Vakantiehuizen Waddeneilanden

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vormen samen de vijf bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Op deze eilanden kun je een heerlijk huisje huren. Overal om je heen zie je water en de dorpjes en straatjes zijn pittoresk en gezellig. Een dagje uitwaaien, wandelen, fietsen, strandactiviteiten. Er is ontzettend veel te doen. Laat je inspireren voor een vakantie in een vakantiehuis op de Waddeneilanden.

Lees meer over vakantiehuizen op de Waddeneilanden

Samen dragen we bij aan lokale natuurprojecten

Meer information

Vakantiehuizen Waddeneilanden

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog vormen samen de vijf bewoonde Waddeneilanden van Nederland. Op deze eilanden kun je een heerlijk huisje huren. Overal om je heen zie je water en de dorpjes en straatjes zijn pittoresk en gezellig. Een dagje uitwaaien, wandelen, fietsen, strandactiviteiten. Er is ontzettend veel te doen. Laat je inspireren voor een vakantie in een vakantiehuis op de Waddeneilanden.

Waddenhoppen

Bij een vakantie op de Waddeneilanden heb je de keuze uit vijf eilanden. Doordat er niet altijd een bootverbinding tussen de verschillende eilanden is, is het het makkelijkste om de eilanden vanaf het vasteland te bezoeken. De boot naar Texel vertrekt vanaf Den Helder, Vlieland en Terschelling vanaf Harlingen, Ameland vanaf Holward en Schiermonnikoog vanaf Lauwersoog. Wil je toch van eiland naar eiland? Dan kun je je bezoek het beste in de zomermaanden plannen. Plan genoeg tijd in voor je bezoek, want ook al lijken de eilanden dicht bij elkaar liggen, kun je hier behoorlijk wat tijd aan kwijt zijn. Zo duurt de overtocht van Harlingen naar Terschelling zo'n 2 uur.

Ontdek de natuur

De vijf bewoonde eilanden bevinden zich in een dynamisch gebied, wat ervoor zorgt dat de eilanden voortdurend in beweging zijn. De meeste dorpen en vakantiehuizen op de Wadden zijn dan ook gelegen aan de westkant van de eilanden, omdat door het ‘wandelen’ van de eilanden aan de oostkant grote zandbanken ontstaan. In de loop der jaren zijn daardoor al diverse huizen en dorpen in zee verdwenen. Op Vlieland vind je rust, natuur en stilte. Het eiland is autovrij. Op Terschelling en Texel zijn auto's wel welkom, maar eigenlijk is het veel leuker het eiland te voet of per fiets te ontdekken. Met de kids is het Kabouterpad op Terschelling aan te raden, of bewandel Natuurpad Het Alloo op Texel. De ongerepte paden door de natuur laten je een andere kant van Nederland zien. Bij Natuurhuisje kun je terecht voor een weekendje weg of een last minute op de Waddeneilanden. Laat je inspireren door onze mooie vakantiehuizen op de Waddeneilanden.

Populaire bestemmingen Waddeneilanden

Op de Waddeneilanden kun je in veel verschillende soorten vakantiewoningen verblijven. Van bungalow tot appartement en van glamping tot boot. Voor een persoonlijk verblijf overnacht je in een bed & breakfast en groepen kunnen terecht in groepsaccommodaties. Lees meer over populaire bestemmingen op de Waddeneilanden:

Ontdek de natuur op de Waddeneilanden

De Waddeneilanden worden omringd door water, waardoor er bijzondere planten en dieren voorkomen. Denk aan zeehonden, mosselen, wadslakken, zeedonderpadden, lepelaars en meeuwen. Het visrijke water, de getijden en het spel van water en wind maken het Waddengebied voor hen de ideale leefomgeving. Wil je graag zeehonden spotten? Dan is een bezoek aan één van de Waddeneilanden zeker iets voor jou.

Rust en natuur op Vlieland

Rustzoekers kunnen hun hart ophalen op het mooie Vlieland. Het westen van dit Waddeneiland wordt gevormd door een uitgestrekt natuurgebied: de Vliehors. De Vliehors wordt gevormd door een enorme zandvlakte waar vele zeehonden aan wal komen. Met de Vliehors Expres kun je dagelijks tochten maken over deze uitgestrekte vlakte, terwijl je zeehonden probeert te spotten en een juttersmuseum bezoekt. In de polders broeden ongeveer 70 soorten vogels. Vanuit de diverse vogelkijkhutten kun je hiervan genieten zonder de fauna te verstoren. Je kunt er bijvoorbeeld de tureluur, lepelaar of eend spotten. De duingebieden van Vlieland worden bedekt door duinrozen en orchideeën, waartussen klein wild als konijnen en fazanten rondlopen.

Een uitstapje naar Natuurreservaat Kroon's Polders

Een natuurgebied dat ook zeker niet mag ontbreken tijdens jouw tripje naar Vlieland is Kroon’s Polders. Dit is een natuurreservaat in Oost-Vlieland. Hier kun je heerlijk ronddwalen terwijl je geniet van de frisse buitenlucht. Ook hier kun je terecht voor het spotten van diverse vogelsoorten. Er is onder andere een vogelkijkhut die erg populair is bij vogelaars en fotografen. Als je op zoek gaat naar vakantiehuizen in Vlieland is dit een uitstapje die zeker niet mag ontbreken. Het maakt jouw ervaring met een rustige en natuurrijke vakantie op Vlieland helemaal compleet. Omdat je bij ons altijd op een rustige plek verblijft, heb je massatoerisme om je heen. Dat betekent dat je ‘s ochtends heerlijk kunt beginnen met een wandeling vanuit je huisje.

