Would you rather browse this website in English? Click here to switch to our English website.

Luxe huisje Nederland

Luxe Huisje Nederland

Lees meer over Luxe huisje Nederland
Lees meer over:

Luxe Huisje Nederland

Een luxe huisje in Nederland is misschien precies wat jij op dit moment nodig hebt! Natuurlijk kun je kiezen voor een hotel, de camping of een appartement. Maar een beetje luxe kan net even dat extra vakantiegevoel geven. Als je kiest voor een luxe accommodatie in eigen land hoef je ook nog eens nooit ver te reizen. Ideaal dus! Wist je dat je in Nederland nog genoeg natuurgebieden en prachtige bezienswaardigheden kunt ontdekken? Laat je verrassen door ons veelzijdige aanbod en toffe activiteiten in eigen land.

Wat wordt er nu precies verstaan onder een luxe huisje? Een huisje kan natuurlijk van alles zijn, bijvoorbeeld een chalet, een boerderij, een villa of zelfs een landhuis. De luxe kan dan bestaan uit de aanwezigheid van een sauna, een privé zwembad, een jacuzzi of zelfs een stoomcabine. Natuurlijk vind je in sommige accommodaties ook een combinatie van meerdere luxe faciliteiten. Uiteraard bieden we diverse opties aan. Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk genieten van een luxe weekendje met z’n tweetjes, maar ook van een langere vakantie met het gezin of zelfs een grote groep.

Kies je voor een vakantie in de lente of in de zomer, dan geniet je natuurlijk heerlijk van het terras of de tuin en eventueel het zwembad. Wil je graag in de herfst of in de winter op vakantie? Dan maak je natuurlijk volop gebruik van een fijne open haard, de sauna of de jacuzzi. Daarnaast valt er in Nederland ook nog van alles te ontdekken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een luxe huisje op de Veluwe of op de Waddeneilanden? Of kies je liever voor een vakantiehuisje in Utrecht en ga je de Utrechtse Heuvelrug ontdekken? Lees snel verder voor nog meer inspiratie en wie weet geniet jij binnenkort van een heerlijke, luxe vakantie.

Ontdek de natuur in eigen land vanuit jouw luxe huisje

Kies je voor een Natuurhuisje dan kies je natuurlijk voor de natuur! In onze accommodaties bevind je je sowieso altijd ergens in de buurt van of zelfs in een prachtig natuurgebied, dus de natuur is nooit ver weg. Dat betekent dat je iedere ochtend wel kunt genieten van een heerlijke, verfrissende wandeling. Daarnaast kun je dan natuurlijk ook nog een aantal natuurgebieden in de omgeving gaan verkennen. Iedere provincie heeft namelijk wel wat te bieden, dus je hoeft nooit ver te rijden. Soms kun je zelfs vanaf je huisje met de fiets vertrekken om nieuwe gebieden te gaan ontdekken. De fanatieke wandelaars doen dit natuurlijk te voet.

Een aantal natuurgebieden die zeker de moeite waard zijn in eigen land, zijn bijvoorbeeld: Nationaal Park de Biesbosch in een deel van Noord-Brabant en een deel van Zuid-Holland, Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe, De Waddeneilanden en Nationaal Park Maasduinen. Dit zijn er slechts een paar, want er zijn er nog zoveel meer! Houd je vooral van bosrijke gebieden? Breng dan eens een bezoek aan één van de volgende bossen: het Speulder- en Sprielderbos in Ermelo, het Imstenraderbos in Heerlen, het Leuvenumse Bos in Leuvenum of De bossen van Kroondomein Het Loo in Gelderland. Het maakt dus echt niet uit waar je een luxe huisje in Nederland huurt, er is altijd wel wat te ontdekken!

In Nederland valt nog zoveel te beleven!

Naast het feit dat je deze vakantie even helemaal tot rust kan komen en kan genieten van allerlei luxe, valt er ook nog genoeg te beleven. Een sauna momentje is namelijk prima te combineren met wat actieve bezigheden gedurende de rest van de dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van een dagje zwemmen, ‘s avonds uit eten en bij thuiskomst nog even genieten in de sauna? Of gezellig een dagje naar de dierentuin, ‘s avonds lekker met z’n allen in het huisje eten en daarna lekker in de jacuzzi? Uiteraard kun je je dagen helemaal zelf indelen. Hierbij geven we je alvast wat inspiratie wat je allemaal kunt gaan doen tijdens jouw vakantie in eigen land.

Natuurgebieden verkennen kan prima te voet of met de fiets, maar heb je er ook wel eens over nagedacht om een elektrische scooter te huren? Op die manier kun je natuurlijk veel verder rijden en kom je toch veel bijzondere plekken tegen. Waar je met de auto niet kunt komen, of plekken die met de fiets veel te ver zijn, kun je op deze manier wel bereiken. Neem een kleed mee met wat picknickspullen en geniet tussendoor van een heerlijke lunch! Natuurlijk kun je ook lekker op avontuur gaan door bijvoorbeeld te gaan karten, bowlen, raften, kanoën, varen of suppen. Een dagje naar een subtropisch zwembad is ook ontzettend leuk! Of wat dacht je van een dagje naar het strand of naar een pretpark? Tijdens jouw verblijf in een luxe huisje in Nederland is alles mogelijk.

Hoe is het weer in eigen land?

Het klimaat in Nederland kan het beste worden omschreven als wisselvallig. Ons eigen land beschikt over een gematigd zeeklimaat. Dat betekent voornamelijk dat we milde winters hebben en niet al te warme zomers. Toch verandert het weer de laatste jaren best wel wat. Zo krijgen we steeds vaker te maken met hittegolven en kan er in Februari ineens een pak sneeuw vallen. Tijdens deze hittegolven kan het dan in bijvoorbeeld Limburg wel zo’n 35 graden worden! Dit was bijvoorbeeld zo in Augustus 2020. De winter van 2020 / 2021 bleek ook ineens erg verrassend te zijn met een aantal dagen stevige nachtvorst waarbij temperaturen tot -14 werden gehaald. Dit was bijvoorbeeld het geval in Februari 2021. Ook lag er toen in onder andere Zuid-Holland en Zuid-Limburg een aardig pak sneeuw.

Als je dus op vakantie gaat in eigen land is het belangrijk om niet te veel van het weer te verwachten. Vaak zijn de lente en de zomer zeer geschikt voor een heerlijke vakantie. Ook de nazomer kent vaak nog veel mooie dagen. Natuurlijk heeft ieder seizoen ook zo zijn eigen charme. Het ene jaar kennen we een prachtige herfst met veel zon en niet al te veel neerslag, terwijl het een ander jaar regenachtig en koud kan zijn. Wil je echt op de hoogte zijn van het weer? Bekijk dan regelmatig je weer app of het weerbericht en boek bijvoorbeeld eens een last minute vakantie in een luxe huisje in Nederland.