Dagje Weg

Spontaan een dagje vrij van werk? Of was die ene afspraak toch ineens verzet? Blijf niet thuis zitten, maar ga er lekker een dagje op uit! In een dagje kun je meer doen dan je misschien zou denken. Uiteraard is ver naar het buitenland gaan voor een dagje niet handig, tenzij je dicht bij de grens woont uiteraard. Je wilt je tijd zo optimaal mogelijk gebruiken en daarom is het handig om lekker in Nederland te blijven tijdens je dagje weg. Lekker ontspannen en even een frisse start.

Lees meer over dagje weg
Lees meer over:

Dagje Weg

Spontaan een dagje vrij van werk? Of was die ene afspraak toch ineens verzet? Blijf niet thuis zitten, maar ga er lekker een dagje op uit! In een dagje kun je meer doen dan je misschien zou denken. Uiteraard is ver naar het buitenland gaan voor een dagje niet handig, tenzij je dicht bij de grens woont uiteraard. Je wilt je tijd zo optimaal mogelijk gebruiken en daarom is het handig om lekker in Nederland te blijven tijdens je dagje weg. Lekker ontspannen en even een frisse start.

De sleur van het dagelijks leven kan veel energie kosten en ik kan het me voorstellen dat je de sleur soms even wilt doorbreken. Gun jezelf een dagje weg om heerlijk te ontspannen en even aan andere dingen te denken. Geen stress, geen verplichtingen, alleen maar leuke en mooie dingen. Wil jij een actief dagje weg plannen? Dan zijn er talloze opties, maar ook als je het wat rustiger aan wilt doen, is er van alles te verzinnen voor een dagje weg.

Een nachtje weg

Wat is er fijner dan je dagje weg verlengen met een nachtje er achteraan? Als je de volgende dag ook vrij bent of weekend hebt, is dit de ideale combinatie. Maar je kunt ook uiteraard ’s morgens vanuit je vakantiehuisje naar je werk toe rijden. Zo krijg je het echte vakantiegevoel in een korte tijd en zul je veel meer rust hebben dan wanneer je ’s avonds na een dagje weg nog naar huis moet reizen. Het is ook een cadeautje voor jezelf, die je verdiend hebt en jezelf moet gunnen. Een soort mini-vakantie! Het voordeel is ook dat je niet veel in hoeft te pakken en hier dus niet veel tijd kwijt aan bent. Daardoor zijn dit soort trips ook een stuk spontaner te boeken en gemakkelijker in te plannen. Je kunt natuurlijk alleen gaan, maar je kunt ook gezellig met je partner, familie, vrienden of wie dan ook genieten van een dagje weg.

Vakantiehuisjes in Nederland

In Nederland zijn genoeg gezellige vakantiehuisjes die je voor een nachtje kunt boeken. Van de bekende bungalows tot originele accommodaties. Zo kun je in het Overijsselse Stegeren in een heerlijk huisje midden in het bos van Stegeren overnachten. Je kunt hier volop genieten van de vogels die fluiten, de bloemen die bloeien in het voorjaar en de eekhoorntjes die voorbij springen. De plek straalt pure rust uit. Wil je de steden Amsterdam, Alkmaar en Hoorn bezoeken? Neem dan een kijkje naar het huisje in Zuidoostbeemster in Noord-Holland. Dit gezellige huisje staat midden in de prachtige polder en ligt centraal tussen eerdergenoemde historische steden. Als fietsliefhebber vermaak je je hier perfect in deze prachtige polder. Voor een unieke overnachting zou je kunnen kijken naar een overnachting in een pipowagen in Papenvoort! Ja, dat lees je goed, een echte nostalgische pipowagen! Back to basic genieten van de natuur, omringt door vele oude loofbomen.

Wat te doen tijdens een dagje weg?

De ideeën voor activiteiten tijdens een dagje weg zijn eindeloos, of je nu in rust of actief wilt ontspannen, er is voor iedereen wel wat te vinden in alle delen van Nederland. Het is uiteraard extra leuk om naar een plek te gaan waar je nooit geweest bent. Het zal je verbazen hoe ons kikkerlandje je kan verrassen met haar natuur. Om het je wat makkelijker te maken en je ideeën te geven voor je dagje weg, hebben we hieronder een lijstje maken met dingen die aan te raden zijn.

De natuur in

Uiteraard bevinden onze vakantiehuisjes zich midden in de natuur en hoef je dus alleen maar de deur uit te stappen om eropuit te gaan. Zo kun je heerlijk een lange wandeling door de bossen of over het strand maken, of een lange fietstocht. Door de knoopnetwerken die zich door heel Nederland verspreid, is het erg makkelijk om leuke en mooie routes te plannen zonder te verdwalen. Neem gerust een tas met lekkers mee voor een heerlijke picknick rond lunchtijd, of vind een leuk tentje waar je lekker kunt eten.

Een stadswandeling

Mocht je graag een stad willen bezoeken in de buurt van je vakantiehuisje, dan is een stadswandeling aan te raden. Deze duren meestal maar een of twee uurtjes, maar laten je de historische en interessante kant van de stad zien en zal je informatie geven waar je versteld van zult staan. In elke grote stad zijn er allerlei stadswandelingen te vinden, maar ook bijvoorbeeld unieke concepten zoals foodtours, hierbij ga je naar meerdere plekken in de stad om te eten en onderweg word je door een gids geïnformeerd met allerlei weetjes over de stad. Mocht je erg geïnteresseerd zijn in cultuur, kun je ook in verschillende steden kijken welke musea er zijn om te bezoeken.

Volledig ontspannen

Wil je juist even niet de drukte in of actief bezig zijn? Kies er dan voor om tijdens je dagje weg bijvoorbeeld naar een heerlijke Spa te gaan en geniet van de sauna’s en massages. Mocht het lekker weer zijn, kun je natuurlijk ook op een mooie plek of misschien wel ergens in een hangmat genieten van een goed boek waar je normaal misschien de tijd niet voor had om te lezen. Een dagje weg hoeft niet per se een actief dagje te zijn, dus voel je tot niets verplicht als jij gewoon even lekker wilt uitrusten. Je zult de volgende dag merken dat je je een stuk uitgeruster voelt als je wakker wordt in je vakantiehuisje.

Kortom, een dagje weg is in te delen zoals jij het wilt. Of je nu actief wilt genieten of juist volledig de rust wilt opzoeken, het is allemaal jouw keus. Wij van Natuurhuisje helpen je graag een vakantiehuisje te vinden zodat jij dagje weg iets kunt verlengen en niet meteen je dagje uit ’s avonds al moet afbreken. Neem een kijkje in ons aanbod en vind een plek in Nederland die jou leuk lijkt voor je volgende dagje weg!