Tips voor je vakantiehuis op de Waddeneilanden

Wie op zoek is naar een ontsnapping aan de dagelijkse drukte, moet zeker eens een bezoek brengen aan een vakantiehuis op één van de Waddeneilanden. Hier hoef je je even geen zorgen te maken over bomvolle agenda’s en het afgaan van afspraken, zodat je helemaal op adem kunt komen. Buiten het feit dat je op de Waddeneilanden heerlijk kunt wandelen, fietsen en relaxen, is er natuurlijk nog veel meer te beleven. Beleef het eilandgevoel en waai uit op het strand, maak een boottocht over de Waddenzee, ga watersporten of waag je aan een wadlooptocht. Bezoek je de Wadden met de kids? Dan kun je een bezoek aan Ecomare eigenlijk niet overslaan. In dit natuurcentrum kun je ontdekken hoe zeehonden en bruinvissen worden verzorgd. Ook leer je er meer over de Texelse natuur in het zeeaquarium en museum.

Welk Waddeneiland ga jij ontdekken?

Texel

Op Texel kun je onder andere verblijven in de plaatsen Den Burg, De Koog, De Cocksdorp en Den Hoorn. Op Texel kun je heerlijk wandelen en fietsen. Wil je alles zo goed mogelijk in je opnemen, dan is wandelen de beste optie. Over heel het eiland zijn wandelroutes uitgezet, zo kun je wandelen door de bossen of over de duinen. Maar een strandwandeling is ook heerlijk. Met een zandstrand van dertig kilometer lang kun je lekker uitwaaien en tussendoor even uitrusten bij een van de vele strandpaviljoens. Wil je iets meer zien van het eiland, dan kun je gaan fietsen of mountainbiken over een van de vele fietspaden. Met zoveel natuur op Texel is het eiland zeer geschikt voor natuurliefhebbers. Er zijn wel veertig verschillende natuurgebieden en er leven wel 400 verschillende diersoorten. De natuur op Texel is erg fraai en het landschap is gevarieerd. Het bekendste natuurgebied op het eiland is misschien wel De Slufter. Dit is een prachtig gebied wat deel uitmaakt van het Nationaal Park ‘Duinen van Texel’. Dit gebied is prachtig om doorheen te fietsen en wandelen.

Een cultureel uitstapje

Texel is ook the place to be als je houdt van kunst en cultuur. Je vindt er namelijk diverse gezellige dorpjes waar allerlei dingen te doen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Waal, de Koog, Oosterend, Den Hoorn of Den Burg. Als je zin hebt om wat cultuur op te snuiven moet je zeker een bezoekje brengen aan Maritiem- en Juttersmuseum Flora in de Koog. Ook het Nationaal Park Duinen van Texel is een bezoekje waard. Dit Nationaal Park is zo’n 43 km² groot en bestaat uit prachtige duingebieden en strandvlaktes. Hier kun je dus zeker even lekker uitwaaien en genieten van de natuur. Als echte kunstliefhebber mag een bezoekje aan Museum Galerie RAT - Recomposed Art Texel - niet ontbreken. Dit museum bevindt zich in Den Burg en je kunt er terecht voor het bekijken van bijzondere kunst. Er worden onder andere sculpturen en lichtobjecten gemaakt van aangespoelde materialen. Dit museum is zowel een winkel als galerie. Als je wat moois ziet kun je het met een beetje geluk dus ook mee naar huis nemen.

Terschelling

Terschelling is vanuit het westen gezien het derde bewoonde Waddeneiland van Nederland, met als buren Ameland en Vlieland. Net als bij veel van de andere Waddeneilanden is het toerisme voor Terschelling erg belangrijk. Desondanks kun je hier wegens het lage inwonertal van slechts een paar duizend inwoners heerlijk rustig vakantie vieren in één van onze vele vakantiehuisjes op de Waddeneilanden. Het eiland beschikt over een uniek landschap waar duizenden trekvogels en zeehonden zich thuis voelen. In totaal is er zo’n 40 kilometer aan strand aanwezig. Op het eiland zijn verschillende habitattypen te vinden, zoals duinvalleien, polders en bossen. Deze diversiteit zorgt ervoor dat je nooit uitgekeken raakt op het eiland. Op Terschelling vind je onder andere het prachtige natuurreservaat De Boschplaat. Dit gebied ligt vlakbij Oosterend, dat één van de dorpjes is op Terschelling en tevens het grootste natuurreservaat van Nederland is. Tijdens het broedseizoen vind je hier maar liefst zeventig vogelsoorten. Je kunt er heerlijk door de duinen en over het strand wandelen. Vanwege de beperkte oppervlakte van Terschelling, zo’n 674 m², is dit eiland zeer geschikt om vanuit je vakantiehuisje al wandelend of fietsend te ontdekken. In totaal is er circa 70 kilometer aan fietspaden te vinden. Geniet van een geweldige vakantie in één van onze vakantiehuizen op de Waddeneilanden.