt bij Natuurhuisje zal jouw vakantie in Drenthe gegarandeerd onvergetelijk maken. Geniet van de pure rust, natuur en ruimte om je heen en loop vanuit je verblijf zó de prachtige Drentse natuur in!