Nature project

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer informatie

Vakantiehuizen Toledo

Toledo is een provincie gelegen net ten zuiden van de Spaanse hoofdstad Madrid. Het is een erg afwisselende regio, met zowel op het gebied van natuur als cultuur diverse interessante hoogtepunten. De hoofdstad Toledo, gelegen aan de rivier Tagus, is één van de oudste Spaanse steden. Wanneer u vanuit uw vakantiewoning deze stad bezoekt kunt u onder andere oude kathedralen, kastelen en kerken bezichtigen. Langs de rivier staan enkele zeer oude huizen. Vanuit uw vakantiehuis kunt u daarnaast interessante natuurgebieden in de provincie Toledo bezoeken, waaronder zowel natuurgebieden langs de rivieren als heuvelachtige bosgebieden.

Natuur in Toledo

Vanuit uw vakantiehuis kunt u mooie wandelingen maken langs de rivieren in Toledo, zoals de Rio Tajo en de Rio Alberche. Langs de rivieren vindt u vaak voedselrijke bossen, waarin u allerlei interessante planten en dieren kunt tegenkomen. In het zuiden van de provincie Toledo vindt u een heuvelachtig landschap dat verschillende soorten begroeiing kent. U vindt er zowel bossen, als ook delen met lage struikbegroeiing en kale rotsachtige vlaktes. Vanuit uw vakantiewoning kunt u ook een bezoek brengen aan de vlakkere en drogere gebieden in het oosten van Toledo. De schaarse begroeiing heeft hier een mediterraan karakter.

Langs de rivieren komen verschillende soorten reigers voor. Zo kunt u tijdens een wandeling vanuit uw vakantiehuis bijvoorbeeld de koereiger of de kleine zilverreiger tegenkomen. Ook de roofvogels zijn goed vertegenwoordigd in Toledo. Onder andere de monniksgier, Spaanse keizerarend en grijze wouw komen in de provincie voor. Andere hoogtepunten zijn de kleine trap, kuifkoekoek en hop. Toledo kent een rijke flora en tijdens een verblijf in een vakantiewoning kunt u dan ook planten als vlinderorchis en christusanjelier aantreffen. Muurgekko en Algerijnse zandloper zijn enkele van de soorten reptielen die in deze regio voorkomen. In de bosrijke gebieden komen edelherten en vossen voor.

Vakantiehuizen in Toledo

Toledo is voor zowel de natuur- als cultuurliefhebber en interessante en mooie regio. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning in de provincie mag u een bezoek aan de oude stad Toledo zeker niet overslaan. Wanneer u vanuit uw vakantiehuis de natuurgebieden langs de rivieren bezoekt zult u ongetwijfeld vele spectaculaire soorten planten en dieren kunnen vinden. Kortom, in de regio Toledo hoeft u zich zeker geen moment te vervelen!

Meer informatie over vakantiehuizen in Toledo?

Wilt u meer weten over de natuurgebieden in de provincie Toledo, of zou u graag meer informatie willen over een bepaalde vakantiewoning die u op onze website tegenkwam? Neemt u in dat geval gerust contact met ons op. Wij helpen u graag met het vinden van een geschikte vakantiewoning in de Spaanse provincie Toledo!